Jegyvizsgálók, volt olyan eset, amikor nyomós ok miatt megsajnáltátok a bliccelőt és nem büntettétek meg, esetleg kiegészítettétek a pénzét, hogy eléglegyen?
Kérdező: nem vagyok jegyvizsgáló, de gondolj bele: ő is a munkáját végzi. Nem hálás feladat, de ez van. Őket is ellenőrzik és kötve hinném, hogy ezt, jó néven vennék. A másik: vannak rosszindulatú utasok is, akik a "szomszéd tehene is dögöljön meg" elvet vallják, mert vagy rossz napjuk van, vagy alapból ilyenek. Nos ők, fel is jelentik a jegykezelőt, ha látnak ilyent.
Igen, ha jót tesznek, akkor is, megszívhatják.
Két esetnek voltam a szemtanúja, ami kicsit közelít a kérdésedhez, az egyik szerintem méltányos és igazságos volt, a másik viszont felháborító.
Az első a 47-es villamoson történt valahol a Fehérvári úton. Egy csapat gyerek utazott a villamossal, mikor felszállt egy ellenőr nő. Kotorásztak a jegyeik, bérleteik után, az egyik kisfiú viszont nagyon elvörösödött (mint aki elfelejtett valamit), és előkapott egy jegytömböt, hogy érvényesítse az egyiket. Igen ám, de már mind használva volt, igaz, nem mindegyik a lyukasztós lyukasztóval (érted... :D) hanem a pecsételőssel.
Jött az ellenőr, látta, hogy a gyerek már kb. elsírja magát (tényleg rendesen nézett ki, nem az a kipottyantott és élj ahogy akarsz fajta), elvette tőle a jegytömböt, az egyik jegyet bedugta a lyukasztóba, átlyukasztotta, visszaadta, mosolyogva annyit mondott, hogy "tessék, erősebben kell meghúzni" és elsétált. Tuti, hogy látta, hogy már pecsételve volt a jegyre, látszott az arcán. Szerintem nagyon kedves volt tőle.
A másik eset viszont elég gáz volt. Azt hiszem, a 196-oson történt. Felszállt egy ellenőr, kérte a jegyeket. Egy csávó bevallotta, hogy neki bizony nincs. Az ellenőr (aki szintén férfi volt, kicsit tahó kinézetű), nem büntette meg, mert valamilyen csavaros úton kiderült, hogy mindketten az Újpestnek szurkolnak (foci...). A vége az lett, hogy még két megállón keresztül röhögcsélve beszélgettek, majd az ellenőr egy "szevasz, tesó" köszönéssel leszállt. Hát engem eléggé kiakasztott.
Utolsó! Ne keverjük a szezont a fazonnal....
a BKV-nál JegyELLENŐRök dolgoznak. JegyVIZSGÁLÓ pedig csak a avasúton van, és sokkal több dolgot csinál, mint egy ellenőr. Elég nagy különbségek vannak a kettő között....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!