Hogyan fizessem be a buszos bírságot?
Megbüntetett egy szemétláda ellenőr. :)
Összekevertem a városi buszbérletemet a távolságival. És távolsági buszon büntettek meg. Jogos ha azt nézzük de ott átnézegette, hogy minden egyes hónapban ott voltak a korábbi városi/távolsági buszbérleteim... Most meg nem.
4000re büntetett ha aznap avyg másnap ?? befizetem ha nem akkor 8000.
Az egyik kérdésem az lenne hogy hány napig fizethetem be pontosan a 4000? 30 nap?
Kaptam csekket is, de mérgembe kidobtam a csekkes papírt honnan kérhetem le az adatokat ahova elküldhetem a semmirekellők pénzét?
Nem akarok bemenni irodába mert félek hogy leköpném őket.
Köszi a válaszokat:)
Köszi de sajnos nem volt ezért jogos. Mert nálunk ( jász nagykun szolnok megye ) tökugyanugy néz ki a távolsági buszbérlet és a városi is. És rosszul emlékeztem hogy melyiket vettem meg, és a városi bérletem volt a távolságin. Ezért volt jogos, csak a szemétség meg azért emrt mindig meg volt véve,ráadásul segghülye volt a nő mert magyarázhattam neki kettőig nem tudott elszámolni ugy bekavarodott. Idiota.....
Véletlen nem tudod a címet ahova a csekkes befizetést intézhetném?
Bárhogy is ragozod, nem volt érvényes bérleted. Az semmit nem számít, hogy odáig mindig volt megfelelő bérleted.
Úgyhogy ne nagyon akarj köpködni.
Írtam hogy jogosan büntettek meg de ha valakiben van egy kis empátia megérti. Nem egyszer volt nekem olyan, hogy suliból siettem a vonathoz, és már nem volt időm bemenni a pénztárhoz jegyet venni. Vonaton akartam venni a kallernél de azt mondta hagyjam. Nem egyszer és nem kétszer és nem férfi kaller és nem csak nő.
Ő egy igazi segghülye, rosszindulatú nő volt. Aki annyira vitte pályafutása során hogy buszjegy ellenőr lett. Az ilyenről ez a véleményem.
Lehet ezt akárhogyan is szépíteni, a helyzet ugyanaz marad. Buszos jegyellenőrnek csak a legalja megy dolgozni.
Egy jó kis velős anyázásra számítottatok és a kérdező lehurrogására, mi? Nos, nem, tény és való, hogy a jegyvizsgálókba még szorult némi empátia, míg a buszon képesek az elalvó utast is megbüntetni - nem elég, hogy nem jutott el az úti céljáig és vehet visszafele is jegyet, de még adakozzon is a cégnek, mert betűről betűre kell értelmezni a szabályzatot (értelemszerűen csak akkor, ha az a cégnek ad igazat). Én leendő buszsofőrként is azt mondom, hogy az utcaseprőt többre tartom, mint a jegyellenőrt, mert az legalább nem színtiszta ellenszenvből, utálatból és rosszindulatból csinálja, amit csinál. És ilyenkor az se érdekli, hogy a sofőrt is megszopatja vele, ugyanis ő is bérlevonást kap az esetekért...
Hogy a kérdésre reagáljak: vélhetően be kell majd menned, vagy legalább telefonon elintézned, mert szerintem a csekkre mindenképpen szükséged lesz, nem csak az elérhetőségeikre és a számlaszámukra. 4000 forintot tudtommal csak helyszíni fizetés esetén tudsz kipengetni nekik, egyébként 8000, ami csak nőni fog. :/
Köszi utolso előtti.. 30 napom tuti van legalabb a 8ezrét befizetni....
Utolso csak hogy uszitsam tovább a vitát, ez csak egy példa volt, buszon is volt már többször ha mondjuk bérletem volt de a diákomat otthon hagytam stb.....
És a köpködést se kell komolyan venni, nyilván te is mondod azt másoknak hogy dögöljenek meg de némiképp meglepne ha előtted esne össze.. Sok idiota aki komolyan vesz tényleg mindent.... Kulturált kereteken belül szoktam osztani az észt nem megyek át suttyóba......
nem az ellenőrt kéne szidni, rohadtul nem vele van a gond.
én az eljárási díjat törölném el mindenhol.
ugye, ha nincs bérleted, akkor tökmind1, teljesen jogos a büntetés, ellenben ha van, akkor csak bemutatod utólag, és egy fillért nem kéne fizetned...ez lenne a helyes.
7-es. te, mint leendő buszsofőr, biztos jobban örülnél, ha az ellenőr nem végezné a munkáját, hanem minden egyes felszálló utast neked kéne alaposan ellenőrizned, és ha nem teszed, akkor csak téged büntet meg, az utast nem, hiszen hát csak az lehet a buszon, akit a sofőr ellenőrzés után felenged. :D biztos jobb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!