Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » IC-n tényleg csak oda lehet...

IC-n tényleg csak oda lehet ülni ahova kapja az ember a jegyet? Meg az IC 2. osztályon is?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 17. 10:53
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Lehetni lehet, bármelyik üres helyre. De, ha jön az az utas, akinek oda szól a helyjegye, akkor át kell adnod a helyet a részére. Hacsak bele nem egyezik a cserébe, mert akkor ő ül arra a helyre, ahova a te helyjegyed szól.
2016. ápr. 17. 11:04
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Célszerű oda ülni, ahová a helyjegyed szól, hiszen ha máshová ülsz, ott lehet, hogy át kell majd adnod a helyet annak, akinek arra a helyre szól a jegye.

Egyedül a gyengén kihasznált járatokon érdemes máshová ülni: a helyfoglalási rendszer sokszor szinte feltölt egy kocsit, miközben a többi üresen marad. Ilyenkor jó átülni a kevésbé zsúfolt kocsiba.

2016. ápr. 17. 12:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Bonyodalmak kerülése miatt oda a elgjobb lni.
2016. ápr. 17. 19:43
 4/8 anonim ***** válasza:
48%

Én azt taktikát választom, hogy a vonat indulásáig a saját helyemen ülök, aztán mikor felszállt mindenki, akkor körbenézek a vonaton, hogy maradte még szabad hely valahol ahová átülhetek.

Bár ez nem tudom más vonatokon, hogy kivitelezhető, ahol én járok Miskolc-Keleti, csak Füzesabonyban áll meg a vonat ám ott nagyon elenyésző a forgalom így kicsit az esélye hogy valaki pont arra a szabad helyre kapott jegyet.

2016. ápr. 17. 20:57
 5/8 MZ.per.X ***** válasza:
Hát igen, ezért helyjegy...
2016. ápr. 18. 22:13
 6/8 sadykowich ***** válasza:
Miért nem veszel eleve olyan helyre jegyet, ahová ülni szeretnél?
2016. ápr. 22. 06:38
 7/8 anonim válasza:
Meg lehet ezt valósítani? Én csak annyit kértem jegyváltásnál: menetiránnyal szembe. Válasz: nem tudja hogy fog állni a kocsi! ezzel nem értek egyet, de a pénztáros adja végül is a jegyet, Ő az ÚÚR!. Ha valami konkrétum lenne, az sokat segítene.
2016. ápr. 25. 20:56
 8/8 anonim ***** válasza:
38%
Azt valóban nem tudja a pénztáros hogy az adott kocsi hogy lesz éppen besorozva, ezért azt nem tudod kérni hogy pl ne menetiránnyal szembe legyen, de nagyon sok egyéb lehetőséged van, pontosan megtudod mondani hogy pl. 21 kocsi 56 helyét kérded, erre sok pénztáros rávágja hogy ilyet nem lehet, pedig de meglehet oldani, kérhetsz ezenkívül ablak mellé, folyosóra, asztalosba, kabinosba
2016. ápr. 25. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!