Elestem ahogy leszálltam a buszról, kiment a bokám, de nem segített a sofőr. Ezért ő felelősségrevonható?
Ahogy szálltam buszról,rosszul lèptem, alámfordult a bokám ès elestem. Annyira megzúzódott, hogy nem tudtam felállni, ès a hirtelen fájdalomtól sokkot is kaptam. De csak ott ültem a földön tehetetlenül, ès senki nem szólt hozzám. Senki nem segített nekem, a sofőr sem szólt semmit. Láttam, hogy hátra nèz a tükörben,hogy becsukhatja e az ajtót, ès látta,hogy a földön ülök, de egèsz egyszerűen csak becsukta a hátsó ajtót ès továbbhajtott. Mèg 10 percet ott ültem,mire jött valaki, aki segített legalább a padig eljutni.
A főnököm ( munkába mentem) ès anya is kiakadt amikor elmesèltem, hogy senki nem segített a buszról, mèg a sofőr sem. Nem akarok h-lyèt csinálni magamból, úgyhogy kötelessège lett volna a buszsofőrnek valamifèle segítsèget nyujtania? Vagy legalább megkèrdeznie, hogy èlek e mèg? Nem a megállóban estem el, hanem közvetlenül kiestem a buszból...
Köszi L20
Köszönöm utolsó, de még mindig nem ez volt a kérdés. Én nem bűnbakot keresek, egész egyszerűen felvázoltam egy szituációt, és megkérdeztem, hogy esetleg hibás e a sofőr, nem pedig kijelentettem, hogy az, és mekkora k_csög, hogy nem segített. Igenis rosszul esett, hogy nem bírtam megmozdulni, és sokat kellett várnom, mire volt valaki, aki hajlandó volt legalább a 2m-re lévő padig elkísérni, hogy ne a hideg kövön üljek, de mégegyszer mondom, hogy nem hibáztatni jöttem, hanem tényeket kérdezni.
Ha meg ti nem tudjátok értelmezni a kérdésemet, az nem az én problémám. Pont az ilyen emberek miatt tart ez az ország ott, ahol, mert nem értelmeztek, hanem elkezdtek hőbölögni mindenen, ahelyett, hogy értelmes hangon beszélnétek.
" nem hibáztatni jöttem, hanem tényeket kérdezni."
Milyen tényeket?!?!?!Leirtad a sztoridat,esküszöm velőig hatódtam.......de ezen kivül mit vársz?!?!?!?Amúgy meg bazi kiváncsi lennék,hogy te a nagy áldozat forditott helyzetben mikor mentél volna oda valakihez.....jó tudom most jön hogy persze te nem ilyen vagy,meg te mindig segitesz.....kivéve amikor nem....
Hű, emberek, a szövegértés tényleg ennyire nem megy? NEM az a kérdés, hogy a BALESETÉRT felelősségre vonható-e a busz vezetője, hanem az, hogy a SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ELMULASZTÁSA miatt felelnie kell-e?
Ez már bizony nem egyértelmű helyzet, hiszen baleset esetén az azt észlelőknek erkölcsi és törvènyi kötelezettségük a segítségnyújtás. Az ezt elmulasztók a Btk. értelmében vétség miatt alapesetben 2 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatók.
Eddig a tények.
Innentől kezdve a részleteken múlik, felelős-e a buszvezető e deliktumban. Ha nem bizonyítható egyértelműen, hogy látnia kellett az esetet, akkor nem érdemes belemenni a pereskedésbe. De ahogyan az sem egyértelmű, hogy láthatö volt-e: segítségre szorulsz.
Ezen kívül viszonylag kis súlyú ügynek tűnik ez, így aligha lenne belőle börtönbüntetés, ám ha a buszvezetőt elmarasztalnák, külön polgári jogi eljárásban kártérítést követelhetnél tőle.
Azt azonban morális szempontból mérlegeld, hogy tényleg csak a buszvezetőt akarod elmeszelni vagy esetleg volt a közelben olyan, akitől mèginkább elvárható lett volna a segítségnyújtás.
Ha csak ott ültél csendben akkor mit vársz?
A sofőr esetleg látta, hogy megbotlottál aztán leültél. Látszólag jól voltál, nem ájultál el, életjeleket mutattál! Ilyen esetben ki döntse el, hogy segítségre szorulsz, vagy csak szeretsz a koszos földön ücsörögni a megállóban!
Legközelebb nyisd ki a kicsi szádat, és hangosan mondd ki: "Kérem segítsenek!" ha ezt hallja a sofőr, akkor le fog szállni és megkérdezi mi bajod!
Az volt már, hogy "Béna gyereknek anyja veri..."?
Senki nem segített csak sokára, de ennek ellenére elakarod verni a port a buszvezetőn akinek ebből jegyzőkönyvi meghallgatása egyéb lehet.
Tisztelt utasok elvannak szállva!
Többi embert aki nem segített miért nem panaszolod be?
A panaszkodó utasoknak minden embert fel lehet jelenteni, panaszt tenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!