"Sérülés" esetén volt már pozitív vagy negatív tapasztalata valakinek vonaton/buszon/villamos/metrón/HÉV-en?
Az unokaöcsém márc. 25-én eltörte a lábát.
Mivel a húgomat és a sógoromat is berendelte a főnök eligazításra (annak ellenére, hogy szabadnaposak lettek volna így megkértek engem, hogy vigyem el a gyereket kontrollra. Mivel ők a saját autóikat elvitték az enyém szervizben van, így MARADT a tömegközlekedés.
1/4 tízre volt időpontjuk az orvoshoz.
A busz (Helyközi - mert egy kistelepülésen lakunk) 3/4 8-kor van nálunk. Kb. 3/4 óra a busz út és kb. 1/4-1/2 óra séta a busztól (mind a két helyen).
A buszon a reggeli csúcs második hulláma volt.
Ahogy felszálltunk a már egyébként is zsúfolt buszra elkezdték inzultálni az unokaöcsémet.
pl.
"Minek utazol ilyen állapotban?" vagy "Kapaszkodjál már b...meg!" és még sorolhatnám.
Unokaöcsém nagyon visszafogott (nagyon nagy a tűrőlépessége).
Egy pár percig én is tűrtem, de kb. az út 1/4-ének megtétele után már megszólaltam. "Nem piszkálódni kellene őt, hanem irányába emberséget mutatni és átadni a helyet!"
Ezek után sem a fiatalok akarták átadni a helyet hanem egy két bottal járó idős néni. Ezen aztán már a mellettem álló fiatalember is kiakadt.
Ő is felemelte úgy mondván a szavát: "Hogy lehetnek ilyen pofátlanok azok akik ülnek, hogy elvárják, hogy egy idős néni adja át a helyet!"
Na ezek után volt egyetlen egy ülő diák aki észbe kapott és legalább a saját becsületét megtartotta.
Kinek volt már ehhez hasonló tapasztalata?
Tisztelt Kisfaludi Gábor! Én csak azt kívánom Neked, hogy kerülj az unokaöcsémhez hasonló helyzetbe.
Minden ilyen felfogásban levő fiatalnak ugyan ezt kívánom!
(Hozzáteszem: Nem vagy kárörvendő, de az ilyen felfogású embereknek mégis ezt kívánom, hogy élje át azt amit az unokaöcsém...)
Igen, átadtam volna egy "idegennek", egy honfitársamnak a helyet, ha látom el van törve a lába.
Én is kaptam már nagyon sokszor jóleső dolgot számomra ismeretlen emberektől. Például Westend parkolójában nyitva hagytam véletlenül az autómat, mikor mentem moziba... Egy idősebb biztonsági őr végig ott trónolt a közelben, hogy nehogy valaki kilopjon valamit. Nem győztem neki hálálkodni, baromi jólesett! De tapasztaltam már nagyon durva dolgokat is sajnos... Amikor átadod a helyed egy ismeretlennek, gondolj arra, hogy hozzájárulsz egy egy szeretetteljes társadalomhoz.
A 4., a 7. illetve a 8. hozzászóló azonos?
Az első hozzászólónak már reagáltam.
A 4., a 7. illetve a 8. hozzászóló azonos?
Az első hozzászólónak már reagáltam.
A többieknek köszönöm választ.
7. hozzászóló: azért egy kéztörés mindig más mint egy lábtörés.
Persze mind a kettő rossz.
Egyébként az utolsó két mondattal ("Az élet azért kemény, mert így állnak az emberek egymáshoz... Pont olyan az élet, amilyenné teszik.") teljesen egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!