Elestem ahogy leszálltam a buszról, kiment a bokám, de nem segített a sofőr. Ezért ő felelősségrevonható?
Ahogy szálltam buszról,rosszul lèptem, alámfordult a bokám ès elestem. Annyira megzúzódott, hogy nem tudtam felállni, ès a hirtelen fájdalomtól sokkot is kaptam. De csak ott ültem a földön tehetetlenül, ès senki nem szólt hozzám. Senki nem segített nekem, a sofőr sem szólt semmit. Láttam, hogy hátra nèz a tükörben,hogy becsukhatja e az ajtót, ès látta,hogy a földön ülök, de egèsz egyszerűen csak becsukta a hátsó ajtót ès továbbhajtott. Mèg 10 percet ott ültem,mire jött valaki, aki segített legalább a padig eljutni.
A főnököm ( munkába mentem) ès anya is kiakadt amikor elmesèltem, hogy senki nem segített a buszról, mèg a sofőr sem. Nem akarok h-lyèt csinálni magamból, úgyhogy kötelessège lett volna a buszsofőrnek valamifèle segítsèget nyujtania? Vagy legalább megkèrdeznie, hogy èlek e mèg? Nem a megállóban estem el, hanem közvetlenül kiestem a buszból...
Köszi L20
Jövő héten vizsgázok kreszből, úgyhogy a szabályokkal, és az autó felépítésével tisztában vagyok. És azzal is, hogy a sofőrnek látnia kell a hátsó ajtó előtt történteket, mert addig nem csukja be az ajtót, amíg nem biztos benne, hogy minden utas leszállt már, aki le szeretett volna szállni. Én láttam őt a tükörből. Biztos vagyok benne, hogy ő is látott, vagy ha nem látott, akkor hallott, mert én is nagyot koppantam, és mindenem kiesett a kezemből, amim volt, annak is volt hangja. Szóval csak akkor nem vett észre, ha szándékosan "nem akart észrevenni".
Azóta anya írt neki egy üzenetet, látta is a sofőr, viszont ha annyira véletlen lett volna, akkor megtisztelt volna annyival, hogy válaszol. A neki írt üzenetben semmi sértő nem volt, csak a figyelme lett felhívva rá, hogy hozzám sem szólt az eset után. De ha egy üzenet iránt ennyire érdektelen, akkor lehet, hogy nem volt véletlen, hogy otthagyott?! Minden utastól, és embertől rosszul esett, hogy senki nem foglalkozott velem, de a legtöbben ha következmény nélkül vannak kérdőre vonva, megtisztelnek legalább annyival, hogy válaszolnak.
Szerintem a leszállás közben történő balesetek még a buszozáshoz tartoznak, és a sofőrnek segítséget kell nyújtania. Ezt elmulasztotta, ami nem helyes. Persze nem biztos, hogy rosszindulatból, lehet hogy azt gondolta, nagy bajod nem lett, csak mondjuk beütötted a lábad és nem akarsz azonnal felállni. De ettől még hibázott, és szerintem ezt helyes jelezni a munkáltatója felé. Azt, hogy a sofőr ezután mit kap, majd a munkáltató eldönti.
Másrészt, ha elesel és segítségre van szükséged, akkor próbáld kinyitni a szádat. Oké, sokkot kaptál, de talán egy idő után össze tudtad szedni magad. Az emberek maguktól nem fognak segíteni, külföldön sem, sőt még az általános segítségkérésre se biztos. Mindig egy konkrét utast szemelj ki: "A hölgy a piros kabátban, kérem segítsen, nem tudok felállni!". Így hatásosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!