Szokott egyaltalan az kulvarosi elsoajtos buszokon ellenor lenni? En meg egyszer sem talalkoztam ott veluk. Tapasztalatok?
En fel ev alatt csak egyszer.
Meglepoen kedves volt az ellenor. :)
Kettes, ez nem igaz. Azèrt elsőajtós, hogy nagyobb arányban fizessenek az utazásért az utasok. A buszvezetőknek nincs kapacitàsa pl. a kedvezményre jogosító igazolvànyok ellenőrzésére. De sokan használják a vonaljegyet is havibérletként...
Az elsőajtós járatokon ugyanolyan gyakran találkozok ellenőrökkel, mint az összajtós járatokon: belvárosban gyakran, külvárosokban túl ritkán. Àm olyankor mindig van fogás.
Elso vagyok.
Elso ajtossal jarok, es igenis szokott lenni ellenor, ismetlen en egyszer mar talalkoztam veluk.
Valoszinuleg azert nem jarnak olyan surunk mint egy helyi jaraton, hisz elsoajtoson ahogy irtad a sofor is tudja nezni.. DE! Elhiheted nekem hogy reggel a tomegbe nem tudja ugy megnezni, es annal az egy alkalomnal is lekellett egy embert szallitani mert mar nem volt jo a berlete, es ugy utazott.
Én külvárosi elsőajtós busszal járok, azon kívül hármas és egyes metróval.
Tapasztalatom a következő:
- a buszon a buszsofőr kapacitásához mérten figyeli a jegyeket, bérleteket, ha valaki anélkül száll fel, letessékeli, addig nem indítja el a buszt, amíg le nem száll. Elég hatékony szerintem, sokkal kevesebben utaznak így a buszokon, mint az első ajtózás bevezetése előtt.
- a hármas metrónál napi szinten, az egyesnél havi szinten találkozom ellenőrökkel. Én hallgató vagyok, az esetek 50%-ában nézegetik a matricát, megállítanak stb. Szóval szerintem eléggé odafigyelnek. Persze van sok olyan eset, amikor akár egy banánt is felmutathatnék bérlet helyett, mert rám se néznek. :D
Ismet 1-es valaszolo vagyok.
3Mas metroval jarok napi szinten,befele mindig van ellenor, leszallas utan ha megyek kifele kb havi1x ellenoriznek. Azert elegge oda figyelnek, a berletet megnezik ott is.
Na ismet egyes. :D
Most reggel pont belecsoppentem egy ellenorzesbe:Dd mindenki rendben volt!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!