Jegy nélül utazhatok BKK járaton?
Sziasztok
Kérdésem a következő: NAV beidézett a Huszti utcába. Megjelenés kötelező, vagy előállítanak!
Jegyem nincs!Pénzem, se jövedelmem...
Ebben az esetben a legrövidebb úton elfogadják az idézést a BKK ellenőrök? Vagy mint a farkába harapott kígyó ezért is ügyet kell intézzek és persze közlekedjek?
Napi 10-12e forint zsebbe rabszolgamunka?
Húha, van baj....
74% -os igazad van bocs, nem te írtad! Csak átfutottam az addigi kérdéseket és egyszerre válaszoltam!
Nincs sok időm netezni, ha szerencsém van napi 2 óra, ezért sem és mivel, jelenleg nem kell sehova menjek (egyenlőre), nem foglalkozom a kérdéssel, ill .megválaszolták hogy "az egyenletnek nincs megoldása"...
mégegyszer köszönöm a válaszokat!
u.i.: csak nem értem hogy, hogyan lehet az hogy egy ennyire egyszerü probléma, amit egy laikus is megoldana, miért nincsen szakértők, jogászok mit tudom én kik által, megalkotva.
Még a gépjármü is kap ideiglenes útvonalra engedélyt ha lejár a müszaki...
Sajnos, vannak nálam rosszabb helyzetben lévők is akik még informálódni sem tudnak a lehetőségekről, és nem megoldott nemhogy az utazásuk, de napról-napra élnek....
A lejárt műszakis jármű azért kap útvonalengedélyt (megjegyzem az sincs ám ingyen!), mert nincs más lehetőség eljuttatni a vizsgaállomásra másképp.
A tömegközlekedés jár. Ha valakinek nincs ennyire kevés pénze sem az pedig nem egy megoldhatatlan probléma, hanem szociális gond. És van rá megoldás, lehet kérni egyszeri különleges segélyeket - megfelelően megindokolva - a helyi önkormányzattól.
10-12 ezer max. nyugaton jár euróra bontva, ha a napszámra gondolsz az 3000 ezer forint és napi 16-18 órát kell érten nyögnöd. A útvonal engedély meg ingyenes, már bocsánat.
74%-os válaszából nekem az jön le, hogy aki szegény az értéktelen ember. Nos, ez így van mert nincs Audija SE szóval még ide írnom is tiszta cink meg gáz, ki is íromom fészbúkra, hogy nem elittekkel beszéltem... áhj ide jutott a világ... kérdezőt sajnálom, hogy neki ezzel naponta meg kell küzdenie.
"3000 ezer forint és napi 16-18 órát kell érten nyögnöd."
Álmodj királylány... Ugye nem dolgoztattál manapság? 3e-ért maximum kiröhögnek, Pesten sittlapátoló segédmunkást sem találsz 10e alatt naponta és úgy dobja el 8 óra után a lapátot, hogy mire leül a por már a nyomát sem látod...
A második bekezdésed meg úgy értelmezhetetlen, ahogy van. Bocs.
74%
"A tömegközlekedés jár. Ha valakinek nincs ennyire kevés pénze sem az pedig nem egy megoldhatatlan probléma, hanem szociális gond. És van rá megoldás, lehet kérni egyszeri különleges segélyeket"
Nem, nincs megoldás rá, azaz amiről beszélek, hogy LEGÁLIS út NINCS!
első dolgom volt a helyi önkormányzat, és Családsegítő Központ, szociális szolgálat, járási hivatal...
Személyimet sem tudtam megújítani (kb fél évig) amire csak annyit mondtak hogy "csak akkor gond ha igazoltatnak" ... Szerencsére ingyenes lett! Azt is mondták hogy a munkahelyen nem nézik...de, nézték!
Probléma a következő. Az egyfőre eső jövedelem meghaladja a... " akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120%-át (34 200 forint)" -ot (én 47.500-ra emlékeztem, de a jelenlegi díjakkal nem vagyok tisztában, de aki ezt tudja követni..),
így már nem jár semmi, azaz nem vagyok szociálisan rászorult!
Anyám rokkantnyugdíját veszik alapul, mintha nekem bármi közöm is lenne hozzá (vagy bárki más pénzéhez). A másik hogy, mindent nem tud fizetni a nyugdíjából és emberileg sem érzem azt hogy 40 évesen anyámra kellene támaszkodjak, mikor a gyógyszereit sem tudja kiváltani! A hivatalok nem veszik figyelembe a kiadásokat (pl a lakásrezsi, gyógyszerek, lakásszövetkezet érthetetlen kiadásai...).
Megoldásom az lenne hogy hazudok (ez, a lopás, kéregetés, és egyéb törvénysértés, nem az én asztalom)!
no de...
Amennyiben nem írom bele anyám a közös háztartásba akkor jön a feketeleves, mert az ígénylő lapon ott figyel idézem (röviditek):
"...Ennek elmulasztása esetén a nagykorú közeli hozzátartozóra vonatkozó adatok az eljárás során nem vehetők figyelembe, ami a tényállás teljeskörü tisztázását akadályozza és a kérelem elutasítását eredményezi"
Nincs olyan hivatal amit meg ne jártam volna de érdemi segítséget sehol nem kaptam, csak szegény ügyintézők, megvont vállal sajnálkoztak!
Dolgoztam kőmüves segédként is napi 3500-at adtak és 12 óra amiből annyi lett amíg be nem fejeztük (reális a 15 óra).Régi Laktanyát újítottunk fel. Persze volt ott aki napi 10.000-et keresett, de neki a szakmája volt és minket csicskáztatott, persze ő több szakirányú munkát is végzett (nem mintha én nem tudnék vakolni...). Bejelentést meg nem is mondom... minket nem, őket minimálra.
Legalább is nekem ezek a tapasztalataim, vannak akik jókor vannak jó helyen...
Manapság a protekció, kapcsolatok nélkülözhetetlenek (lásd politikai megrendelések)!
Klikkesedés és széthúzás van a szakadék meg egyre nagyobb!
Megpróbáltam a törvényesség határain belül érvényesülni önmagam, mások segítsége nélkül, bízva abban hogy a magyar állam nem söpör félre, mert adót én is fizettem nekik és nemsokat kértem vissza (pedig sokszor megtehettem volna), 2x voltam csak álláskeresőin, orvoshoz sem sürün járok (most egyáltalán), nem hiteleztem (a családom sem) soha hogy majd kárpótlást kérjek, egyszóval, se elvárások, se nagyravágyás, csak egyszerüen és tisztességesen megélni!
Lehet ezen a felfogásomon változtatni fogok, változtatnom kell!
"Dolgoztam kőmüves segédként is napi 3500-at adtak és 12 óra amiből annyi lett amíg be nem fejeztük (reális a 15 óra)"
Igen, és ez gondolom minimum 4 éve volt.
Próbálj meg most BP-en ugyan ennyiért melóst szerezni. Végig se hallgatnak. 10 rugó az alja. Az iparosok meg 25-30/nap....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!