Miért bunkó és lekezelő a legtöbb kalauz a vonatokon?
Lehet olyan vonalon utazol, ahol az emberek is parasztok, és "alkalmazkodtak".
8 évig jártam heti szinten a Budapest-Kecskemét-Szeged vonalon, nem is emlékszem, hogy különösebben fennakadtam volna valaha kalauz viselkedésén.
A legtöbb kalauzzal nincs gond, viszont vedd figyelembe, hogy a tisztelt utas is sokszor kihúzza a gyufát, és úgy állítja be, hogy a kaller a hibás.
1, Az öregek nem hajlandóak felmutatni a személyi igazolványaikat, mert ők már idősek: pedig nincs rájuk írva, hogy hány évesek;
2, vannak olyan utasok, akik eleve hergelik őket ("Minek vegyek jegyet?" "Nekem X-féle kedvezmény jár, igaz nem tudom igazolni annak jogosságát...");
3, szoktak köszönni: a régi fülkés vonatokon amint belépett, egyből köszönt és közölte a jegykezelési szándékát. A FLIRT-ökben is köszönnek, de az már kissé túlzás, hogy egyenként köszönve szólítson fel mindenkit, hogy méltóztasson már kedves utas felmutatni a jegyét, bérletét.
4, igaz, hogy ők vállalták ezt a munkakört, de vedd figyelembe, hogy napi X kilométert tesznek meg sokszor zsúfolt jártokon, ahol nem feltétlen tudnak leülni.
5, a tisztelt utas pötyögtetni tudja pl.: az okostelefont, de hogy értelmezze is, az már nem megy. Ezért kérdezi feleslegesen (sokszor bunkón, elvárva) az átszállás és egyéb lehetőségeket.
Utolsó!
Ezért írtam azt, hogy a legtöbb. Lehet, hogy én fogom ki mindig. Az tény, hogy van 1-2, akik nagyon rendesek és velük közvetlenebb is a viszonyom. Én amikor odaadom a bérletem automatikusan adom hozzá az igazolványt is. Abban nagyon igazad van, hogy az öregek borzasztóak ebből a szempontból. A legtöbb 65 feletti tényleg azért nem mutatja meg az igazolványát, mert azt hiszik, hogy a koruk miatt ők mindent megtehetnek. Viszont amikor flirt vonattal utazom, akkor nagyon kevés olyan kalauz van, aki köszön még akkor is ha az egyik egységből átmegy a másikba. Amikor az átjárónál vannak, akkor a többségük csak annyit mond, hogy vegyék elő a jegyeket. Ellenőrzés. A türelmetlenséget meg arra értettem, hogy nagyon sokszor van olyan, hogy a kalauz fennhangon kérdezi az utastól, hogy meddig kell várnia még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!