Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A kalauz mennyire veszi...

A kalauz mennyire veszi komolyan ha nem oda ülök ahova a helyjegyem szól?

Figyelt kérdés
Holnap megyek fel Pestre ISTER EN vonattal ismerősömmel. A helyjegyes kocsiba kértünk jegyet és mivel online vásároltuk nem tudtuk kiválasztani hogy hova kérjük, ezért elég messze kerültünk egymástól. Ha például az ismerősöm mellett van szabad hely, akkor én oda ülhetek anélkül hogy a kalauz szólna érte?

#vonat #helyjegy #ISTER EN
2014. aug. 17. 19:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem foglalkozik vele senki... Soha nem nézik meg.

Kivétel ha valaki helyére ülsz le és nem akarod neki átadni, akkor foglalkoznak vele, de amúgy nem fog titeket szétültetni :D

Isteren nem lesznek sokan szerintem kb fél kocsinyi helyből válogathattok majd...

2014. aug. 17. 19:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ülhetsz bárhova, de ha valakinek a helyét elfoglalod, az nem biztos, hogy örülni fog. Persze ezt egy kedves mosoly, és udvarias magyarázat az esetek nagy részében megoldja. :)

A kalauzt csak az érdekli, ha másodosztályú jeggyel az elsőn ülsz.

2014. aug. 17. 19:58
 3/4 A kérdező kommentje:

Értem. Köszi!

Visszafele már nem lesz ilyen rózsás az dolog, mert Augusztus 20.-án a tűzijáték után jövünk haza Dacia vonattal, és az nem helyjegyes csak pótjegyes szóval esélyes lesz az ülőhelyhiány. :D

2014. aug. 17. 20:01
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

AZ első kettő válaszoló elmondta lényeget helyesen.

Sok esetben szoktunk "problémázni", amit most nem írnék le, mert rengeteg dolog van, ami miatt büntetést lehet kiszabni, de ha az ismerősöd mellett van egy szabad hely, és senkinek nem foglalod el a helyét, abban az esetben még a legkötekedőbb kalauz sem fog szólni... :)

Üdv: egy Vezető Jegyvizsgáló

2014. aug. 21. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!