Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Bkv bérletet lehet venni a...

Piriiiii kérdése:

Bkv bérletet lehet venni a Nyugati jegypénztáránál, ahol helyközi jegyet is vesz az ember vonatra?

Figyelt kérdés

Most költözöm Bp-re, még sosem vettem ilyenfajta bérletet (eddig csak sima helyközi buszbérlettel jártam-keltem, aminél elég volt annyi, hogy megvettem a bérletet, nem kellett rá semmilyen fotó, csak a diákig. számom, nevem). De olvastam olyanokat, hogy igazolványkép meg ilyesmik kellenek hozzá. Diákbérletet vennék egyébként. Aztán meg olvastam olyat, hogy újabban diákbérlethez elég személyi+diák. Aminek a számát rányomják(?), vagy én írom rá(?). Jó lenne tudnom, hogy is megy ez, most akkor mi a helyzet?

Ha pedig a Nyugati jegypénztárnál nem tudok venni, hol lehet a Nyugatihoz legközelebb? Automatából? Vagy újságosnál, dohányboltban nem lehet?

2016. szept. 7. 10:58
 1/4 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem érdemesebb valamelyik BKV-jegypénztárnál bérletet váltani, a Nyugatinál a metró mindkét bejáratánál van egy.

A diákbérlethez kell a diákigazolvány, ennek a számát bemondod, rányomtatják, és a bérlet az érvényes diákkal együtt érvényes.

2016. szept. 7. 11:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb MÁV pénztárban lehet BKK bérletet venni, de a legegyszerűbb BKK automatából megvenni. Elfogadnak készpénzt is de nem mindig fogadnak el minden címletet ha megteltek (ezt a képernyő alján előre kiírják), szóval érdemesebb bankkártyával fizetni.
2016. szept. 7. 12:09
 3/4 anonim ***** válasza:
46%

tényleg érdemesebb BKK pénztárban/automatánál megvenni

Sajnos az automaták nem mindig megbízhatók, szóval szerintem érdemesebb pénztárnál megvenni, mivel én elég gyakran ütköztem nehézségbe: nem fogadta el a bankkártyát, bankjegyeket, stb.

2016. szept. 7. 13:56
 4/4 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem meg sokszor jobb a MÁV-penztárban venni a bérletet, gyakran van ugy, hogy jóval rövidebb ott a sor, mint a BKK pénztáranál. Raadásul ha ugyis akarsz vonatjegyet is venni, megspórolsz egy sorbanállást.
2016. szept. 7. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!