Miért ennyire álszentek az emberek a tömegközlekedéssel kapcsolatban?
Mindenki azt mondja ő sosem bliccel a BKV-n, minden egyes felszállásnál Lyukaszt, vagy épp megveszi minden hónapban a bérletet.
Persze lenézik, aki esetleg nem vesz jegyet, mert utálja a BKV-t, vagy nem vesz jegyet mert nincs rá pénze, vagy nem vesz jegyet mert nem elégedett a szolgáltatással.
Örömmel látom, hogy ilyen szabálytisztelő, becsületes emberek a Magyarok. :))))
De ha ne adj Isten, véletlenül ellenőrrel találkoznék egy járaton, az emberek 50%-a megrohamozza a lyukasztót, az ajtókat, Vagy épp már idő előtt leszáll és mindig akad egy ember, aki épp az ellenőrőkkel vitatkozik.
A kérdező kommentje:
Budapesten egy forintot nem ér a BKV, ezt minden ember tudja...
Én nem tudom. Lehet nem vagyok ember. Én határozottan jónak találom.
Felőlem aztán mehet az első ajtó, mivel mindenhova biciklivel járok. :DDD
Max csak hóban lenne gáz, de akkor arra az 1-2 hónapra megvenném a bérletet.
Egyébként akár csődbe is mehet.
Az emberek nagyon kishányada utazik egyébként is BKV-val ezt mutatják a folyamatos dúgok és a rengeteg biciklis, akikkel a nap folyamán találkozom.
Szerintem az emberek kishányada utazik autóval és biciklivel, ezt mutatja a jó haladás, és a rengeteg ember akikkel a BKV-n találkozom.
A metrókat pár százezren használják naponta. Gondolom te találkozol pár száz biciklissel, és látsz pár ezer autóst. Reggel fél 7-kor is pl tele a metró, akkor pedig biciklist nem nagyon szoktam látni, max 1-2-t. A bringa jó dolog, de én pl nagyon letudok izzadni (a tárolásról nem is beszélve), ezért a BKV sokkal egyszerűbb.
Igen, az izzadás benne van a biciklizésbe... nekem is volt olyan régebben, hogy radiátorra teregettem télen az izzadt ruhámaimat, mikor bértem a munka hellyemre. :D
Viszont, mostanság egyre kevesebbszer van ilyen.
Szerintem egyrészt megtanúltam felöltözni hozzá.
Másrészt hozzá edződtem, ezért kevésbé izzadok.
Viszont nagy előnye, hogy szinte soha nem fázok a biciklin, míg a megálókban mindig megfagytam.
Nyáron pedig azért jó, mert meggizadok és hűt a menetszél, ebből kifolyólag melegem sincs soha a bringán.
Nem úgy mint a BKV-n, ahol nyáron büdös van és meleg is.
Tárolás:
Bárhova ki lehet kötni a bringát, de valóban érdemes "biztonságos" helyre tenni. Én beszoktam vinni a lépcsőházba ahova épp megyek, vagy parkolóban lakatolom ki. A nyílt utcán szinte soha, vagy csak kevés időre.
Mert nagyritkán nekem is előfordul, hogy felszállok a BKV-ra 1-2-3 megállóra.
Pl. a Blahán hagyom a bringát, mert a király utcához megyek, ahol nagyon forgalmas az út, ezért inkább nem megyek rá az autó útra és nem szlalomozok a gyalogosok között.
Kérdem én, milyen jogon vádoltok meg azzal, hogy én arra a pár megállóra nem szoktam lyukasztani???
Semmi közötök hozzá!
Ezt hívják öngólnak - a többi utas java részét vádolod meg azzal kapcsolatban, hogy bliccel, miközben te is ezt teszed. Ki is az álszent?
Ja és kicsit sem tudlak sajnálni - pont a Blahán megálló buszok java része új beszerzésű - Volvo, Mercedes, Ikarus/MABI és villamos tekintetében sem lehet panasz - a CAF-ok előtt, itt vannak Budapesten a legújabbak, a Combinok, amit hamarosan fel fognak újítani - [link]
Trolibusz tekintetében is hasonló a helyzet, a 74-es vonalán vannak a legújabbak: Ikarus 411T, Ikarus 412T és GST 12–A (mindegyik ezredforduló utáni, máshol még régebbiek is járnak).
Vagyis igen, az vessen magára, aki nem ad bele a közösbe, főleg amikor nem a régi, lepukkant járművekkel kell utaznia. A jegy/bérlet reform, tényleg ráférne a BKK-ra, de az elektronikus jegyet/bérletet hamarosan bevezetik (mert nem csak üres kampány témaként kezelik), de addig sem bliccelés a megoldás (még pár megállóra sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!