Miért állnak be a fiatalok az ajtóba mikor annyi a hely?
Főleg (de nem csak) a fiatalokra jellemző, hogy bár akad még hely a tömegközlekedési járművön, még ha olykor csak álló is, de nem hajlandóak beljebb menni.
Helyette előszeretettel állnak le az ajtóban, főként beszélgetni, közben pedig résnyi helyet hagyva a leszálló utasoknak...
Ha pedig bátorkodom megérdeklődni, leszállnak-e, és ha nem, kérem engedjék leszállni azt aki itt szeretne, még nekik áll feljebb, volt eset mikor közölték hogy "elférek én azon a kis részen is"
Na mondom, nem vagyok egy nagy darab ember, de gyerekek, nem kell az illemhez és a józan észhez diploma (az effélének mondjuk általában nem is lesz).
Miért lett ekkora tömegjelenség ez a buta viselkedés???
Mi sem voltunk tökéletesek, ez bizonyos, de sajnos azt kell látnom, lassacskán csak elbutul ez a világ...
"Kedves Utókor, ha nem lettetek igazságosabbak, békeszeretőbbek és általában véve értelmesebbek, mint amilyenek mi vagyunk (voltunk) - no, akkor vigyen el benneteket az ördög. Ezzel a jókívánsággal maradok (maradtam) tisztelettel: Albert Einstein."
Egészen addig nem veszi észre az ember, hogy ez így nem lesz jó, amíg nem tapasztalja ezt meg a másik oldalról is - tehát amíg nem lehetetleníti el valaki az ő leszállását. Nem csak fiatalok szokása, bár én olyan sűrűn nem is találkoztam még ilyennel.
Ez olyan, mint a bicikliutak: előszeretettel gyalogolnak rajta az emberek gyök kettővel, mert nem fogják föl, hogy a bicikliút nem nekik van kitalálva, és nem is zavarja őket a dolog addig, amíg nem ülnek biciklire. Vagy amíg nem hajtok bele a pocsolyába teljes sebességgel mellettük, aztán többet nem mennek a kerékpárúton, de psszt, ez az én módszerem, nem akarom, hogy mások is használják a védjegyemet.
@4
Egyébként igen, csókoltatom a kivitelezőket, néha csak fogom a fejemet, hogy ezt most hogy gondolták komolyan... Se a gyalogosnak, se a biciklisnek nem jó az, ha párhuzamosan fut két út, ezt meg is tudom érteni. Kedvenceim a gyalogos-kerékpárutak, ahol még csak hibáztatni se lehet senkit a tervezőn kívül, ha káosz van.
# 1 Igaz amit mondtál, és az is amit Einstein mondott...sajnos...
# 2 Egy szóval sem mondtam hogy CSAK a fiatalok, sőt mondtam is hogy "nem csak" de valljuk be, főleg rájuk jellemző.
# 3 Meg a gyalogosutakon is előszeretettel kerékpároznak, mert egyik fél sem hibátlan. :)
Sajnos kiveszett már a jómodor az emberekből. (tisztelet a kivételnek)
"# 2 Egy szóval sem mondtam hogy CSAK a fiatalok, sőt mondtam is hogy "nem csak" de valljuk be, főleg rájuk jellemző."
- Kösz, tudok olvasni. És emellett továbbra is tartom, hogy általában jellemző ez, és nem vallom be az ellenkezőjét.
Sajnos sok az ilyen senkiházi szemét fiatal, és bizony 10 ilyen ajtóban állóból 8 tuti hogy 30 év alatti, a csúnya az mikor ráadásul még nő is az illető és ő áll neki okoskodni hogy de joga van ott állni.
Hát joga az van, csak esze nincs hogy ne ott álljon. Általában nem egy agytröszt egyik sem aki ezt csinálja.
Aztán persze tényleg az van hogy ha megkéred hogy engedjen le téged meg a leszállókat és még te leszel a sz@r alak, csak mert jó lenne ha nem leesnél a járműről hanem épségben le tudnál szállni.
Nem csak bunkóság megállni az ajtóban, felelőtlenség és balesetveszélyes is a leszállókra nézve! Nincs ezen mit ragozni, egy embertársainak ártó igazi szemét aki megáll az ajtóban és nem lehet tőle normálisan le/fel -szállni! Aki ezt nem ismeri el, biztos vagyok benne hogy maga is eme nagyszerű pereputtyhoz tartozik!
Szeretik, ha összenyomják egymást, szeretik, ha egymás intim szférájában állnak, nem pedig beljebb, ritkásabban.
Egyébként minden korosztályra ugyanúgy jellemző.
"Aztán persze tényleg az van hogy ha megkéred hogy engedjen le téged meg a leszállókat és még te leszel a sz@r alak, csak mert jó lenne ha nem leesnél a járműről hanem épségben le tudnál szállni."
Ja igen, erről jut eszembe az, amikor beálltam az ajtó mellé a kapaszkodóhoz, mert nem tudtam, hogy melyik megállónál kéne leszállnom. Aztán jött egy intelligens amigo, aki elintézte, hogy "az ajtóba be kell állni b@zmeg". Na, szerintem nem volt csoda, hogy elszállt az agyam, főleg annak tekintetében, hogy akkoriban pont jó kedvemben talált. A következőnél leszálltam, meg akartam keresni a fickót, de sajnos nem találtam meg, pedig elbeszélgettem volna vele a történekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!