Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért ilyen bunkók egyes...

Miért ilyen bunkók egyes buszsofőrök?

Figyelt kérdés

Ma utaztam a bérletemmel két város között.

Felszálltam, és megkérdeztem, hogy az autóbusz-állomás előtti kicsit kisebb, de ugyanúgy a központban lévő megállóban is megtudna-e állni. Az interneten már kinéztem a járatot, de megkérdeztem. Biztos, ami biztos.

Azt mondta, hogy csak az állomáson.

Visszakérdeztem, hogy a Lázár utcán nem, hiszen az interneten erre a buszra az volt írva, ebben biztos voltam.

Ekkor elkezdett kiabálni, hogy ki vagyok én, hogy jobban tudom az ő menetrendjét, nézzek rá a GPS-re (amire akármit beállíthat ugye), hogy csak az állomáson száll le. És, hogy ne az internetnek higgyek, mert ő 8 éve ezt csinálja, azt ne tudjam már jobban nála. De ezt ordítva, mint valami idegbeteg állat közölte. Azután a többi felszállónak is ott morogta, hogy milyen beképzelt ember vagyok.

Nem az a problémám, hogy nem állt meg, hiszen írhattak régebbi menetrendet is az interneten stb.

Hanem az, hogy néhány buszsofőr azt képzeli, hogy mivel ő vezeti a buszt, minden téren a másik fölé nőhet és okosabb azon a helyszínen.

Elhiszem, hogy unja meg minden, de egy ilyen bunkó, alpári stílusú embert nem lehet tisztelni a munkája terén, akárhány évig csinálta. Úgy tűnik azalatt sem vált a hivatásává a természetéből adódóan.

De ez csak az én véleményem.

Szerintetek miért vannak ilyen bunkó buszsofőrök?

2016. máj. 9. 18:01
 1/9 anonim ***** válasza:
73%

De megnyomtad a gombot, es nem allt meg a menetrend szerint kijelolt megalloban?

Szerintem errol irhatsz levelet a helyi busztarsasagnak, nem kotelezo a kovetkezo 8 evet is ilyen hozzaallassal ledolgozni.

2016. máj. 9. 18:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem is magával a buszsofőrséggel van a gond, hanem azzal, hogy sok olyan sofőr van, akinek nincs türelme az emberekhez, nem empatikus, stb, de ez a természetükből adódik, rengeteg ilyen ember van amúgy is. Ő mikor elképzelte hogy buszsofőr lesz, nem számolt azzal, hogy az emberekkel is kell foglalkozni, márpedig egy buszsofőrnek rengeteget kell segíteni és kommunikálni az emberekkel. Sajnos nem nagyon tudják a cégek sem őket szankcionálni, mert sofőrhiány van, bármikor elmehet máshova.
2016. máj. 9. 18:17
 3/9 anonim ***** válasza:

Egyrészt nincs valódi versenyhelyzet, így a cégek nincsenek rákényszerítve valóban ügyfélbarát személyzet foglalkoztatására. Másrészt ha volna is ilyen igénye a munkáltatóknak, ebben a szakmában is nagy az elvándorlás, kevés a sofőr, így nehéz megszabadulni az utasszállításhoz nem értő emberektől.

Egyébként a menetrendből úgy látom, vannak olyan időpontok, amikor akár egyszerre is odaérhetnek olyan buszok az induló megállódba, amelyek közül az egyik megáll Hmvh, Lázár utcánál, míg a másik nem. Ezen kívül tapasztalataim szerint időnként szabadon értelmezik a menetrendet a sofőrök és kihagynak megállókat vagy jóval hamarabb érintenek egyes pontokat, mint a menetrend. Sajnos idehaza a megrendelő minisztérium az ilyen kihágásokat nem szankcionálja, a pontatlan járatokért legfeljebb a buszsofőrt szankcionálják, a belső kontrollért felelős menedzsmentet nem.

2016. máj. 9. 19:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Írj a bkv figyelőre, és várd a népítéletet.
2016. máj. 9. 21:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Megesik, ne foglalkozz vele.
2016. máj. 9. 21:28
 6/9 anonim ***** válasza:
26%
Kár, hogy az esetek túlnyomó többségében a kedves utas is "Há de álljá má meg 'szdmeg"-el nyitnak :-D A GPS-t meg nem ő állítja...
2016. máj. 10. 02:14
 7/9 MZ.per.X ***** válasza:

Mondjuk engem az ilyen esetekben érdekelne a másik fél szemszöge is.

A reakcióját elítélem, de az engem is nagyon fel tud bosszantani, mikor valakinek válaszolok és megkérdőjelezi, meg köti az ebet a karóhoz, hogy márpedig akkor is neki van igaza.

2016. máj. 10. 06:12
 8/9 anonim ***** válasza:
12%
Menj el buszsöfőrnek és mutasd meg hogy te jobban csinálnád.
2016. máj. 10. 18:22
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A konkrét esethez nem tudok hozzászólni,mert tényleg látni kellene az érem másik oldalát is. Az előfordulhat, hogy tényleg egy "rásegítő" vagy bármi olyan járatra tévedtél rá, ami nem áll meg, de ezt kulturáltan is el lehet (ne) mondani, hogy igen vannak olyan járatok amik ott megállnak, de ez pont nem az, és enni. Esetleg ha tudja, hogy 5 perc múlva jön az, akkor felhívja a figyelmét. Én ebből élek most már elég régóta, de ilyen jellegű problémám még sosem volt utassal, pedig tudnék mesélni. Viszont aki egy minimális empátiát nem érez az utasok felé, az menjen el kamionozni, mert ez a meló nem nekik való. Én szeretem az utasokat,amennyire lehet, persze vannak problémások is, de őket is elvisszük, és amikor leszáll a buszról tőle is elköszönök.
2016. máj. 12. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!