Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hol tehetek panaszt a BKV-nél?

Hol tehetek panaszt a BKV-nél?

Figyelt kérdés
Fél éve lakok a fővárosban, és eddig levelezős diákigazolvánnyal diákbérletet vettem igénybe. Akárhányszor kérték a diákigazolványt felmutatni az ellenőrök,soha egyszer sem mondták,hogy levelezősként nem vehetek igénybe Bp-n diákbérletet,mert nem itt tanulok.Egészen idáig...A 3as metró vonalán ellenőriztek tegnap, és közölte az egyik ellenőr nő, h teljes bérletet használhatok, adjon 16000-scsekket, vagy helyben kifizetem a 8000-t..Hiába mondtam neki, h eddig nem mondták ezt, azzal érvelt, h a neten minden fennt van,mondom kösz,mit nézzek a neten ha én biztosra tudom h használhatok diákbérletet.Szóval 8000-s birság lett a vége.Érdemes-e ilyenkor panaszt tenni,azért hogy eddig nem figyelmeztettek,vagy félő h a nyakamba varrják az eddigi teljes bérletek árát,amit vennem kellett volna? Vagy felesleges,mert a pénz úgyis elúszott?? Hová megy a 8000 ft-?
2015. szept. 7. 12:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Arra akarsz panaszt tenni, hogy jogtalanul használtad a kedvezményt hónapokig és most meghágtak? :D
2015. szept. 7. 13:06
 2/11 anonim ***** válasza:

[link]

Valóban megtalálható. Visszamenőleg nem büntethetnek, s visszamenőleg az ellenőröket sem vonják felelősségre, mert eddig nem büntettek.

2015. szept. 7. 13:11
 3/11 anonim ***** válasza:

Egyébként gondold át a következőt:

Nem tájékozódtál megfelelően. Az ellenőr nem büntettet meg már az első alkalommal, csak most. Ha már akkor megteszi, a továbbiakban teljes áru bérletet vettél volna? Ha igen, akkor a mérleged pozitív. Az ellenőr a cég rovására (kárára) khm... tévedett eddig.

2015. szept. 7. 13:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Hmm ezt nem értem, levelőzésként vehetsz diákbérletet, nem? Sőt, pesti iskola se kell, csak diák legyél.
2015. szept. 7. 17:57
 5/11 anonim ***** válasza:
#4: NEM, levelezősként NEM vehetsz diákbérletet.
2015. szept. 7. 22:41
 6/11 anonim ***** válasza:

5:

a BKK oldalán annyit írnak, hogy érvényes diákigazolvány, abban benne van a levező is...

2015. szept. 7. 22:55
 7/11 anonim ***** válasza:

Hová tünt a 8000ft?

Az ellenőr zsebében landolt! Ebből veszi meg magának a cigijét és a piáját.

Sajnos a pénzt már elbuktad. Ha panaszt teszel, akkor sem tudod semmivel sem igazolni, hogy melyik ellenőrnek, mikor és valóban te adtél oda 8000ft-ot.

Sajnálom!

Máskor légy előre látóbb és ne hagyd, hogy elkapjanak!

Akár kérdezzd meg a többi (lejövő) utast, hogy állnak-e bejáratnál ellenőrök.

Ilyen esetekben össze kell fogni! Tudom, hogy széthúzós ember a Magyar, de ki kell állni magunkért? megvédeni egymást.

Nem hagyhatjuk, hogy a BKV megkeserítse életünket!

A legjobb amit tehetsz, hogy nem veszel többé diák bérletet sem, elkerülöd a metrót és a forgalmas járatokat!

A BKV fentartási költségét úgyis levonják az emberek adójából, a bérlet, jegy árak csak amolyan plusz luxus pénz számukra.

Javaslom rakd el minden hónapban a diák, vagy teljes bérlet árát pár hónapig- akár egy évig és vegyél belőle egy szuper biciklit. :)

A lehető legjobb közlekedési eszköz még mindig!

2015. szept. 8. 00:39
 8/11 anonim ***** válasza:
#6: Pedig le van a BKK oldalán írva, hogy csak nappali és esti diákigazolvány jó, #2-es be is linkelte, de itt is megtalálod: [link]
2015. szept. 8. 07:15
 9/11 anonim ***** válasza:

A szabály nem ismerete nem mentesít a következmények alól - eddig szimplán szerencséd volt.

A 8000 Ft-ot helyszíni bírságnak hívják, megy a BKV kasszájába.

Panaszirodán ki fognak röhögni - teljes joggal.

2015. szept. 8. 21:59
 10/11 anonim ***** válasza:
#7: A 8000 Ft a helyszínen fizetett pótdíj összege. Feltehetőleg adott róla bizonylatot, és akkor nem a zsebében, hanem a BKK-nál landolt a pénz, és vissza is követhető, de jelen esetben ettől függetlenül jogos.
2015. szept. 9. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!