Buszvezetők munkarendjére lennék kíváncsi! Tényleg
hajnaltól este hatig-hétig dolgoznak? Heti ötször?
nem pontosan. általában az ilyen munkarendben van napközben egy 4-5 órás kiállás is, de igen, édesapám például ilyen beosztásban dolgozik jelenleg.
2013. dec. 5. 23:16
2/17 A kérdező kommentje:
Tehát akkor addig haza lehet menni? Lefeküdni akár egy-egy órára?
Vannak egy és kétrészes számok, a kétrészesek csúcsidőben vezetnek és van hosszú pihenőidejük napközben, így lehet bírni a tempót. Az egyrészesek hosszabb műszakok (talán 10 óra?), abban csak rövidebb pihenőidő van, de szerintem ilyen beosztásban nem 5 naoot dolgoznak egy héten.
2013. dec. 6. 06:19
4/17 A kérdező kommentje:
Kevesebbre gondolsz, mint 5 nap effajta beosztásban?
Agria volánnál két sofőr jut egy buszra és naponta váltják egymást vagy van aki egyszerre lenyomja egyik héten a 3 másik héten a 4 napot.
2013. dec. 6. 17:51
6/17 A kérdező kommentje:
Tehát vagy egy nap munka, egy nap szünet, vagy egyik héten három nap munka (többi Hawaii), másik héten négy nap meló (többi szintén szabad)? Jól értettem?
Szia! Ezt így nem lehet mondani, hogy mindenki igy dolgozik. Elöttem írtak már párat. Mifelénk (Volánbusz) van olyan forda ami 4-5napos ők valóban hajnaltól (4-5től) estig (19-20ig) dolgozznak, aztán több nap pihi. (ők többnyire vidékiek ezért szálláson aludnak). van olyan h 2en vannak egy kocsin. ezek többnyire olyan h 1et jönn 1et nem, de ha vezetési/pihenő idő engedi akkor lehet ugyis h 2meló 2szabad. (van olyan forda pl ami hajnal 4kor kezd és 23után végez)van olyan is, h 3an vannak egy kocsin, ez kb ugy nézki, h kezd vmikor napközbe és másnap de. végez(ők szintén a szálláson vannak éjjel) itt az éjszaka munkavégzésnek számít(pihenőidő) ill van még 1 lehetőség: szabadnapos beváltó. Nevéből addódik, hogy ennek a söförnek nincs saját fordája,("saját" busz lehet, de nem törvényszerű) ő mindig az helyett dolgozik aki bármiért nem jönn dolgozni (szabadnap, szabadság, betegszabi stb). -ált ők mennek a Volánnál különjáratba.- -sajna...- mifelénk nagyjából igy nézz ki a dolog, többi volánról vmint bkv-ról nem tudok nyilatkozni.
Üdv 23N
(Egy Volánbuszos söför feleség. :))
2013. dec. 6. 19:03
8/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de erre az Agriásra lennék még mindig kíváncsi. Azt jól értettem? És hogy dolgoznak ott a beváltók?
9/17 anonim válasza:
heti 5x dolgoznak az igaz és egész nap ,mondjuk attól függ hogyan vannak beosztva! minden ezen múlik :D és kilehet bírni ha szereted . általában egymást követő napon nem dolgoznak de néha megesik az is ,az azért szopás:D
2013. dec. 21. 22:22
Látom vannak itt hozzá nem értők is... Mielőtt belém kötnétek, buszsofőr vagyok... Ez volántól és járattól függ. A távolsági járatok azok úgy néznek ki, hogy elindulnak reggel A-ból és dél körül érnek B-be. Itt van egy pár óra kiállásuk, majd indulnak haza. Általában itt a munkarend olyan, hogy 2nap meló, 2 nap pihenő. A helyközi járatokból van egy pár munkarend. Van olyan, aki reggel 5-kor kezd, és 6kor végez. Ez a járat csak hétköznap van, így heti 5x dolgozik. Vannak olyan járatok amelyek ugyszint 5körül indulnak és 8-9 körül végeznek, de hétvégén is vannak. Itt a munkarend olyan mint a távolságinál, 2nap meló, 2 nap pihenő. A 3. fajta járat pedig úgy néz ki, hogy reggel 4kor kezdés és éjfél-11 körül végzel. Itt délelőttös, délutános és szabad műszak van. Helyi járatról nem tudok nyilatkozni.
2013. dec. 26. 12:43
Kapcsolódó kérdések: