Budapest bérlet, ezért "büntethetnek"?
A helyzet az, hogy holnap, azaz október elsején venném meg a BKV bérletemet, viszont helyileg nincs lehetőségem megvenni, csak és kizárólag bent Pesten. A mostani Budapest bérletem 09.30-ig érvényes. Itt a bökkenő. Ezért megszólhat, avagy megbüntethet a buszsofőr? Mivel amint oda értem Pestre, azonnal venném meg a októberre a bérletet. Ha esetleg rákérdez, akkor nyugodt szívvel mondhatom az igazat?
A fő kérdés, hogy meg-e büntethet?
Azaz szeptember 30-ikáig érvényes.
És diákról volna szó.
Ha jól értem Pest határáig szól a bérleted? Én inkább megvenném a félárú jegyet a határ előtti első megállótól, a buszállomáson pedig tudsz majd bérletet venni.
Egyébként a buszsofőr nem, de ellenőr gond nélkül meg fog büntetni.
2-es, ez baromság. Egyrészt a BKV már jópár éve nem foglalkozik jegyértékesítéssel, mert az a BKK reszortja. Másrészt bármely buszon tudsz jegyet venni, még ha drágán is. Ráadásul óriásit bővült tavaly az értékesítési hálózat az automaták miatt, továbbá bővült a vidéki viszonteladói hálózat is.
Kérdező, nézz rá azért a BKK oldalán az értékesítési pontok keresőjére. Egészen meglepő helyeken is van bérleteladás, jegyvásárlási lehetőség. De kockáztatni nem érdekes, párszáz forint a jegy (450 Ft ha vezetőnél veszed), a bírság meg 8-16000 Ft.
# 4/5 Időpont ma 21:04
"bent Pesten."
Pardon, én ezt a mondatot úgy értelmeztem, hogy "vidékről" jár be a kérdező Pestre Volánnal...
# 7/7 Időpont ma 22:15
Akkor viszont a Volánnal bemész a buszpályaudvarig (ha jól sejtem Etele tér, Kelenföld), ott tudsz venni bérletet. A volánbérlethez nincs köze a BKV bérletnek.
Legalábbis ha jól sejtem volánbérleted van.
(Mint utólag megtudtam BP határáig eleve nem adják ki a 90%-ost)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!