Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért ennyire álszentek az...

Miért ennyire álszentek az emberek a tömegközlekedéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Mindenki azt mondja ő sosem bliccel a BKV-n, minden egyes felszállásnál Lyukaszt, vagy épp megveszi minden hónapban a bérletet.

Persze lenézik, aki esetleg nem vesz jegyet, mert utálja a BKV-t, vagy nem vesz jegyet mert nincs rá pénze, vagy nem vesz jegyet mert nem elégedett a szolgáltatással.

Örömmel látom, hogy ilyen szabálytisztelő, becsületes emberek a Magyarok. :))))

De ha ne adj Isten, véletlenül ellenőrrel találkoznék egy járaton, az emberek 50%-a megrohamozza a lyukasztót, az ajtókat, Vagy épp már idő előtt leszáll és mindig akad egy ember, aki épp az ellenőrőkkel vitatkozik.

2015. szept. 4. 22:18
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
82%
Pont, hogy a 2-3 megállót bliccelőknek lesz tökéletes az elektronikus jegyrendszer, mivel km alapon akarják bevezetni az árakat, az reális, eszembe nem jutna akkor bliccelni.
2015. szept. 5. 11:16
 22/41 anonim ***** válasza:
81%

A kérdező kommentje:

Budapesten egy forintot nem ér a BKV, ezt minden ember tudja...

Én nem tudom. Lehet nem vagyok ember. Én határozottan jónak találom.

2015. szept. 5. 12:15
 23/41 A kérdező kommentje:

Felőlem aztán mehet az első ajtó, mivel mindenhova biciklivel járok. :DDD

Max csak hóban lenne gáz, de akkor arra az 1-2 hónapra megvenném a bérletet.

Egyébként akár csődbe is mehet.

Az emberek nagyon kishányada utazik egyébként is BKV-val ezt mutatják a folyamatos dúgok és a rengeteg biciklis, akikkel a nap folyamán találkozom.

2015. szept. 8. 00:14
 24/41 anonim ***** válasza:

Szerintem az emberek kishányada utazik autóval és biciklivel, ezt mutatja a jó haladás, és a rengeteg ember akikkel a BKV-n találkozom.

A metrókat pár százezren használják naponta. Gondolom te találkozol pár száz biciklissel, és látsz pár ezer autóst. Reggel fél 7-kor is pl tele a metró, akkor pedig biciklist nem nagyon szoktam látni, max 1-2-t. A bringa jó dolog, de én pl nagyon letudok izzadni (a tárolásról nem is beszélve), ezért a BKV sokkal egyszerűbb.

2015. szept. 8. 05:16
 25/41 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, ha te nem is használod a tömegközlekedést, akkor áruld már el, ugyan miért érdekel, hogy más bliccel-e vagy nem? Neked sem károd, sem hasznod nem lesz belőle, durván úgy is fogalmazhatnék, hogy semmi közöd hozzá, hiszen nem is veszed igénybe a szolgáltatást. Miért nem olyan dolgokkal foglalkozol, amikhez van közöd?
2015. szept. 9. 11:16
 26/41 anonim ***** válasza:
# 25: ez bennem is meg fogalmazódott, de a kérdező csak trollkodni jár ide.
2015. szept. 9. 17:46
 27/41 A kérdező kommentje:

Igen, az izzadás benne van a biciklizésbe... nekem is volt olyan régebben, hogy radiátorra teregettem télen az izzadt ruhámaimat, mikor bértem a munka hellyemre. :D

Viszont, mostanság egyre kevesebbszer van ilyen.

Szerintem egyrészt megtanúltam felöltözni hozzá.

Másrészt hozzá edződtem, ezért kevésbé izzadok.

Viszont nagy előnye, hogy szinte soha nem fázok a biciklin, míg a megálókban mindig megfagytam.

Nyáron pedig azért jó, mert meggizadok és hűt a menetszél, ebből kifolyólag melegem sincs soha a bringán.

Nem úgy mint a BKV-n, ahol nyáron büdös van és meleg is.

Tárolás:

Bárhova ki lehet kötni a bringát, de valóban érdemes "biztonságos" helyre tenni. Én beszoktam vinni a lépcsőházba ahova épp megyek, vagy parkolóban lakatolom ki. A nyílt utcán szinte soha, vagy csak kevés időre.

2015. szept. 9. 18:03
 28/41 A kérdező kommentje:

Mert nagyritkán nekem is előfordul, hogy felszállok a BKV-ra 1-2-3 megállóra.

Pl. a Blahán hagyom a bringát, mert a király utcához megyek, ahol nagyon forgalmas az út, ezért inkább nem megyek rá az autó útra és nem szlalomozok a gyalogosok között.

Kérdem én, milyen jogon vádoltok meg azzal, hogy én arra a pár megállóra nem szoktam lyukasztani???

Semmi közötök hozzá!

2015. szept. 9. 18:08
 29/41 A kérdező kommentje:
Nem éri meg nekem lyukasztani pár megállóra, miközben ezzel a 300ft-os jeggyel akár végállomástól végállomásig mehetnék, vagy akár bicikli nélkül is!!!
2015. szept. 9. 18:11
 30/41 anonim ***** válasza:

Ezt hívják öngólnak - a többi utas java részét vádolod meg azzal kapcsolatban, hogy bliccel, miközben te is ezt teszed. Ki is az álszent?

Ja és kicsit sem tudlak sajnálni - pont a Blahán megálló buszok java része új beszerzésű - Volvo, Mercedes, Ikarus/MABI és villamos tekintetében sem lehet panasz - a CAF-ok előtt, itt vannak Budapesten a legújabbak, a Combinok, amit hamarosan fel fognak újítani - [link]

Trolibusz tekintetében is hasonló a helyzet, a 74-es vonalán vannak a legújabbak: Ikarus 411T, Ikarus 412T és GST 12–A (mindegyik ezredforduló utáni, máshol még régebbiek is járnak).

Vagyis igen, az vessen magára, aki nem ad bele a közösbe, főleg amikor nem a régi, lepukkant járművekkel kell utaznia. A jegy/bérlet reform, tényleg ráférne a BKK-ra, de az elektronikus jegyet/bérletet hamarosan bevezetik (mert nem csak üres kampány témaként kezelik), de addig sem bliccelés a megoldás (még pár megállóra sem).

2015. szept. 10. 01:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!