Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért állnak be a fiatalok az...

Miért állnak be a fiatalok az ajtóba mikor annyi a hely?

Figyelt kérdés

Főleg (de nem csak) a fiatalokra jellemző, hogy bár akad még hely a tömegközlekedési járművön, még ha olykor csak álló is, de nem hajlandóak beljebb menni.

Helyette előszeretettel állnak le az ajtóban, főként beszélgetni, közben pedig résnyi helyet hagyva a leszálló utasoknak...

Ha pedig bátorkodom megérdeklődni, leszállnak-e, és ha nem, kérem engedjék leszállni azt aki itt szeretne, még nekik áll feljebb, volt eset mikor közölték hogy "elférek én azon a kis részen is"

Na mondom, nem vagyok egy nagy darab ember, de gyerekek, nem kell az illemhez és a józan észhez diploma (az effélének mondjuk általában nem is lesz).

Miért lett ekkora tömegjelenség ez a buta viselkedés???

2015. máj. 13. 19:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Csak igazat-adni tudok a kérdezőnek!

Továbbá, én is főként a 10-es 20-as éveikben járóknál tapasztalom ezt leggyakrabban.

2015. máj. 14. 12:55
 12/26 anonim ***** válasza:
4%
Azt meg kifelejtettem, hogy az izomaggyal kissé mellélőttél. Kifejezetten békés és udvarias vagyok általában - legalábbis amíg velem is udvariasak és békések. Ezt a hangnemet viszont nem tűröm. Amíg én nem szólok be másnak, addig annak sincsen joga. Az ilyen idegbeteg prolikat utálom, akiken látszik, hogy szar munkájuk van, szar az életük, mert valószínűleg a személyiségük is szar és semmire nem vitték az életben, ezért szarnak mindenki másra és ott kötekednek, ahol tudnak. Na, többek közt az ilyen szaréletűek miatt nem buszozok már egy ideje. Mint amilyen te is vagy. (A "szar" szót egyébként átengedi a rendszer, csak a következetesség kedvéért, ennek örömére minden mondatrészbe bele is szőttem, pedig nem terveztem. :D )
2015. máj. 14. 13:47
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
bliccelnek és ha ellenőr van a közelben, könnyebben le tudnak ugrani a buszról. Ennyi
2015. máj. 14. 17:42
 14/26 anonim ***** válasza:
91%

#15 csak magát nevetteti ki

ADMIN nem tudom miért nem törli ilyen személyeskedő hangvételért!

Elsőre azt mondja hogy:

"...beálltam az ajtó mellé a kapaszkodóhoz, mert nem tudtam..."

Utána meg mentegeti magát hogy de ő onnan olyan messze volt hogy már szinte máshol :D

Elsőre azt mondja hogy:

"...elszállt az agyam...következőnél leszálltam, meg akartam keresni a fickót..."

Utána meg hogy "...békés és udvarias vagyok..."

Azám, marhára barátságos figurának tűnsz, de nem vagy annyira intelligens hogy fel se vedd a szitut, egy kommentre is dühkitörésed van... :D

Elég skizofrén figurának tűnik :D

'...Amíg én nem szólok be másnak, addig annak sincsen joga...'

Barátom, már demokráciában élünk, közlöm veled hogy van hozzá joga.

Az meg hogy te nem tájékozódtál előre hol kell leszállnod...ne másnak nehezítsd meg az életét mert bamba voltál...jogosan oltott le a leszálló utas, jó hogy nem mindenkinek téged kell kerülgetnie mert bamba vagy a közlekedéshez.

#15 összességében meg kell észrevennem hogy a #15 hozzászólásodban leírtakban minden szavaddal önmagad jellemzed, nem a kérdezőt stb.

Idézném.:

"...Az ilyen idegbeteg prolikat utálom, akiken látszik, hogy szar munkájuk van, szar az életük, mert valószínűleg a személyiségük is szar és semmire nem vitték az életben, ezért szarnak mindenki másra és ott kötekednek, ahol tudnak...."

Te pl. a tisztességesen közlekedő utasokra szarsz akik leszállnának, és te útjukat állod csak mert tájékozatlan és tisztelet-tudatlan, szabályokra (ajtóban megállni TILOS) fittyet hányó vagy...

2015. máj. 14. 21:58
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a jelenséget már én is tapasztaltam, de a kérdezővel ellentétben nagyobb részben nyugdíjasoknál vettem észre, hogy beállnak az ajtóba. Egyszer mikor le akartam szállni, de ott állt az ajtóban két öreg nénike, kedvesen mondtam nekik, hogy lennének szívesek arrébb menni, mert nem tudok leszállni. Erre az egyik elkezdett nekem rikácsolni, hogy azért áll itt, mert fáj a lába és ha távol kerül az ajtótól, akkor sokat kell majd sétálnia a leszálláshoz. Ezt én úgysem értem meg, csak ha öreg leszek. Ha már mindenképp állnia kell , mert azok a szemét fiatalok elfoglaltak minden helyet, hát akkor ő már csak itt hajlandó állni. Közben megállt a busz, én utoljára csak annyit mondtam neki, hogy akkor nagyon vigyázzon a lábára, hátha rálép egyszer valaki.
2015. máj. 18. 19:04
 16/26 A kérdező kommentje:

# 15

Igen sajnos ez is egy jelenség, az még tud idegesítő lenni, amikor előrefurakodnak a leszállásnál, és szépen feltartják a sort, nehogy gyorsan leugorjon már és haladjon aki bír...

hanem mindenkinek arra kell várni, hogy ő/ők mikor érnek már végre le, és szállhatunk mi akik gyorsabbak vagyunk is.

Értem én hogy félnek hogy rájuk csukják az ajtót, de ilyenkor meg mi félünk mert a végére maradunk... :D

+ lekéssük a következőt járművet amivel mennénk, mert az a 30 másodperc pont elég lett volna elérni, ha nem szerencsétlenkedik, való igaz, tapasztalat.

Minap olyanba futottam bele, aki az ajtóban állt végig, egészen addig amíg le nem akartam szállni, észrevette hogy útban van, de ahelyett hogy tett volna 2 lépést és leszáll majd leenged, elkezdett befele jönni, szép nagydarab egy öreg volt, elférni nem fértem el mellette, elkezdett befele nyomni, én meg azért is kifele hogy a fene vigye el, aztán mikor szóltam neki hogy észnél legyen már és ne befele furakodjon mikor mi szállnánk lefele, mindenki rám nézett milyen bunkó vagyok.

No mondjuk arra is láttam példát hogy hiába ott a hely, ő inkább az ajtóban játszik torlaszosdit.... :/

Azt hiszik a tisztelet alapból jár, korra és nemre való tekintet miatt, én mindig azt mondom, a tiszteletet ki kell érdemelni, az nem csak úgy a fán terem!

2015. máj. 18. 22:44
 17/26 anonim ***** válasza:
0%

"aztán mikor szóltam neki hogy észnél legyen már és ne befele furakodjon mikor mi szállnánk lefele, mindenki rám nézett milyen bunkó vagyok"

Ha ezt így, ezekkel a szavakkal mondtad, akkor ne is csodálkozz.

2015. máj. 20. 19:23
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

# 17

Szerintem tök mindegy milyen szavakkal mondod,

a lényegen nem változtat hogy a másik egy tudatlan és szabályokat megszegő másoknak ártó

civilizálatlan neander-völgyi önző tuskó aki csak önös érdekeit tartja szem előtt azzal mit sem törődve hogy ezzel mindenki másnak árt.

Ha szépen mondod, ha nem, ez a tény és jogos a felháborodás.

Ez épp nem arról szólt hogy az bántja hogy ki nézte bunkónak szerintem, inkább arról hogy mások nem látták meg hogy neki van igaza és nem a befurakodó tuskónak akinek tényleg milyen nehéz lett volna kettőt lépnie a másik irányba és mindenki örülhet.

Szerintem egyik sem örülne neki ha megállókat kell továbbmennie mert van egy idióta aki csak önös kényelme miatt nem áll arrébb, főleg ha valaki munkába stb siet, és véletlenül sincs +15 perce hogy még vissza is menjen 1-1 megállót egy seg_gfej miatt...

2015. máj. 25. 21:14
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

@18

Csak azt tudom kívánni nektek, hogy ez legyen a legnagyobb probléma az életetekben. Szerintem nagyon jó fej vagyok, ha most is csak jókívánságokat osztok még így, vadidegeneknek is. Az mondjuk sokat elárul rólatok, ha egy ilyen semmiségtől így elszáll az agyatok. ;)

2015. máj. 26. 09:23
 20/26 anonim ***** válasza:
94%

"Szerintem nagyon jó fej vagyok"

A hozzászólások alapján te vagy az egyetlen aki ezt gondolod magadról... :D vagy mindenki hülye vagy te, de statisztikailag te vagy a 'nemnodmális' az tuti ... ráadásul egoista is... :D

"mondjuk sokat elárul rólatok, ha egy ilyen semmiségtől így elszáll az agyatok"

Nem is tudom ki írta korábban hogy egy beszólástól elszállt az agya úgy hogy utána akart menni valakinek és megverni, még ha csak szavakkal is... :D érted agyas, csak ezért leszállni, ez pszichológiai eset kb... :)

Előbb magad ismerd meg, vetkőzd le az egód, és gondolkodj el rajta, ha valamire sokan azt mondják hogy nem okés az úgy, előfordulhat eme világban hogy esetleg te magad tévedsz ;)

"Sok Lúd Disznót Győz"

És a sok lúd szerint itt csak te vagy a disznó ;)

2015. máj. 26. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!