Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapest bérlet, ezért "büntet...

Budapest bérlet, ezért "büntethetnek"?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy holnap, azaz október elsején venném meg a BKV bérletemet, viszont helyileg nincs lehetőségem megvenni, csak és kizárólag bent Pesten. A mostani Budapest bérletem 09.30-ig érvényes. Itt a bökkenő. Ezért megszólhat, avagy megbüntethet a buszsofőr? Mivel amint oda értem Pestre, azonnal venném meg a októberre a bérletet. Ha esetleg rákérdez, akkor nyugodt szívvel mondhatom az igazat?

A fő kérdés, hogy meg-e büntethet?

2015. szept. 30. 20:12
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Azaz szeptember 30-ikáig érvényes.

És diákról volna szó.

2015. szept. 30. 20:13
 2/13 anonim ***** válasza:
14%
Igen, büntethetnek érte. A BKV szándékosan kényszeríti az embereket bliccelésre egyes környékeken. Ajánlom, hogy ha ellenőrrel találkozol (és nincsenek vele közteres droidok), ne mutasd meg neki a személyidet!
2015. szept. 30. 20:45
 3/13 anonim ***** válasza:

Ha jól értem Pest határáig szól a bérleted? Én inkább megvenném a félárú jegyet a határ előtti első megállótól, a buszállomáson pedig tudsz majd bérletet venni.

Egyébként a buszsofőr nem, de ellenőr gond nélkül meg fog büntetni.

2015. szept. 30. 20:53
 4/13 anonim ***** válasza:

2-es, ez baromság. Egyrészt a BKV már jópár éve nem foglalkozik jegyértékesítéssel, mert az a BKK reszortja. Másrészt bármely buszon tudsz jegyet venni, még ha drágán is. Ráadásul óriásit bővült tavaly az értékesítési hálózat az automaták miatt, továbbá bővült a vidéki viszonteladói hálózat is.

Kérdező, nézz rá azért a BKK oldalán az értékesítési pontok keresőjére. Egészen meglepő helyeken is van bérleteladás, jegyvásárlási lehetőség. De kockáztatni nem érdekes, párszáz forint a jegy (450 Ft ha vezetőnél veszed), a bírság meg 8-16000 Ft.

2015. szept. 30. 21:04
 5/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, értékeltem. Igazából szerintem jegyet tudok venni mielőtt felszálok a buszra, gondolom olcsóbb is, mintha a sofőrtől venném. Van automata jegyvásárlásra és sima vásárlásra is lehetőségem. Csak azt nem tudom, hogy tudok-e venni itt. Igazából tömegközlekedéssel még idén kezdek barátkozni,mivel eddig soha nem jártam vele aktívan. Ez ks nagy kicseszés hogy itt nem lehet meg venni a BKV bérletet.
2015. szept. 30. 21:12
 6/13 anonim ***** válasza:

# 4/5 Időpont ma 21:04

"bent Pesten."

Pardon, én ezt a mondatot úgy értelmeztem, hogy "vidékről" jár be a kérdező Pestre Volánnal...

2015. szept. 30. 21:23
 7/13 A kérdező kommentje:
Pontosabban Érd-röl járok be Pestre, közvetlen járattal.
2015. szept. 30. 22:15
 8/13 anonim ***** válasza:

# 7/7 Időpont ma 22:15

Akkor viszont a Volánnal bemész a buszpályaudvarig (ha jól sejtem Etele tér, Kelenföld), ott tudsz venni bérletet. A volánbérlethez nincs köze a BKV bérletnek.

Legalábbis ha jól sejtem volánbérleted van.

(Mint utólag megtudtam BP határáig eleve nem adják ki a 90%-ost)

2015. szept. 30. 23:07
 9/13 MrPifta ***** válasza:
előre nem lehet bérletet venni? 29-én nem lehet megvenni a bérletet elsejétől?
2015. okt. 1. 11:02
 10/13 A kérdező kommentje:
Erre én is kíváncsi volnék. Bár szerintem simán, csak éppen elfelejtettem reggel és nem volt nálam annyi pénz.(3450)
2015. okt. 1. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!