Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ki örül annak, hogy újítják a...

Ki örül annak, hogy újítják a Nyíregyháza - Vásárosnamény vasútvonalat?

Figyelt kérdés
én igen
2014. aug. 22. 19:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Na akkor örülünk az örömödnek.
2014. aug. 22. 19:12
 2/8 anonim ***** válasza:

A jelenlegi nyomvonallal ugyanolyan gáz lesz, mint eddig volt. Az állomások távol esnek a települések valódi központjától, sok gyaloglás árán érhetők el, a vonat pedig Nyíregyházán is a Vasútállomáson áll meg, a belvárostól távol, tehát aki munkába-/ iskolába járáshoz venné igénybe, vehet egy helyi bérletet még bónuszba.

Mindenki a buszt fogja választani, és teljesen meg tudom érteni.

2014. aug. 22. 19:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Valóban ki lehetne hozni többet is abból a vonalból, viszont a pályára így is-úgy is nagyon ráfér a felújítás. Szóval örülök, bár 10 évente egyszer, ha járok arra.
2014. aug. 23. 07:24
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem is tudtam...tehát most már akár a 45 km/h óra sebességet is elérheti majd az interpici? wow

2# ez a jelenség a vasút melletti települések esetében egyáltalán nem szokatlan, nem csak Szabolcsban, de az egész országban. Nyíregy pályaudvara pedig sok más megyeszékhellyel ellentétben viszonylag közel esik a belvároshoz.

Különben meg a buszok megállóitól adott esetben ugyanolyan sokat kellhet menni az iskoláig/munkahelyig, tehát a busszal járok egy részének is javasolt a helyi bérlet.

2014. aug. 23. 12:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Előző:

Szinte az összes távolsági busz végigmegy a Vay Ádám körúton vagy a Bocskai út - Zrínyi Ilona út - Széchenyi út vonalon. Ez egészen jól lefedi a városközpontot, ahol a legtöbb munkahely és iskola található.

Nem mondom, hogy a vasútállomás nagyon messze van a centrumtól, de a környéke főleg lakótelep, busszal is kb 5-10 perc beérni a konkrét belvárosba. És mivel a naményi vonal délről kerüli meg a várost, nem is lehet olyan leszállóhelyet kialakítani, ami jobb helyzetben lenne.

2014. aug. 23. 23:35
 6/8 A kérdező kommentje:
#5: a V.naményi (vagy Fehérgyarmati) busz a buszpályaudvarról indul és a Luther háznál, valamint a Rendelőintézetnél áll meg. Baktalórántházán pedig a főtéren. A többi buszmegálló a 41-es fő út mellett van, tehát nem sokkal jobb mint vonattal menni. Én heti 3-4 alkalommal megyek a naményi vonalon, valamikor busszal. A busz ritkán, a vonat viszont igen gyakran tele van és csaknem az összes állomáson szállnak le, illetve fel emberek. Az állomást biciklivel, kocsival vagy gyalog közelítik meg. De utánanéztem és két napig volt vágányzár a vonalon, szóval nem hiszem, hogy újítás volt, hiába azt írták a MÁV oldalán, inkább karbantartás. Ha elérnék a Görögszállás-Tiszalök színvonalat, már örülnék.
2014. aug. 24. 18:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem a Luther ház még mindig közelebb van a belvároshoz.

Félreértés ne essék, nem a vasút ellen kampányolok, sőt, minél kevesebb busz a belvárosban, én annál jobban örülök. De sajnos látszik, hogy valódi alternatíva sosem lesz a vonat. A minden állomáson szállnak le - szállnak fel dologgal nem tudok nagyon vitatkozni, de Oros és Nyháza között lakok, az egyik déli mellékutcában, amin pont átmegy a vasútvonal, és nem gyakori, hogy látom, 2 vagonban 3 ember ül.

Az igazi az lenne, ha ki tudna épülni egy olyan hálózat, melyben a kisebb településeken helyi járatos buszokkal / midibuszokkal hordják rá a vasútra az utazókat, Nyíregyházán pedig szintén megszervezik az utazóközönség "szétterítését", mindezt úgy, hogy egy munkába siető embernek ne kelljen Nyházán megvenni havi 5-6000 Ft-ért a bérletet, hogy bejusson a munkahelyére.

Ha valami ilyesmi rendszert létrehoznának, az szerintem szinte teljesen képes lenne kiváltani a buszközlekedést a vasút vonalán, és annak környezetében (pl. Nyírkércs, Nyírjákó, Rohod, ahol nincs vasútállomás, de kb. 5 kilométeren belül ott van Bakatlórántháza vagy Vaja, így a rendszer gazdaságos lehetne).

2014. aug. 24. 19:28
 8/8 anonim ***** válasza:
*és nem ritka, hogy látom, 2 vagonban 3 ember ül.
2014. aug. 24. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!