Most komolyan ezért megbüntethetnek?
1 nap 2x büntettett meg a BKV szerintem jogtalanul.
bérletem lejárata miatt akartam venni másikat és ahol lakok ott nincs jegyautómata csak 3 megállóval arrébb villamossal.
(már eleve ez röhejes, hogy bliccelnem kell azért, hogy bérletet tudjak venni na mindegy) - Sikeresen eljutottam a legközelebbi autómatáig ahol akarok bérletet venni. Bedobok 20 rongyot és kiköpi (de ezt már többször is tapasztaltam autómatáknál, hogy nagy cimletet nem képes elfogadni.. legalább irnák ki és akkor nem állok ott fél óráig).. Nincs pénztár se ott, csak autómata, ilyenkor mi a teendö? - és mellesleg sietek munkába. Jobb hijjan nem tudtam mit csinálni vettem aprópénzen gyorsan 2 vonaljegyet. Majd go vissza a kiidnulópontra mivel másik irányba van a munkahelyem. Fel szállok arra a 100 éves lepukkadt retkes buszra. Tömegnyomor, és már jött is az ellenör mielött még lecsekkolnám a jegyet, és mondom, hogy most csekkolom le. Erre ö mondja nem csekkolsz, adjam a személyimet amiböl vita lett mert nem adtam (és már rendört akart hivni amire azt mondta, hogy úgy nem 8000 lesz hanem 36000... WTF??) - mondom itt a személyim akk, aztán meg is akart vágni 16000-re.. kérdeztem hogy "nem 8000?".. akkor a 16 ezret sztornózta, letépett valami papirt, odaadta, és kitöltött egy ujjabbat amiért kert 8000-et.. elmagyarzátam neki az autómatás szarságot is amire csak az volt a válasza, hogy menjek panaszt tenni... ez miiii?? Ti mit csináltatok volna helyemben? vagy mit lehet ilyenkor csinálni?? visszafele már nem maradt több jegyem és a munkahelyem környékén se autómata se pénztár.. kb. 6 megállónyira van a legközelebbi automata és már kp-m se maradt csak bankkártyával tudtam volna fizetni.. mit tok csinálni mint bliccelni... erre kifogok még egy ellenőrt visszafele aki ugyanúgy mebüntetett 8000-re... nem érdekli hogy nincsen automata, nem érdekli hogy nem tok bankártyával fizetni a soförnél, azt mondta hogy gyalogolnom kellett volna 6 megállót... elég pehhes nap.. de szerintem ez baszottul jogtalan... mit lehet ilyenkor csinálni? vagy egy ilyen szituációban mit tudok csinálni ha leszarja ellenőr hogy mit beszélek?? (de még végig se hallgat...)
Szerintem ott hibáztál, hogy odaadtad neki a személyidet. Ilyen esetben le kell szállni és elsétálni, te mindent megtettél.
Velem egyszer az történt, hogy nem írtam bele a szmélyim számát, és egy dagadt ellenőrnő kikapta a kezemből a bérletemet, hogy fizessek be 8.000 helyszíni bírságot, vagy nem adja vissza a bérletet. Inkább otthagytam neki( igaz, 2 hét volt a felnőtt bérletből). Azon a napon megfogadtam, hogy soha többet nem veszek ettől a mocskos bkv-tól bérletet. 1 10-es jegyet használok már fél éve, igaz, keveset megyek bkv-val. Sajnos ez egy ilyen ország, ahol a minimálbér 15%-ába kerül egy felnőtt bérlet, és szarba se vesznek. Érdekes, Bécsben ugyan annyiba kerül, mint itt :)
Pesten laktam, és amikor ÉRVÉNYES BÉRLETTEL lerángattak az ellenőrök az 1-es villamosról (munkába siettem) akkor megfogadtam hogy amikor csak tehetem bliccelni fogok
A gond az volt, hogy nem a kezemben volt a bérlet, hanem a táskámban
Jött az ellenőr, nyúlok a tatyómba, miközben mondom neki, pillanat mutatom a bérletemet
De ezt nem várta meg, a vili megállt, és már a földön voltam (Azaz a "peronon")
Kedves kérdező!
Nagyon sajnálom, ami történt veled. :(((((
A BKV sajnos nem foglalkozik a panaszoddal, ők arra mennek rá, hogy minél inkább büntessenek.
Annak örülj, hogy van munkahelyed ezért nem kell napokig koplalnod és ingyenes étkezdékbe járnod, hogy kitudd fizetni a büntetést!
Illetve annak, hogy 20.000ft-sal tudsz járkálni az utcán. Hidd el rengeteg pénz a Magyar fizetésekhez viszonyítva.
Örülj, hogy megteheted, hogy bérletet vegyél és kifizest a helyszíni birságot.
Nem mindeki áll ilyen jó helyzetben, mint te!
Tanács:
24.000ft-ot lopott tőled el a BKV. ez körübelül kettő bérlet ára.
Ha 2 hónapig nem veszel bérletet, hanem okosabban, körültekintően bliccelsz, vissza hozza az árát!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!