Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit gondoltok, szerintetek...

Mit gondoltok, szerintetek pozitív folyamat az Európában zajló villamosreneszánsz?

Figyelt kérdés
[link]
2015. febr. 12. 17:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Fene tudja - ezek a zöld-gyepes villamosok ami a képeken is van egész biztosan javítják a városképet, de én nem vagyok annyira oda értük, mert a vasút elég sérülékeny dolog. Van létjogosultságuk, de csak mértékkel.
2015. febr. 12. 18:38
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen pozitív. Ha a megfelelő helyeken épülnek meg ezek a vonalak, jelentősen javítják a levegőminőséget, a közlekedési hálózatot és az utcaképet is.
2015. febr. 12. 18:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Drága és lassú kiépíteni, mellesleg kényelmetlenségekkel jár az építése, hatalmas túrásokkal, közműkiváltás, fakivágás minden. Karbantartás-igényes, nem megfelelő karbantartással hangos, zúg, zörög, csikorog - de megfelelő karbantartással is hangosabb, mint a troli, busz. Nem megfelelő karbantartás esetén lassújelek kerülnek ki, lassul a közlekedés. Zavarérzékeny.

Én a multicsuklós trolit pártolnám, ahol a csuklók mögötti részt számítógép vezeti azon a nyomvonalon, amin a legeleje is halad. Azért trolit (és nem elektromos autóbuszt), mert az akkumulátor gyártása környezetszennyező, illetve akkor is az, amikor már tönkremegy. Egy troliba elég akkora akku, hogy egy kicsit önjáró legyen, ne legyen zavarérzékeny. Pár kilométer önjáróképesség már elég szerintem, hogy kikerülje a problémás részeket.

2015. febr. 12. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!