Hány nap alatt lehetne beutazni az összes hazai vasútvonalat?
500+ nevű túrát sokan szoktak csinálni. Ez abból áll, hogy 500 kilométernél hosszabb utat csinálsz egyetlen jeggyel, ami diákkal 3200, egésszel 6400 forint. Ennek keretein belül elég sok vonalat végigutazhatsz, mert 4 napig érvényes a jegy, csak ügyesen kell tervezni az útvonalat, meg persze az éjszakázásokat. Bár megjegyezném, hogy én csináltam pont múlt szerdától péntekig egy olyan háromnapos 500+-t, amelynek során mindhárom éjszaka itthon tudtam aludni. Annyi, hogy a szárnyvonalakra (mondjuk Füzesabony-Eger, Vámosgyörk-Gyöngyös) külön kell megvenned a jegyet.
Én azt mondom, hogy elméletben 5 nap alatt is be lehet utazni az összes vonalat, de ez tényleg csak elméleti eredmény, mert egyrészt éjjel-nappal vonatozni kellene hozzá, másrészt ez nem egy pénztárcakímélő hobbi (úgy 30 ezer forintot saccolnék, de éjszakázásokkal megvan az 50 is), harmadrészt pedig akármekkora vasútbarát is valaki, szerintem a 3000. kilométer után otthagyja az egészet a francba.
Szerintem kb. 3 hét, ha folyamatosan csinálod. A sok kétpárvonatos idétlen menetrend miatt egyes mellékvonalak beutazását elég körülményes megoldani.
Határátmenetekkel még több idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!