Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hány nap alatt lehetne beutazn...

Sorsod Borsod kérdése:

Hány nap alatt lehetne beutazni az összes hazai vasútvonalat?

Figyelt kérdés
Reggel 8 előtt nem akarok indulni és este 6-ig meg szeretnék érkezni az adott városba, ahol az éjszakát töltöm. Hétvégén is utaznék.

2015. febr. 12. 16:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 2 héttel számolj szerintem. Főleg így, hogy nem akarsz korán indulni, hiszen így elég sok mellékvonal kiesik a délelőtti műsorból (a leghosszabb vonatmentes időszak délelőtt van, meg persze éjjel.)
2015. febr. 12. 16:23
 2/8 anonim ***** válasza:
23%
Budapest-Vác majd egy nap :D
2015. febr. 12. 16:30
 3/8 anonim ***** válasza:
73%
Késésekkel vagy anélkül?
2015. febr. 12. 16:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a határszakaszokat (utolsó belföldi állomás-országhatár) is be akarod utazni, akkor ez a reggel 8-este 6 megszorítás eléggé korlátoz. Meg amúgy is, kisebb vonalakon elég kevés vonat van, necces lenne ilyen megszorítással. Ha hajlandó vagy éjjel-nappal utazni, akkor hihetően hangzik a 2 hét.
2015. febr. 16. 17:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

500+ nevű túrát sokan szoktak csinálni. Ez abból áll, hogy 500 kilométernél hosszabb utat csinálsz egyetlen jeggyel, ami diákkal 3200, egésszel 6400 forint. Ennek keretein belül elég sok vonalat végigutazhatsz, mert 4 napig érvényes a jegy, csak ügyesen kell tervezni az útvonalat, meg persze az éjszakázásokat. Bár megjegyezném, hogy én csináltam pont múlt szerdától péntekig egy olyan háromnapos 500+-t, amelynek során mindhárom éjszaka itthon tudtam aludni. Annyi, hogy a szárnyvonalakra (mondjuk Füzesabony-Eger, Vámosgyörk-Gyöngyös) külön kell megvenned a jegyet.

Én azt mondom, hogy elméletben 5 nap alatt is be lehet utazni az összes vonalat, de ez tényleg csak elméleti eredmény, mert egyrészt éjjel-nappal vonatozni kellene hozzá, másrészt ez nem egy pénztárcakímélő hobbi (úgy 30 ezer forintot saccolnék, de éjszakázásokkal megvan az 50 is), harmadrészt pedig akármekkora vasútbarát is valaki, szerintem a 3000. kilométer után otthagyja az egészet a francba.

2015. febr. 16. 20:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem kb. 3 hét, ha folyamatosan csinálod. A sok kétpárvonatos idétlen menetrend miatt egyes mellékvonalak beutazását elég körülményes megoldani.

Határátmenetekkel még több idő.

2015. márc. 4. 22:51
 7/8 anonim ***** válasza:
47%
Teljesen mindegy, a Miskolc-Ózd vasútvonalon történő utazás közben elintézik az utastársaid, hogy már ne maradjon pénzed a többi vasútvonalra :D
2015. márc. 5. 23:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Utaztál már Ózdra vonattal? Én kétszer igen, bár nem éjszaka. A tornanádaskai expressz durvább ilyen téren.
2015. márc. 6. 06:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!