A 3-as metró aluljárókat hogy lehetett ennyire elcseszni?
Figyelt kérdés
A 2 irányba külön aluljárón kell lemenni, ami még nem lenne baj, ha nem lennének elrejtve az aluljárók fák, bokrok meg mindenféle dolog mögé. És mire végre megtalálod, kiderül hogy a rossz oldalon vagy és mehetsz át a 4 sávos út túlsó felére keresni egy másik aluljárót. Az Ecseri útnál vagy 5 perc azzal ment el, mire megtaláltam az aluljárót Kőbánya-Kispest felé. Az Árpád hídnál levő aluljáró egy nagy labirintus. A villamos, busz átszállások sokszor rossz helyre vannak kitáblázva. A metróállomások sincsenek rendesen kiírva úgy mint pl. a 2-es metrónál, legfeljebb annyi, hogy Újpest-központ vagy Kőbánya-Kispest felé (ami egy vidékinek, de különösen egy külföldinek semmit nem mond). Ennyire sokba kerülne kirakni néhány elcseszett táblát?2015. márc. 14. 12:10
1/4 anonim válasza:
Ne felejtsd el, hogy ezek kéregvezetésű szakaszok, azaz a -1. szinten már a vonatok mennek, nem fér az útpálya és az alagút közé elosztócsarnok úgy, mint a mélyebb vezetésű szakaszokon.
Ezért kell vagy a felszínen átkelni a két irány között (az Ecseri útnál így van) vagy átbújni az alagút alatt (Árpád híd).
A felszíni behívójelzések Budapesten valóban nem elég markánsak, viszont mind az Ecseri útnál, mind az Árpád hídnál vannak aluljárótérképek, azokat érdemes mondjuk használni. Nem, nincsenek eldugva.
A megállólistás matricák valóban hiányoznak sok helyen, bár itt-ott már találkozni velük.
2/4 anonim válasza:
Van szád, meg lehet kérdezni valakit. Vagy ha valaki utazik valahova, akkor tájékozódjon előre.
3/4 anonim válasza:
Gondolom nem számítottak rád, ezért nem tettek ki több táblát.
próbálj meg ezzel élni..
4/4 anonim válasza:
Jártam már én is így hogy rossz oldalon voltam, de mivel nem volt kedvem az úton átmenni meg így kavarogni percekig így felszálltam a metróra mentem 2 megállót, majd egy olyan megállóba ahol egyszerű volt az átmenetel átballagtam a másik felére ott felszálltam és mentem tovább. A kutyát nem érdekli ez hogy ki mit csinál ott lent ameddig nem hagyod el az állomást addig a jegyed érvényes 12 percig ha jól tudom és a kutya nem ugathat érte. Szerintem a kitáblázásokkal nincs baj, elismerem hogy picit hiányos főleg vidékieknek de sok helyen szinte mindenhol egyértelműen kivan írva sorrendbe a megállók akinek van esze simán ki kell tudja venni hogy melyik irányba kell felszálljon, szerintem ebbe nincs az égvilágon semmi bonyolult. Másfelől utazás előtt akár busz, akár metró, akár vonat, akár villamos, akár saját autó, mindig kell(ene) tájékozódni előre a dolgokról hogy mi merre hány méter, főleg ha tudja az ember hogy sietnie kell másnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!