Lehet olyat, hogy van egy bérletem x helytől z-ig es en
kozte leszallok y helyen?
Figyelt kérdés
Tehát a berlet km-be benn van. Vagy ilyenkot külön jegyet kell vennem?
2015. okt. 26. 13:49
1/9 anonim válasza:
Lefordítom a kérdést:
Ha veszek egy kiló kenyeret, de csak a felét akarom megenni, akkor kell külön fizetnem?
Nem jó a párhuzam, de lényegében ezt kérdezed.
2015. okt. 26. 13:52
2/9 A kérdező kommentje:
Akkor maskepp kerdezem van egy 70kmes berletem de en csak 20at megyek akkor is ervenyes?
Mert a minap utaztam es kifizettetek velem azt a 20kmert a berletem ellenere.
2015. okt. 26. 14:01
3/9 anonim válasza:
Lehet, amennyiben arra az útvonalra érvényes a béreled.
2015. okt. 26. 14:07
4/9 anonim válasza:
Nekem ez hihetetlennek tűnik. Felszállsz bérlettel, simán, gond nélkül. Majd amikor leszállnál, megállítanak, s elkérnek tőled még pénzt?
2015. okt. 26. 14:09
5/9 A kérdező kommentje:
Amikor felszálltam akkor kértek el nyilvan...
2015. okt. 26. 14:15
6/9 anonim válasza:
Nem vagyok sem diák, sem nyugdíj, s ritkán járok busszal Budapesten kívül. Ezért csak ötletem van:
Olyan bérleted van, amelyik csak A és B között érvényes, valamilyen cél érdekében.
Mondjuk van egy olyan bérleted, amelyik azért olcsóbb, mert a Zabgömbölyítő cégben dolgozol, s ezt támogatja az állam. Ha te előbb leszállsz, az a te magánügyed, arra nem jár a kedvezmény.
2015. okt. 26. 14:22
7/9 anonim válasza:
így van. ha diákbérleted van, az csak a lakhely és az iskola között érvényes. abban az esetben, ha például át kell szállni, akkor a viszonylatigazoláson azt is fel kell tüntetni. ez tulajdonképpen ennek minősülne, hogy te nem közvetlenül jutnál el A-ból B-be.
diák jegyet viszont korlátlanul tudsz venni akárhova.
2015. okt. 26. 19:06
8/9 anonim válasza:
Nem igazán hiszem, hogy szabályos lett volna, hogy kifizettette veled a sofőr az utat. Legalábbis irgalmatlan nagy gyökérségnek hangzik, legalábbis vonaton még csak föl se merült soha ilyesmi elképzelés.
2015. okt. 27. 08:57
9/9 eddiboy válasza:
Nem egészen értem: ha a busz z-ig közlekedik, te felszálláskor felmutatod a bérleted, majd útközben leszállsz y-nál. Vagy felszállásnál direkt bemondod, hogy te csak y-ig akarsz menni a z-ig szóló bérlettel? Aztán minek? Semmi köze hozzá. Ha meg a busz csak y-ig megy, de ugyanazon az útvonalon, akkor meg azt mondod, hogy majd ott átszállsz. Csak akkor nem érvényes, ha az y-ig járó busz más útvonalon megy, pl. betér falukba, míg a z-be menő busz a főúton vagy autópályán megy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!