A BKV nem éjszakai járatain este hány órától nem dolgoznak már az ellenőrök?
" neki köteles vagy iratot mutatni, ő feltarthat."
de ha egyszerűen nincs nálam, na akkor mi történik? mi lehet ilyenkor az eljárás?
és vajon lehet kérni, hogy börtönbüntetés vagy fogház formájában egyenlíteném ki a számlát?
amugy én azt képzelem, hogy jön a rendőt meg kérdezik az adatimat majd ha bemonják rádion központba és ellenőrzik, hogy a név és a cím stimmel e.. persze ilyenkor még fenn áll, hogy bemondom egy olyan ember nevét és címét akiröl tudom ezeket az adatokat.. teszem azt egy haverom szomszédjáét, aki között és köztem fenn nem állhat kapcsolat:D
na de engem az első része érdekel igazán
Ha az ellenőrök nem dolgoznak éjszaka, akkor ugye a busz-, villamos-, troli- és metróvezetők sem? :) Nyilván kevesebb van belőlük éjszaka, lévén kevesebb embert kell átnézni, mint mondjuk reggel 8 és 9 közt hétköznap. Valószínű, hogy nem is azokra a vonalakra szállnak fel, amin kb. ember sem utazik. Viszont garancia szerintem nincs.
De az az elv, hogy "más is lop, akkor én is lophatok", már előre is bocsánat, de azért valahol szánalmasan kicsinyes, nem? Vannak gyilkosok is, akkor én is megölhetek mindenkit? Na ne már!
Követve egyébként a gondolatmenetet, személyi iratoknak mindig kell az embernél lenni, vagy a rendőr simán bevitet (akit a közterületes hív ki), és ott az őrsön vagy igazolja valaki, hogy ki az illető, vagy kikeresik a rendszerben. Ez utóbbi főleg akkor gyors, ha már volt levéve ujjlenyomat, mondjuk az előző ilyen esetnél. Megjegyezném, hogy ez esetben nem csak a BKV felé lesz fizetési kötelezettség, hanem a rendőrség felé is, szóval nem biztos, hogy ezzel érdemes játszani.
Mellesleg az ilyen méretű bírságot leülni vagy közmunkával kiváltani majdnem mindig lehet. Ellenben elgondolkoztató, hogy mennyire segít az álláskeresésben, hogy már vagy tucatszor folyt bírósági eljárás a jelentkező ellen, neadjisten ennyiszer ült is sitten. Még ha csak ilyen jellegűek is...
8: Utazási támogatás maximum akkor jár, ha állásinterjúra megy. De azt se szokták megadni.
Ehhez képest én kaptam bérletet, s nem kellett sehova sem mennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!