Ha nincs jegyautómata vagy pénztár az adott állomáson, akkor vehetek-e jegyet a vonaton?
ugye eddig úgy volt h megvettem a vonaton a jegyet. De most asszem leszállítanak ha a kallertől veszem akkor is ha nincs jegyautómata vagy pénztár.
vagy nem így van ?
értem köszönöm
de ha pl később jön oda és úgy veszem meg akkor sincs gáz ?
Amíg nincs ott a kalauz, nincs kitől jegyet venni...
Ha nem ér oda az utazás befejeztéig, a célállomáson leszállsz a vonatról.
Ha viszont két-három állomást is megtett már a vonat, s akkor megy a kalauz, illik megmondani hol szálltál fel, amit jó eséllyel úgyis tud, mert ahol nincs jegykiadás, ott forgalmista sincs, a kalauz is figyeli a le és felszállókat.
Ha a felszállás helyén nincs jegyváltási lehetőség, akkor kényelembe helyezed magad és az első jegyvizsgálat alkalmával pótdíj nélkül válthatsz jegyet.
Különleges helyzet, ha a felszállási állomáson nincs jegykiadás, a jegyvizsgáló nem ért el hozzád, te pedig átszállsz egy olyan állomáson, ahol van jegykiadás jegyet venni viszont nincs időd a szűk csatlakozás miatt. Ebben az esetben átszállás után (vagy ha lehet a felszállás során) neked kell azonnal megkeresni az új vonat jegyvizsgálóját a helyzetet tisztázandó.
Értem
Köszönöm szépen a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!