Szeretnék továbbra is diákbérletet venni, de nem lesz már jogviszonyom. Hogy csináljam?
18 vagyok, idén érettségiztem, viszont most szeptembertől nem mentem egyetemre, kihagyok egy évet. Október 31-ig jó még a matricám, de utána teljes árú bérletet kéne vegyek, amire nekem nem lesz anyagi lehetőségem.
Ameddig még "diáknak nézek ki", szeretnék továbbra is diákbérletet venni, tekintve hogy havonta egyszer kérik el (maximum) a diákigazolványomat az ellenőrök, de máskor rá se néznek... Ezt gondolom mások is tapasztalják, akik BKVznak.
Ilyen esetekben, amikor elkérik, mit csináljak?
Kioktató válaszokra nem vagyok kíváncsi, én lennék a legboldogabb ha lenne ilyenekre fölös tízezrem, de sajnos nincs.
"Aktív korúak ellátásáról a járási (Budapesten: kerületi) hivatal által kiállított igazolás, vagy 2015. március 1-je előtt kiállított jegyzői igazolás alapján az igazolásban szereplő határidőig. Ha az igazolás egy évnél hosszabb határidőt tartalmaz, vagy egyáltalán nem tartalmaz határidőt, akkor az érvényesség ideje az igazolás keltétől számított egy év."
Más lehetōséged nincs
Remélem nem veszed kioktatásnak a kommentemet. A helyzet az, hogy a BKK is tudja, meddig érvényesek a diákigazolványok, és a lejárati határidő után fokozottan ellenőrzik az érvényességüket. Tehát novemberben különösen számíthatsz arra, hogy megnézegetik a diákigazolványod hátulját. És ha csak egyszer történik ez meg, már akkor sokkal többet veszíthetsz rajta, mint amennyit a diákbérlettel spórolsz.
Egyébként mit csinálsz ebben az egy évben? Nem dolgozol? Mert akkor lenne rá anyagi kereted is. Rengeteg embernek nehéz kifizetnie a bérlet árát, igen, nagyon drága, de mégis megteszik. (Ráadásul ha nem dolgozol, fizetheted a TB-t is decembertől, az is majdnem annyi, mint a bérlet).
én ugyan nem tanácsolom, de annyit megpróbálhatsz, hogy "még nem kaptunk idei matricát", hiszen ez előfordul.
nyilvánvalóan ettől még nem feltétlenül fogják elfogadni, helyette mondja, hogy jó, megbüntet, kérsz iskolalátogatásit, és beviszed az akácfa utcára, hogy tényleg suliba jársz, és akkor csak 2000 Ft, szóval ez sem megoldás.
mondhatnám azt is, hogy lenyelheted a néhai büntetést, de amikor 9500 Ft a havi felnőttbérlet, akkor sehogyan sem érné meg néha 16ezres csekket kapni helyette, pláne hogy nem tudod megjósolni, 1 hónapban hányszor buksz le, lehet az akár többször 16ezer is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!