Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Fizessem ki én...

Mit csináljak? Fizessem ki én a bírságot a gyerek helyett?

Figyelt kérdés

Párom nagyobbik fia ma motoron vitte a kisebbiket. A rendőr megbüntette őket 30000 forintra. A fiúk kértek, hogy ne mondjam el az apjuknak.

Mit tegyek? Fizessem ki én a pénzt?

2014. aug. 21. 19:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vállaniuk kellene a tettük következményét és nem várhatják el tőled azt sem, hogy te fizesd ki. Én elmondanám és nem fizetném ki.
2014. aug. 21. 19:54
 2/12 anonim ***** válasza:
42%

Kapnak zsebpénzt? Fizesd ki, és adják meg vagy ne kapják meg a zsebpénzt, amíg meg nem térül.

Minket a párommal 10-10.000re büntettek meg, mert nem voltunk beövezve. Apa azt mondta, most kifizeti ő a felét, de többet ilyen ne legyen. Ez is megoldás.

Ill. a párom egyszer (még az ismerkedésünk elején) , csinált egy 20.000 FTos számlát. Ő is az anyukáját kérte, hogy ne mondja el az apujának. Így is lett, és ahogy tudta visszatörlesztette. Kevesebb kaja, mozi pénz...

Honnan van a motor? És hozzá a benzin? Az is lehet, hogy az arra szánt pénzből fogsz vissza. Illetve ha a nagyobbnak van keresete, akkor szerintem lehet az, ami nálunk volt apával, én megtanultam, azóta minden szabályt betartok!!

De szerintem ha kérik, és mégis elmondod az nem fog jót tenni a kapcsolatodnak a fiúkkal.

(Még nem vagyok szülő. Szóval lehet, hogy akik azok, ők jobb válasz fognak tudni adni. De én örülnék a bizalomnak a helyedben. :) )

2014. aug. 21. 19:59
 3/12 zabmester ***** válasza:
26%
Mennyi idősek? Ha már mindketten nagykorúak, akkor belemennék abba, hogy köztünk marad a dolog, de nem fizetném ki helyettük, maximum úgy, hogy megadják, ha nincs nekik egy összegben ennyi. De ha valamelyikük még kiskorú, akkor megmondanám nekik, hogy sajnos erről az édesapjuknak is tudnia kell, és az lenne a legtisztább, ha ők maguk mondanák el, de ha nem teszik meg, akkor te fogod megtenni.
2014. aug. 21. 19:59
 4/12 anonim ***** válasza:
52%
Mi volt a büntetés oka?
2014. aug. 21. 20:14
 5/12 anonim ***** válasza:
29%
Az okés, hogy nem mondod meg az apjuknak, de kérdezd meg a nagyobbik fiútól, hogy mi legyen a bírsággal?
2014. aug. 21. 20:54
 6/12 A kérdező kommentje:
A gyerekek nem tudják kifizetni.
2014. aug. 21. 21:01
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
ilyet nem titkolnék el a férjem elől.
2014. aug. 21. 22:20
 8/12 anonim ***** válasza:
87%

Ne mondd el az apjuknak. Majd ők szépen elmondják.

Meg kell tanulniuk, hogy a tetteiknek következménye van.

2014. aug. 21. 22:33
 9/12 anonim ***** válasza:

Az utolsónak igaza van.

Nem neked kell elmondani, hanem álljanak szépen az apjuk elé, mondják el neki, és keressetek közös megoldást a pénz kifizetésére.

Bár nem írtad milyen idősek, gondolom, ha motorozni tudnak, nem olyan kicsik, hogy ne tudják megkeresni a pénzt a büntetésre. (pl szomszédnál fűnyírás, favágás, stb.)

2014. aug. 22. 05:46
 10/12 anonim ***** válasza:
Esetleg le lehetne velük dolgoztatni, minden hétvégén nálad takarítsanak, stb.
2014. aug. 22. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!