Jegy nélül utazhatok BKK járaton?
Sziasztok
Kérdésem a következő: NAV beidézett a Huszti utcába. Megjelenés kötelező, vagy előállítanak!
Jegyem nincs!Pénzem, se jövedelmem...
Ebben az esetben a legrövidebb úton elfogadják az idézést a BKK ellenőrök? Vagy mint a farkába harapott kígyó ezért is ügyet kell intézzek és persze közlekedjek?
Igen, adócsaló... Tudnád mit jelent akkor nem irnál ilyet, Ez butaság,hogy aki akar az kap munkát,esetleg Nyugat MO.-n igen de azon kívűl nem. Gondolom neked könnyü, de gonolj bele, van aki nem olyan álszent, műmájer mint te kedves 61%os válaszoló.
Ha gépnél leszek, privátba megírom,hogy mi is a mai tõrténet,hogy hogyan semmizik ki az olyan embereket mint a kérdező. Vagy nem is, ide írom. Késõbb. 30 perc.kb.
Ugyan már, BÁRKI segédmunkázhat ma Pest megyében napi 10-12e-ért látástól vakulásig. Semmi sem kell, csak megjelenni és dolgozni.
Úgyhogy hagyjuk ezt a rossz dumát, hogy jajj keleten kajáért dolgozik. Ha így is éhezik és nincs hol laknia nem mindegy? Üljön fel egy vonatra, jöjjön fel a Keletibe és másnaptól tud napi bérben 10-12 rugóért dolgozni - ha akar.
Nos, ha munkanélküli vagy akkor kapsz segélyt, de csak akkor ha évente 30 napot önkéntesen elmész dolgozni, ha nem jön össze akkor elveszik az aktív munkakeresői státuszod. Gusztustalan ocsmány megoldás de nem akarok politizálni ebbe a topikba. Azt írod a kérdezőről, hogy adócsaló, nos ha az lenne akkor szerintem nem az lenne a gondja, hogy mehet e bkk jegy nélkül hanem az, hogy milyen Jaguárt vagy AMG Mercit vegyen és melyik megy fel gyorsabban 300 km/h-ra.
Képtelenség munkanélküliként adót csalni, ha mégis lehet kérem ne kíméljen elmondani senki, hogy hogyan lehet megvalósítani, ki nem hagynám és még a tanulmányaimat is abbahagynám érte.
Ügye TB tartozása is van, az önkormányzat ha kérded fizeti helyetted ( ezt privátba akartam írni de lehet mást is érdekel) ez havi 3-6 ezer. A NAV-nál ha mondod, hogy kérsz költségtérítést, elvileg adnak, azaz utalják vagy postán kiküldik.
Az is álláspont, hogy ha dolgozni akar valaki akkor tud is, mint írtam ez a nyugaton így van. De gondolj bele, mindenki egy minimálisan válogat, ez nem megkövezendő, hisz nem mindenki akar havi 270 óra ledolgozott munkaóra után 80 ezer forintot kapni, vagy épp kevesebbet, ezt a lehetőséget hagyjuk meg a munkavállalónak mert liberalizált a munkaerő piac :) nincs kényszermunka. Undorító dolog továbbá az is, hogy 61%-os válaszoló ismeretlenül elküldi vagyis utasítja a kérdezőt, hogy menjen dolgozni, 1 neked senkid a kérdező 2 a kérdésre válaszolj 3 ha nem tudsz válaszolni rá próbálj meg neki segíteni, ha nek akarsz akkor a böngésződ vissza gombjával elhagyhattad volna a kérdést, de nem, te ok nélkül belekötöttél embertársadba, mert jó magyar mentalitás szerint a földön fekvő emberbe még rúgjunk is bele, mert miért ne?
Nem úgy veszem ,hogy a kérdezőnek lenne valami káros szenvedélye, írta, hogy nem pénzért hanem kajáért dolgozott. Kérdésem 61%-os képes lennél utána csinálni? Inkább örülj neki, hogy nem egy iszákos csöves az ember, örülj neki, hogy ezen kívül is kitartó és kitart még ebben a helyzetben is. Nem tudom, még és se bírnám ezt.
Szóval a NAV nál kérheted, hogy fizessék ki a költséged , továbbá kérd a önkormányzatnál a tb-d térítését.
írtam hogy nem válaszolok, de mégis (utoljára). Csak 2 órám van netezni ami időt másra is fordíthatnék, de embertársaimmal való kapcsolatok épp olyan fontossak számomra!
"Egyszerűn csak felháborító, hogy egy ingyenélő adócsaló, és van képe ingyen közlekedésért kuncsorogni, mert ő az "áldozat". Menjél dolgozni!"
Látom nem értelmezel csak olvasol (vagy azt sem)!
-Nem éltem ingyen megdolgoztzam a kajáért!
-Adócsaló nem vagyok! Honnan veszed?! Bünözőnek minősítesz pedig te már ezzel a kijelentáseddel megrágalmazrtál (Btk. 179. § )! Üggyel kapcsolatban pedig egyetlen másolt, lemezről esett szó, ami miatt bajba kerültem, de megkönnyebbültem, miután kiderült melyik lemez az mert azt a lemezt (tervezőprogram) anno 2005-ben megvettem, mivel tervező vagyok és biztonsági másolatot készítettem...
-Ki kuncsorgott?! Hol olvastad ezt tőlem? Egy szóval nem írtam hogy kérek valami anyagi támogatást bárkitől! Amúgy meg az oldalon nem is lehetne ilyet!!! Nem kértem anyagi segítséget senkitől, csak a kérdésemre szerettem volna megoldást!
Mennék dolgozni (munkát keresni)ha lenne hogyan!!! Vagy azt mondod, hogy nem lehet ingyen utazni de mégis?! Döntsd már el hogy mit akarsz mondani...
Nyilván nagyon sokat dolgoztál. ;) Az elcsalt adóból tehettél volna félre, akkor nem kellene itt nyafognod.
Aki dolgozni akar, az talál munkát. Csak egyesek (mint pl. te) szeretnek a szociális hálón élősködni, a dolgozók által megtermelt javakból pofátlanul kérni mértéktelenül.
Javaslom, hogy holnap ne vegyél cigit, maradjon el a reggeli gyomorkeserű! Máris lesz pénz buszjegyre.
-igen, vidéken kajáért!
-még mindig nem tudom honnan veszed hogy adócsaló vagyok?!
Már megint nem értelmezel! mint írtam közlekedés, telefon és mindennemü segítség nélkül nem egyszerü a dolog, de ezért jötteem haza és mivel BP-en vagyok végre azt is keresem(ném). Csak a hivatali ügy volt ami miatt fizette anyám a vonatot.
-Szociális hálón nem élősködök mert, nem is tudnék akkor lenne jegyem! A másik hogy sokszor kérhettem volna segélyt, álláskeresőit, de nem tettem mert volt tartalék amit az előző melóhelyen félretettem! Már bánom hogy nem tettem, mert akkor aktuálisan fizettem érte, csak eltellt az idő és mikorra tényleg szükségem lett volna rá, már nem volt lehetőségem!
-megint a "pofátlanul kéregetés" hol látod te hogy írtam volna hogy kérek bármit is?! Csak egyszerü kérdésre egyszerü választ!
-megint csak fröcsögsz ismeretlenül!Nem vagyok alkesz és ha felfognád nem is lenne miből! Ugyan ez a helyzet a cigivel! Asztmás vagyok de ezt te honnan tudnád, csak vádolsz (Akárcsak a NAV), ne magadból indulj ki!
"A kérdés pedig kamu, szimpla provokáció. Tizenéves hülyegyerek unatkozik. Szerencsére mindjárt kezdődik a tanév, a gyakorin is megfogyatkoznak a kamu kérdések."
-nem kamu, ezt is honnan veszed?
Gondolom csak a kérdést olvastad a főoldalon a miértjét már nem! Egy kérdésnek rövidnek és lényegretörőnek kell lenni és ez eléggé az lett! a "magyarázó szöveg" mehet a megjegyzésekhez, ezért van!Az sem baj ha figyelemfelkeltő mert akkor legalább elolvassák! Veled ellentétben másokat nem az ítélkezés, és a a gyülölet vezérelt hanem a segítőkészség!
-neked minden kérdés provokáció ami tárgyilagos, lényegretörő és esetleg nem tudsz rá , vagy nem lehet válaszolni?! Vannak az életben igazságtalan helyzetek, felnősz megtudod!
-40 vagyok! Megint... döntsd már el mibe akarsz belekötni, mert ha tanuló vagyok akkor minek vádolsz adócsalással?!
Kérdés miért lenne kamu?! Csak mert magadból indulsz ki, magaslórol, egysíkuan ledegradálva másokat válaszolgatsz, mert Te még nem kerültél ilyen helyzetbe! Akko minek válaszolsz? mármint ha válaszolnál mert azt nem teszed!
"BÁRKI segédmunkázhat ma Pest megyében napi 10-12e-ért látástól vakulásig. Semmi sem kell, csak megjelenni és dolgozni.
Úgyhogy hagyjuk ezt a rossz dumát, hogy jajj keleten kajáért dolgozik. Ha így is éhezik és nincs hol laknia nem mindegy? Üljön fel egy vonatra, jöjjön fel a Keletibe és másnaptól tud napi bérben 10-12 rugóért dolgozni - ha akar."
- Azt ugye tudod hogy amiről írsz az nem bejelentett meló... Akkor ki is az adócsaló?!
-...És igen dolgoztam hasonló munkakörben. Olyan helyen is ahol 2 év után sem akartak bejelenteni, ezért léptem ki, pedig 1999-ben kerestem 150e-t..." most kérdezd meg hogy megbántam -e....
"Másrészt aki éhes és dolgozni akar, az nem válogat"
-Nem válogattam sosem! Én nem nézem le bárki munkakörét, munkáját!
2014-ben és előtte évekig dolgoztam takarítóként és egyébb megalázó munkahelyeken, munkakörülmények között 80e-ért!
-80e- ből nem élek meg, mivel a lakásrezsi 70e! Amennyiben itt élek akkor azt is fizetnem kell (csak azért írom mert szerintem neked még ez sem egyértelmü)
Ennek ellenére nem haragszom rád, biztos meg van az oka annak amiért ilyenné lettél! Próbáld meg mások szemével is nézni a világot, kevesebb arroganciával, több empátiával, megértéssel! Hidd el nem lesz ennyire burús a te világod sem!
A vitákat meg ne egyoldalúan közelítsd meg! Vita az a dolog ami közelebb visz az igazsághoz, csak ahoz kell vitapartner és néha elfogadás, ha valamit rosszul tudsz vagy kezelsz! Sajnos számomra te nem vagy partner az eszmecserére, sajnálom!
"- Azt ugye tudod hogy amiről írsz az nem bejelentett meló... Akkor ki is az adócsaló?! "
Azt ugye tudod, hogy én soha nem írtam neked semmit az adócsalásról?
Amúgy meg melyik a jobb, éhenhalni vagy adót csalni (ami amúgy csak rajtad múlik, ha a napi bejelentést befizeted magad után akkor rendbe vagy!)
"-...És igen dolgoztam hasonló munkakörben. Olyan helyen is ahol 2 év után sem akartak bejelenteni, ezért léptem ki, pedig 1999-ben kerestem 150e-t..." most kérdezd meg hogy megbántam -e.... "
Nos, akinek:
- Van ilyen irányú tapasztalata
- Ez által biztos találna ilyen munkát
- Tudja is, hogy hol kell keresni, esetleg még kapcsolatai is vannak
És ezek után éhenhal vidéken és csak siránkozik azon nem lehet segíteni...
Ha egy mozgásképtelen rokkant lennél együtt tudnék érzeni, de így, hogy minden adott csak ki tudja miért nem akarod csinálni nem tudok.
Nem nekem írtad az adócsalást, de rólam, a kommentemhez!
Mint írtam, fedelem kajám megvan és már nem vagyok nagyravágyó, de nem is az anyagi javak foglalkoztatnak csak szimplán a megélhetés (önellátás)!
Látom nem sok melót keresel mostanában ami jó!
Van ilyen irányú tapasztalatom, ellenben a munkáltatókna az a lényeg, hogy folyamtban legyen a munkavégzésed, ha kihagy akkor azt már nem minősítik tapasztalatnak (mintha el lehetne felejteni, ellenben a gyakorlatból ki lehet esni)
Tudom hol kell keresni és egy héttel ezelőt 2 hetet interjúztam (minden nap), erről már igencsak van tapasztalatom! Minden rendben megy a teszteket 100%-al töltöm ki (jó tanuló voltam és minden nem kopott ki), tudom a protokollt is szemkontektus, feszültségoldás, határozottság és megjelenés...
Az interjú mindig ott akad meg (látom a gesztikulációjukból, mikor megkérdezik mi az oka a több mint 1 éves kihagyásnak és miért vállaltam "ilyen" melókat előtte! Gondolom azt hiszik, hogy nem vagyok jó benne, pedig terveztem szibériába is szállítószalagot... csak sajnos ők már nem az önéletrajzomat nézik és az alkalmi 10-15 fős társaságból akik pályáznak 1 melóhelyre, nem is jegyezhetik meg hogy ki - kicsoda, és miben van a potenciálja... de ez a trendi...
Kapcsolataim nincsenek, egyedül vagyok mint a kisujjam, még beszélgető társam sincs. körülöttem mindenki aki tehettek külföldre ment, vagy vidékre, természetesen akinek volt anyagi tartaléka és volt ismerettsége hogy el tudott menni és lett helye, lakása! Aki nem ment el az meghalt. Pár ember maradt, de mivel nem voltam elérhető így szépen lassan megszakadtak a kapcsolatok!
Nem kérek együttérzést. Nem kérek pénzt sem az államtól, csak annyit hogy amire köteleznek azt meg is tudjam valósítani! Ez olyan mint mikor megkötöznek, megrúgdosnak, de elvárják hogy védekezz!
Még annyit megjegyeznék, hogy fontos 40 évesen hogy bejelentve legyek, mert így sem lesz nyugdíjam, bár a családi statisztikát nézve nem érem meg sem!
Szakmámban való elhelyezkedés az egyetlen kiút számomra, bár mára kevesen tudják mi is az és ezért is mentem el ingyenes továbbképzésre amit nem adtak meg azzal az indokkal hogy "nem épül a szakmámra" Pedig mi épülne jobban egy programózói az irányítástechnikát tanult embernek? Nem értem, bürokrácia van és akik a döntéseket hozzák azok nincsenek a helyzet magaslatán.
Még csak idén jöttem haza (már falakba ütközöm), de egyet higgyél el ha mást nem is! mindent megpróbálok és folyamatosan a lehetőségeket keresem! Nem lesz mindig így de most ez van...
Nameg1x...
En semmit nem írtam az adóról.
A segédmunkások pedig nem interjúznak, hanem mennek. Olyan hiány van bexarsz, bárkit felvesznek, ugyhogy ne kamuzz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!