Meddig kell egy büntetést kifizetni? Hány hónapot adnak rá? (jogosítvány nélküli vezetés) nem helyszíni bírság, hanem majd feljelentenek.
Jogsi nélkül? Ííí... Egyáltalán nincs jogsid, vagy csak az adott kategóriára?
Ha csak kategóriád nincs, akkor ha minden igaz 35000 Ft / 70000 Ft, ha egyáltalán nincs, akkor meg 45000 Ft / 90000 Ft. Meg a jármű üzembentartóját is megkeresik egy 25000 Ft / 50000 Ft bírsággal várhatóan.
Azért van két érték, mert ahol ezeket olvastam, ott van helyszíni / jogszabályban előírt is.
Szóval nyugodtan tervezz a nagyobb értékekkel - te meg akié a kocsi kifizetitek most a jogosítvány árát a rendőrségnek.
Hogy meddig? Bekerül az ügy az előadóhoz, ő írásban értesít, utána ha esetleg tartanak egy meghallgatást... Szerintem ez eltart simán 1-2 hónapig, mire lesz a kezedben csekk, rajta az ügy számával. De ha meghallgatás és egyebek nélkül gyorsítanak rajta, akkor lehet 2 hét is.
Amikor nem voltam még 18 elkaptak 3 hetes jogsival gyorshajtásért májusban (egy 10 évvel ezelőtti májusban) - végül augusztusban kellett megjelennem. Mivel az elkövetéskor nem voltam még 18, ezért gondviselővel együtt.
Gondolom hónap alatt azt érted, hogy téged meg ráadásként eltiltanak a jogosítvány megszerzésétől: ez maximum 5 év, addig nem szerezhetsz jogsit.
Ha arra gondolsz, hogy az összeg befizetésére mennyi időd van: talán 8 nap, annyi szokott lenni. De lehet megpróbálkozni részletfizetéssel, mindenféle kérvényekkel, de nem biztos hogy meghatja őket.
Általában 30 napot adnak a befizetésre. Ha nincs ennyid, akkor adhatsz be kérelmet részletfizetésre és ha elfogadják, akkor havi 15-tel kicsengeted.
A modik kiemelhetnék ezt a kérdést valahogy, hogy a sok " mi lesz ha elkapnak jogsi nélkül" c. kérdést feltevőnek elmenjen a kedve , még a gondolattól is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!