Bkv bérletet lehet venni a Nyugati jegypénztáránál, ahol helyközi jegyet is vesz az ember vonatra?
Most költözöm Bp-re, még sosem vettem ilyenfajta bérletet (eddig csak sima helyközi buszbérlettel jártam-keltem, aminél elég volt annyi, hogy megvettem a bérletet, nem kellett rá semmilyen fotó, csak a diákig. számom, nevem). De olvastam olyanokat, hogy igazolványkép meg ilyesmik kellenek hozzá. Diákbérletet vennék egyébként. Aztán meg olvastam olyat, hogy újabban diákbérlethez elég személyi+diák. Aminek a számát rányomják(?), vagy én írom rá(?). Jó lenne tudnom, hogy is megy ez, most akkor mi a helyzet?
Ha pedig a Nyugati jegypénztárnál nem tudok venni, hol lehet a Nyugatihoz legközelebb? Automatából? Vagy újságosnál, dohányboltban nem lehet?
Szerintem érdemesebb valamelyik BKV-jegypénztárnál bérletet váltani, a Nyugatinál a metró mindkét bejáratánál van egy.
A diákbérlethez kell a diákigazolvány, ennek a számát bemondod, rányomtatják, és a bérlet az érvényes diákkal együtt érvényes.
tényleg érdemesebb BKK pénztárban/automatánál megvenni
Sajnos az automaták nem mindig megbízhatók, szóval szerintem érdemesebb pénztárnál megvenni, mivel én elég gyakran ütköztem nehézségbe: nem fogadta el a bankkártyát, bankjegyeket, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!