Első vagy Másod osztályon utazzak a vonaton?
IC-n teljesárú:
Első osztály: 3105.-
Másodosztály: 2555.-
Szeged felé még az IC pótjegyet sem érdemes, meg venni hacsak nem nagyon fontos a biztos ülőhely.
A szegedre járó vonatokat a legnagyobb jó indulattal sem nevezném ic-nek, tekintve hogy ugyan akkora ér oda a gyorsvonati rész mint az ic, a szegedi ic kocsik mind első és másod osztály valami katasztrófa, a koszosak a fékportól pedig kilátni sem lehet, gyakran nincs papír a wc-be néha még víz se.
Ahhoz képest Debrecen felé sokkal kulturáltabb kocsik járnak pedig típusra ugyan azok.
Első osztályon utazni távolsági csúcsidòben (pl. péntek este, vasárnap délután) érdemes olyan vonatokon, ahol nincs helybiztosítás, mert az mindig szellősebb.
Szeged felé jobban jársz, ha az IC másodosztályt választod, így tuti a helyed és anyagilag jobban jársz, mint az első osztállyal.
Köszönöm szépen a válaszokat és így el is döntöttem ,hogy Első osztályon utazok és veszek hely és pót jegyet is.
Szerintem jobban megéri egy picit többet fizetni hisz sokkal kényelmesebb és még úgy se utaztam 1.Osztályon
egyszer érdemes kipróbálni.
"sokkal kényelmesebb"
Az azért túlzás, némileg szélesebb ülést kapsz, aztán ebben ki is merült a luxus.
Fő különbség:
egy sorban három ülőhely - 1. osztály.
egy sorban négy ülőhely - 2. osztály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!