Miért ilyen bunkók egyes buszsofőrök?
Ma utaztam a bérletemmel két város között.
Felszálltam, és megkérdeztem, hogy az autóbusz-állomás előtti kicsit kisebb, de ugyanúgy a központban lévő megállóban is megtudna-e állni. Az interneten már kinéztem a járatot, de megkérdeztem. Biztos, ami biztos.
Azt mondta, hogy csak az állomáson.
Visszakérdeztem, hogy a Lázár utcán nem, hiszen az interneten erre a buszra az volt írva, ebben biztos voltam.
Ekkor elkezdett kiabálni, hogy ki vagyok én, hogy jobban tudom az ő menetrendjét, nézzek rá a GPS-re (amire akármit beállíthat ugye), hogy csak az állomáson száll le. És, hogy ne az internetnek higgyek, mert ő 8 éve ezt csinálja, azt ne tudjam már jobban nála. De ezt ordítva, mint valami idegbeteg állat közölte. Azután a többi felszállónak is ott morogta, hogy milyen beképzelt ember vagyok.
Nem az a problémám, hogy nem állt meg, hiszen írhattak régebbi menetrendet is az interneten stb.
Hanem az, hogy néhány buszsofőr azt képzeli, hogy mivel ő vezeti a buszt, minden téren a másik fölé nőhet és okosabb azon a helyszínen.
Elhiszem, hogy unja meg minden, de egy ilyen bunkó, alpári stílusú embert nem lehet tisztelni a munkája terén, akárhány évig csinálta. Úgy tűnik azalatt sem vált a hivatásává a természetéből adódóan.
De ez csak az én véleményem.
Szerintetek miért vannak ilyen bunkó buszsofőrök?
De megnyomtad a gombot, es nem allt meg a menetrend szerint kijelolt megalloban?
Szerintem errol irhatsz levelet a helyi busztarsasagnak, nem kotelezo a kovetkezo 8 evet is ilyen hozzaallassal ledolgozni.
Egyrészt nincs valódi versenyhelyzet, így a cégek nincsenek rákényszerítve valóban ügyfélbarát személyzet foglalkoztatására. Másrészt ha volna is ilyen igénye a munkáltatóknak, ebben a szakmában is nagy az elvándorlás, kevés a sofőr, így nehéz megszabadulni az utasszállításhoz nem értő emberektől.
Egyébként a menetrendből úgy látom, vannak olyan időpontok, amikor akár egyszerre is odaérhetnek olyan buszok az induló megállódba, amelyek közül az egyik megáll Hmvh, Lázár utcánál, míg a másik nem. Ezen kívül tapasztalataim szerint időnként szabadon értelmezik a menetrendet a sofőrök és kihagynak megállókat vagy jóval hamarabb érintenek egyes pontokat, mint a menetrend. Sajnos idehaza a megrendelő minisztérium az ilyen kihágásokat nem szankcionálja, a pontatlan járatokért legfeljebb a buszsofőrt szankcionálják, a belső kontrollért felelős menedzsmentet nem.
Mondjuk engem az ilyen esetekben érdekelne a másik fél szemszöge is.
A reakcióját elítélem, de az engem is nagyon fel tud bosszantani, mikor valakinek válaszolok és megkérdőjelezi, meg köti az ebet a karóhoz, hogy márpedig akkor is neki van igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!