Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyire illik, nem illik...

Mennyire illik, nem illik chipset enni buszon?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 9. 16:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
77%

Nem igazán értem, hogy miért ne illene kajálni buszon meg vonaton. Ez a legnagyobb hülyeség, amit ezen a héten hallottam, pedig higgyétek el, hallottam a vonaton utazva és a szendvicsemet eszegetve pont elég blődséget az elmúlt napokban. Mondjuk a chips abból a szempontból kivétel, hogy tényleg ropog és morzsálódik, szóval azt nem erőltetném, meg a kezed is zsíros lesz tőle. Annyi, hogy egyes társaságoknál az üzletszabályzatba vannak foglalva az ezzel kapcsolatos szabályok. Rendszerint helyi járaton van étkezési tilalom, de igen nagy gyökérség lenne távolsági (de még helyközi) buszokon is megtiltani az evést-ivást.

Az evéselleneseknek meg üzenem, hogy buszmegállóban bagózni se illik, mi több, tilos is, mégis olyan füst szokott várni ha busszal megyek (meg a vasúton is ez van), hogy mindig megbánom, hogy nincs gázálarcom és igazából azt se tudom, hogy hol lehet beszerezni egyet. Pedig ha tudnám, komolyan beruháznék egyre. Szóval inkább erre figyeljetek, ne arra, hogy valaki előkap egy szelet kenyeret, az még nem ártott senkinek.

2015. ápr. 9. 18:38
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Én racionálisan közelítem meg a kérdést: a szagtalan, nem morzsálódó, nem csöpögő és hangtalan ételek fogyasztása nem zavaró, így nem is illetlen dolog. És ez helyi és távolsági forgalomban is igaz. A csipsz bizony zörög és morzsál, így illentan szempontjából a nem ajánlottak közè tartozik, de mondjuk egy sajtos stanglit a zacskójából épphogy kilógatva elmaszojlni a metrón nem különösebben illetlen dolog.
2015. ápr. 9. 22:35
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
(Heh, mindeközben a válaszom feldühített néhány, buszmegállóban dohányzó taplót. :D Mondjuk ez volt a célom, hátha észbe kapnak vagy jól megkapják a magukét egy rendőrtől.)
2015. ápr. 9. 22:37
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem illik enni mondjuk vonaton, úgy nézem 30-40 éve senki sem vonatozott. Mikor minden kocsin ( Nem az étkezőkön, a sima vagonokon ) tolták át a kiskocsit és arról árulták az üdítőt, szendvicset stb.... Az más tészta, hogy ez már kiment a divatból, meg lehet kereslet sincs annyira rá, de ettől független semmi gond nincs az evéssel.

Akit meg mondjuk a busz zaja mellett zavar a chipsevés ropogása ( Nem tudom milyen chips, biztos valami direkt hangos ropogásra kifejlesztett darab ) az átül máshova.

Amúgy nem tudom melyik buszokon látni evés / ivás tiltó jelzéseket, de amit én 99%-ban látok az kettő: Tilos a dohányzás és tilos menet közben a safőrrel beszélgetni. Ennyi.

2015. ápr. 10. 14:24
 15/24 anonim ***** válasza:
Hehe, a stílusod alapján nagyjából 95%-ig biztos vagyok abban, hogy tudom, ki vagy. :) Te vagy az, aki mindig mindent nagyon tud a buszos témában, és ezt azzal támasztod alá, hogy egyetlen olyan mondatod nem volt még szerintem az egész életedben, amiben nem szerepelt trágárkodás, de minimum kioktatás.
2015. ápr. 10. 17:40
 16/24 anonim ***** válasza:
Kedves Hehe,Te most hányasnak írsz?
2015. ápr. 10. 18:04
 17/24 anonim ***** válasza:

Lehet ez már OFF, de annak aki nem látta még kiírva: a BKV buszokon a sofőrfülke mögött van a tájékoztató tábla, újabban matrica. A metrón és a kombínón is láttam, a pontos helyét nem tudom megmondani, de ezeken van, hogy

1. kutyát csak szájkosárral

2. egy XY méretű csomag ingyen szállítható

3. evés, ivás tilos (áthúzott fagyi vagy hamburger)

4. fokozottan ügyelj értékeidre (táskába nyúlkáló kezecske)

6. hangosan tilos zenét hallgatni és más módon az utasok nyugalmát zavarni

5. a pótdíj összege

meg még nem tudom mi

Szövegesen és piktogramokkal is jelezve van. Miután a helyközi járaton sűrűn ülök a sofőr mögött, párszor volt alkalmam elolvasni az utazási feltételeket.

A távolsági buszokkal nem tudom mi a helyzet, mert azokon nem utazok.

[link]

Egyébként itt a PDF formátumú üzletszabályzat 16 oldalán szerepel, hogy tilos járművön ételt és italt fogyasztani.

2015. ápr. 10. 19:13
 18/24 anonim ***** válasza:
53%

Ja meg a legjobb piktogramot kihagytam. A bajuszos bácsi hátizsákkal, ami szerintem amúgy permetező gép... :-D

Azt akarja jelenteni hogy vedd le a hátizsákot ha felszállsz, mert nem fér el tőle a többi utas.

2015. ápr. 10. 19:27
 19/24 anonim ***** válasza:
67%

Ha valaki nem csámcsog, és nem túl szagos a kaja, akkor nem zavar, ha eszik. Én is szoktam néha, meg amúgy is nagyon forgalmas buszon utazom, reggel mindenki munkába megy vele, délután meg megy haza. Ilyenkor ha megéhezik az ember (főleg, hogy Pestre befelé és onnan kifelé olyan dugó szokott lenni, hogy sokszor 2 óra is van az út), miért ne ehetne?

Vagy ha még az evésen lehet is vitatkozni, azt már nem értem, hogy egyesek szerint miért illetlenség inni a buszon?! Melegebb időben (főleg ha még a klíma sem működik, ami felénk a "jó kis" Volvo-kon nem ritkán, de nagyon gyakran előfordul), ha megszomjazik az ember egy 1 óra/hosszabb úton, miért ne kortyolhatna párat az üdítőjéből?

2015. ápr. 10. 21:19
 20/24 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem senki nem fog rád szólni. Inkább az a baj, hogy a chipset puszta kézzel kell enni, márpedig a kezed egy már attól tele lesz kosszal meg baktériumokkal, hogy egy kapaszkodót megfogsz a buszon.
2015. ápr. 11. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!