Miért ennyire álszentek az emberek a tömegközlekedéssel kapcsolatban?
Mindenki azt mondja ő sosem bliccel a BKV-n, minden egyes felszállásnál Lyukaszt, vagy épp megveszi minden hónapban a bérletet.
Persze lenézik, aki esetleg nem vesz jegyet, mert utálja a BKV-t, vagy nem vesz jegyet mert nincs rá pénze, vagy nem vesz jegyet mert nem elégedett a szolgáltatással.
Örömmel látom, hogy ilyen szabálytisztelő, becsületes emberek a Magyarok. :))))
De ha ne adj Isten, véletlenül ellenőrrel találkoznék egy járaton, az emberek 50%-a megrohamozza a lyukasztót, az ajtókat, Vagy épp már idő előtt leszáll és mindig akad egy ember, aki épp az ellenőrőkkel vitatkozik.
Bocs, a nyers válaszért, de amit írsz, nem igaz.
Budapesten élek, dolgozom. Élek 58 éve, s dolgozom is elég régen. Soha nem tapasztalom azt, hogy tömegesen esnének pánikba az emberek ellenőrt látva.
Ez a kettes villamoson a legszebb :D:d
amikor megrohamozzák a lyukasztót
Én bevallom valamikor nem lyukasztok pl. 3 megállóra, mert hülyeségnek tartom, hogy megyek 3-at 300 ft-ért, aztán a másik villamossal meg megyek 30-40 percet ugyanúgy 300 ftért. Tudom akkor gyalogoljak, ahhoz lusta vagyok.
"Mindenki azt mondja ő sosem bliccel a BKV-n"
Ügyes vagy, hogy egész Magyarországon mindenkivel beszélgettél már, és még csak véletlenül sem általánosítasz.
Évekig éltem Pesten, de sosem blicceltem, lehet lepontozni. Pocsék bliccelő lennék, mert pánikbeteg vagyok, és még akkor is begörcsölök az ellenőr láttán, ha érvényes bérletem van, ugyanis többször előfordult, hogy belekötöttek valamibe a bérleten, pl. nem egyforma nagyságúak a számok, nem jól látszik rajta a pecsételt dátum, és hasonló hülyeségek. Miután bevezették a nyomtatott igazolványszámos bérletet, azután ilyen mondjuk nem volt, de hallottam olyat, hogy valaki automatából vett bérletet, aztán az ellenőr ráfogta, hogy hamisított volt a bérlet, és mivel nem tudta bemutatni a nyugtát, megbüntette.
Amúgy meg engem nem zavar, ha valaki bliccel, még valamilyen szempontból irigylem is, hogy van idege hozzá. Az viszont igenis zavar, ha ezután az illetőnek sír a szája, ha elkapják, és a tömegközlekedést meg az ellenőröket szidja, meg sajnáltatja magát, hogy megbírságolták, és hogy az mennyi pénz. Ki van írva minden járművön, hogy mennyi a bírság, tessék ennek tudatában bliccelni. Én is az árlista tudatában veszem meg a bérletemet.
Amúgy meg itt az ismeretlenség homályában mindenki azzal jön, hogy őőő persze sose sért törvényt.
Mint az autós-gyalogos-biciklis vita. Nem egyszer a mellüket verő biciklisek, hogy köcsög autósok... aztán kiderül, hogy megszegi a bicajos a KRESZ-t, de magyarázat az mindig van. Írom ezt bicajosként, aki utálja az ilyeneket.
Velem is előfordult már, hogy az utolsó 300ft-omat, nem jegyre, hanem egy 290ft-os rétesre költöttem el. Inkább utaztam nem éhesen, mint éhesen, de jeggyel.
Vagy 2-3 megállóra én sem szoktam lyukasztani és erre is a legtöbben veregetik a mellüket, hogy mekkora egy büdös bliccelő vagyok. :(((
Közben meg lemerem fogadni, hogy ők sem a tisztességesség minta példái.
De akkor meg minek szólnak be?
Én még mindig azt mondom, hogy aki tud bliccelni és nem bäszarintja szét az ideg, annak sok sikert, de cserébe vállalja a következményeket, ha elkapják. Egy időben én is nagy antibliccelő voltam, aztán belekötöttek egy apró marhaságba, és be kellett mutatnom a bérletemet utólag. Persze az ellenőr az nem volt hajlandó igazolványt bemutatni, amikor kértem, de az más dolog, szóval csak remélni tudom, hogy nem álellenőr volt kommunista képű, kissé ittasnak tűnő kolléga úr és jól szituált kolleginája. Ez Debrecenben volt, és sikerült még lejjebb vinni a városról alkotott (azelőtt sem túl rózsás) képemet, azóta pedig inkább beszereztem egy szakadt kempingbiciklit, amit ingyen szállíthatok vonaton - ugyanis ezeknek a nyomorultaknak nem vagyok hajlandó adakozni többet. Pestről meg egyre több visszaélést és átverést olvasok a bérletekkel kapcsolatosan, szóval azóta tényleg azt mondom, hogy aki tud, az csak nyugodtan blicceljen.
A vonat és a helyközi busz az más, de ott nem is olyan egyszerű a dolog, Volánnál meg nincs is miért csalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!