Miért tolakodnak az öregek állandóan előre a buszon/buszmegállóban?
igen, a csúcsidőn kívüli ingyen utazást én is támogatnám, csak hát ugye ebből lesz a zsörtölődés, hogy ezt hogy képzelik, és akkor a szavazóbázis már bomlik...nyilván ezért nehéz a nyugdíjasoknak bármilyen szankciót vagy változtatást eszközölni...mindig előbb a dolgozó ember szenvedjen...
én is nem egyszer tapasztaltam már, hogy az üres buszon leültem az ajtó mellé, majd a mama megjegyezte, hogy hát oda ő szeretett volna ülni...na meg még meg is jegyezte(Szeged-Békéscsabai buszon), miután mondtam, hogy vásárhelyig megyek, hogy egyáltalán minek távolsági busszal megyek ilyen kis távra...:D
Vagy amikor Népligetben Zalaegerszegi !!Ülőhelybiztosításos!! buszon is elkezdtek tolakodni, sofőr nyugtatta le őket, hogy aki váltott helyjegyet(mert ugye az is megy, elég a pénztárba felmutatni a kártyájukat, és már nyomják is nekik a jegyet), annak biztos lesz helye, aki nem, az vár...és alig értették meg, mert hát neki ott a 65 év feletti kártya, az mindenre feljogosítja...
Én általában átadom a helyem de:
- Én előmelegített helyre nem ülök takarodj innen te disznó!
És hasonló szépeket nem egyszer kaptam
Meg a "biztos bele izzadt és büdös azért adja át" és további szépek.....
És egy régi sztori
2007-et írtunk....
Mezőkovácsháza, Buszállomás, rohantam a busz után, éppen sikerült leintenem, mert nem engedett el a tanárom korábban, hogy rendesen elérjem ezt a járatot, és aznap fpntos volt elérnem
(Az iskola kb 1,2 Km-re van a buszállomástól)
Elértem, felengedett, bérletem nem volt, a jobb első ülés volt csak szabad, ott csak egy szék volt a buszon, oda beestem, és éppen kinyögtem hogy hova kérem a jegyemet...
Ekkor még egy idős nő is intett a buszosnak mutatta, hogy neki ez ingyenjárat, én meg ránézek és mondom neki, hogy 1 perc és felállok csak rohantam, kértem hogy várjon amíg kiérünk a városból
Erre ő felháborodva elkezd velem üvöltözni hogy ő nyugdíjas mit képzelek hogy nem adom ár a helyemet
Na erre én felálltam hátra mentem és leültem a lépcsőre erről ennyit
"na, megint egy sötét.. ha lenne nagymutterod, akkor látnád milyen nehezen cipeli haza a zabálnivalódat...a piacról...
ha lenne nagyfaterod, lenne nőd, lenne gyereked, akkor örülnél, hogy az öregeid elviszik a gyreket orvoshoz...mert a szülei dolgoznak...nos neked egyik sincs, szerencsére. "
Ilyen pofátlan stílust én is tudok ám. Ha lenne gyereked, tudnád, hogy nem csak az üregeknek vannak problémáik.
Nekem például ilyen bajom van:
dorsolumbáris scoliosis a becses neve.
Szerinted mennyire élvezetes iskolatáskában állni a buszon végállomástól végállomásig? vagy ha azt leveszem, úgy általában, szerinted mennyire esik jól?
12 évesen javasoltam először gerincműtétet.
Szerinted ebben mennyire jó utazni?
Csak az öregeknek vannak bajaik. Egy gyerek nem lehet fáradt, lázas, nem eshet le a vércukra, nem lehet, hogy megjött neki, és szédül, nem törhet el a kislábujja, nem lehet baja.
És a fenti betegség nem látszik az emberen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!