Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi történik ha nem tudom...

Mi történik ha nem tudom kifizetni a BKV-büntetést?

Figyelt kérdés

Ha valakit megbüntetnek a BKV-nál és nincs olyan helyzetben hogy ki tudja és nem is akarja kifizetni továbbá semmilyen tulajdon nincs a nevén és nem foglalható le tőle semmi akkor mit tudnak tenni ellene?

(Kioktatást kerüljétek köszi)

2014. dec. 16. 21:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
egyszer majd lesz valami a neveden, egyszer majd kapsz fizetést, stb, és akkor behajtják. a többszörösét.
2014. dec. 16. 22:00
 2/11 anonim ***** válasza:
24%
Leüli.
2014. dec. 16. 22:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Előbb-utóbb behajtják, csak akkor már nem 16.000 Ft-ot.
2014. dec. 16. 22:08
 4/11 anonim ***** válasza:

Leülni nem lehet, csak olyan büntetéseket, amiket a rendőr osztogat (majd valaki megmondja, hogy ennek mi a pontos, kevésbé maszek megfogalmazása).

A kérdésre válaszolva: most még semmi nem történik. Majd valamikor, pár év múlva, amikor már el is felejtetted - ők viszont nem fogják elfelejteni, és ekkorra vagy felszólítást, vagy egy végrehajtót küldenek a címedre.

2014. dec. 16. 22:09
 5/11 anonim válasza:
15%

Leuli? Tenyleg?

Nekem is kb lehet 500.000 ft buntetesem csak bkv tol. Sosem fizettem ki es nem is hiszem hogy valaha megtalalnak is!

Kb 5 evvel ezelott annyiszor buntettek hogy jaj minden masnap kaptam a buntiket de meg semmi sem tortent!

2014. dec. 16. 22:09
 6/11 A kérdező kommentje:
Amúgy ha jól tudom ha 1 évig ők sem foglalkoznak vele akkor elévül. Amúgy honnan tudnák meg több év után hogy mi lett a nevemen
2014. dec. 16. 22:16
 7/11 anonim ***** válasza:
Arról hallani sem akarsz, hogy behajtják rajtad, kifizetni nem akarod. Nekünk aztán mindegy, hogy befizeted-e vagy sem. Nem mi fogunk szívni.
2014. dec. 16. 22:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
5 év az elévülés, és vigyáznak hogy nehogy leteljen, majd küldik 4 év 364 nap után a felszólítást.
2014. dec. 16. 22:25
 9/11 anonim ***** válasza:

Te hol élsz, hogy 1 év után elévül?

Akkor kb. senki nem fizetné be.

Egyébként meg, ha végrehajtónak adják az ügyet, az később még a fizudra is rá tud menni (letiltás). Ha házat vagy autót veszel, arról is tudni fognak.

De csináld, ahogy akarod. Én nyugodtan alszom.

2014. dec. 16. 22:27
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

1. Ez egy polgári jogi szerződés nem teljesítése miatt keletkezett követelés. (Felszállsz a buszra = szerződéskötés, nincs jegyed = nem teljesítés.) Mivel nem szabálysértés, hanem polgári jogi értelemben vett követelés, leülni nem tudod.

2. Az elévülése a polgári jogi követeléseknek 5 év, a legutolsó fizetési felszólítástól számítva.

3. A szolgáltatók már hosszú évek óta nem annyira a saját jogi apparátusukat használják. Inkáb csak azt figyelik, hogy nehogy elévüljenek a követelések. Ezeket csomagonként megpályáztatják és annak adják el, aki a legtöbbet fizeti értük. A szolgáltató gyakorlatilag innentől ki is esik a képből.

4. Immár profi követeléskezelő (azaz behajtó) cég kezében van a tartozásod. Ők ennek behajtásából élnek; ez a munkájuk. Mint ilyen, nem fognak futni hagyni. Ha van bankszámlád, arra inkasszót kérhetnek. Ha van ingó vagyontárgyad, azt elárvereztethetik. Ha van ingatlanod, ráterhelhetik jelzálogként. Persze eddigre már rengeteg eljárási költség rakódik rá, meg persze kamat.

2014. dec. 16. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!