Mit csináljak? Fizessem ki én a bírságot a gyerek helyett?
Párom nagyobbik fia ma motoron vitte a kisebbiket. A rendőr megbüntette őket 30000 forintra. A fiúk kértek, hogy ne mondjam el az apjuknak.
Mit tegyek? Fizessem ki én a pénzt?
Kapnak zsebpénzt? Fizesd ki, és adják meg vagy ne kapják meg a zsebpénzt, amíg meg nem térül.
Minket a párommal 10-10.000re büntettek meg, mert nem voltunk beövezve. Apa azt mondta, most kifizeti ő a felét, de többet ilyen ne legyen. Ez is megoldás.
Ill. a párom egyszer (még az ismerkedésünk elején) , csinált egy 20.000 FTos számlát. Ő is az anyukáját kérte, hogy ne mondja el az apujának. Így is lett, és ahogy tudta visszatörlesztette. Kevesebb kaja, mozi pénz...
Honnan van a motor? És hozzá a benzin? Az is lehet, hogy az arra szánt pénzből fogsz vissza. Illetve ha a nagyobbnak van keresete, akkor szerintem lehet az, ami nálunk volt apával, én megtanultam, azóta minden szabályt betartok!!
De szerintem ha kérik, és mégis elmondod az nem fog jót tenni a kapcsolatodnak a fiúkkal.
(Még nem vagyok szülő. Szóval lehet, hogy akik azok, ők jobb válasz fognak tudni adni. De én örülnék a bizalomnak a helyedben. :) )
Ne mondd el az apjuknak. Majd ők szépen elmondják.
Meg kell tanulniuk, hogy a tetteiknek következménye van.
Az utolsónak igaza van.
Nem neked kell elmondani, hanem álljanak szépen az apjuk elé, mondják el neki, és keressetek közös megoldást a pénz kifizetésére.
Bár nem írtad milyen idősek, gondolom, ha motorozni tudnak, nem olyan kicsik, hogy ne tudják megkeresni a pénzt a büntetésre. (pl szomszédnál fűnyírás, favágás, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!