Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Benneteket nem idegesítenek a...

Benneteket nem idegesítenek a metró mozgólépcsőn siető, előző emberek?

Figyelt kérdés
Miért nem tudja mindenki kivárni a sorát? Mit nyer azzal a 10-15 másodperccel?

2015. okt. 22. 18:24
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
73%

# 9: a mozgólépcsőknek van egy bizonyos sebességük, aminél gyorsabban nem mehetnek. Ha egy - két mp. alatt tenné meg az útját, úgy senki sem sietne, de olyan gyorsan, meg nem mehet, így marad a mozgólépcsőn való futkározás (és ez, nem tetszik, vagy nem tetszik alapon megy).

"Egyébként tapasztalatból mondom..." én meg, tapasztalatból az ellenkezőjét állítom.

#Kérdező: ugyanilyen demagóg én is tudok lenni - "jól jellemzi a közlekedési morált, hogy aki siet, azt nem engedem előre."

Ja és még valamit: külföldön, valahogyan megértették és van, külön gyorshajó sáv, a siető utasoknak. Nálunk bezzeg nincs ilyen.

2015. okt. 23. 14:35
 12/29 anonim ***** válasza:
65%

"nagyon zavaró és egyben balesetveszélyes is"

Ennyi erővel a vajaskenyér megkenése is balesetveszélyes. Ráadásul ha jobbra állsz, akkor elmegy melletted, nincs tolakodás.

"Inkább a tolakodó magyat mentalitás ez."

Igaz, magyar mentalitás hogy egyeseknek annyi intelligenciájuk nincs, hogy jobbra álljanak, és hagyják a másikat haladni. Mindenhol máshol a világban működik ez tolakodás nélkül...

"És igen, kérjen engedélyt ha elém akar állni a sorban, a mozgólépcső ugyanis egy sor."

Na ez a tipikus magyar mentalitás, hogy ahol csak lehet b..sszunk ki a másikkal, és keressük a konfliktust, megmagyarázva hogy márpedig nekem van igazam...Sosem értettem az ilyen embereket, hogy mitől lehetnek ilyen kib..szott primitívek. Utálom mikor feszült emberek ilyen marhaságokkal vezetik le az otthoni és munkahelyi meg egyéb feszültségeiket...

" El kell indulni időben és akkor nincs ilyen gond."

El kell indulni, viszont minek várj feleslegesen, ha hamarabb is odaérhetsz?

"Van aki csak bal kézzel tud kapaszkodni. Van akinek csomagja van, vagy esetleg gyerekkel van. Ráadásul a mozgólépcső elég szűk."

A gyereked meg tud állni előtted, mögötted, a csomagot is tudod magad előtt, mögött tartani. De érdekes az utazóbőröndnek nem szűk mikor magad mellé teszed, vagy a melletted álló havernak...

"Ezek a válaszok nagyon jól tükrözik a magyarországi közlekedési morált is. Takarodjon mindenki előlem, mert sietek!"

Nézhetjük fordítva is, hogy "csak azért id eléd állok a k..rva anyádat....minek sietsz ha én ráérek..."...Dehát magyar ember csak azt nézi mikor b..szhat ki a másikkal, még ha ilyen kicsinyes és primitív dolgokról is van szó.

2015. okt. 23. 14:35
 13/29 anonim ***** válasza:
81%
Négy, akkor ha valaki sietne a járdán, ahol sokan sétálnak ott se menjen előre, mert sor? Mert a mozgólépcső a sétáláshoz sokkal közelebb van, mint a sorbanálláshoz.
2015. okt. 24. 01:50
 14/29 anonim ***** válasza:
69%

De ebben semmi balesetveszélyes nincs. Vannak szabályok és be kell tartani őket. A mozgólépcső jobb oldalán lehet állni, a bal oldalán pedig haladni, ilyen egyszerű, csak sajnos sok az ostoba ember aki a bal oldalon megáll és nem lehet menni tőle, ne csodálkozzon ha mindenki odébblöki.

Egyébként én szinte mindig sétálok a mozgólépcsőn, nem azért mert sietek, szimplán azért mert nem szeretek egyhelyben állni ameddig felér, inkább sétálok közben, nem árt a mozgás. Amúgy nem hiszem hogy ez tolakodás lenne, ha a sorban tolakodok az más (mivel aki elé beállok később kerül sorra), de ha elsétálok valaki mellett a mozgólépcsőn ő azzal semmivel nem lesz hátrányban ahhoz képest mintha nem tettem volna :)

2015. okt. 24. 08:57
 15/29 A kérdező kommentje:

"Mert a mozgólépcső a sétáláshoz sokkal közelebb van, mint a sorbanálláshoz."

Ez az, ami nem igaz, ugyanis az emberek 95%-a türelmesen áll a mozgólépcsőn várva, hogy le- vagy felérjen és nem pedig sétálgat.

2015. okt. 24. 11:12
 16/29 anonim ***** válasza:
66%
Azért szar lehet neked, hogy ekkora lelki sérülést okozott hogy valaki elsétált melletted a mozgólépcsőn... :D
2015. okt. 24. 12:09
 17/29 anonim ***** válasza:
88%

Ha Szombathelyen/Zalaegerszegen/világvégén laksz, de gyakran kell Pestre, vagy Észak-Magyarországra járnod, majd lóhalálában vissza, akkor igenis sokat számít, hogy elérsz-e egy csatlakozást, vagy lekésed a vonatod. Mennyivel induljál el előbb? Ha nagyon korán elindulsz és flottul odaérsz, 20 percig álldogálhatsz a peronon. Ha később indulsz el, nagy sor van a jegypénztárnál, és még a mozgólépcsőn is eléd állnak, akkor meg lehet hogy lekésed.

Egy helyinek tudom hogy tökmindegy, max. megy következő metróval, sokat nem oszt, nem szoroz. Csakhogy a metrót nem csak budapestiek használják. A metróvonalak pályaudvarokat kötnek össze.

2015. okt. 24. 18:44
 18/29 anonim ***** válasza:
76%
Még csak annyit, hogy örülj neki, hogy te ennyire ráérsz, és nem kell folyton fel-alá rohangálnod az országban egy rakás csomaggal a hátadon. Ne irigyeld azokat, akik a munka és/vagy iskola miatt erre kényszerülnek. Hidd el, nem egy nagy élmény.
2015. okt. 24. 19:08
 19/29 anonim ***** válasza:
81%
#15 a mozgólépcsőzés sokkal inkább közlekedés, nem pedig sorbanállás, nem hiszem el hogy magyarázgatni kell.
2015. okt. 24. 20:01
 20/29 anonim ***** válasza:
28%

Ezeket csak úgy hívom, hogy futvasz@rók. Többnyire pestiek, akik nem érnek rá fél percre sem, mert <most figyelj!> megy a Combino (4-6-os 2 percenként)!

Régebben voltam Pesten, akkor is erre a villamosra rohant egy HP, majd a nyakát törte, de neki azzal a járattal kellett mennie. Nem számított, hogy a következő már ott állt a villamos seggében. Az ilyeneken csak nevetni tudok, szánalmas népség.

2015. okt. 26. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!