Az első ajtós buszvezetőknek nem gáz, ha valaki a hátsó ajtón száll fel és neki le kell szállítania? Voltak már ebből balhék?
Én már arra is láttam példát, hogy a busz addig nem nyitotta ki a hátsó ajtókat (így a leszállóknak is várakozni kellett), ameddig a hátul felszállni akarók nem sétáltak az első ajtóhoz.
Egyébként szerintem biztosan nagyon ritkák ebből a balhék, mert a legtöbb utasnak van egy alap kultúrája, és neki sem érdeke, hogy ott álljon a busz perceket emiatt, vagy hogy valaki ennyire pofátlanul blicceljen például, így ilyen helyzetekben mindig vannak, akik kiállnak a buszsofőr mellett és segítenek neki letessékelni a nem kívánt utast.
Nincs teljesen jól megszervezve ez, mert a járművezetőknél, sem mindig lehet jegyet venni. Kéne egy kis jegyautomata: a BKK, megoldotta a szabványjegyeket, így már, csak nyomtatni és azonnal, lyukasztani kell. A kártyával való fizetés is megoldódna, mert nem szükséges, mindenkinek az apróval bajlódnia. Ha sima, készpénzes fizetésről van szó, akkor is: az automatában lenne.
Az első ajtós felszállásnál, a beléptetési lengővillák is hiányoznak (jobbak, mint a forgóvillák).
A 200E járaton (is) az a gond, hogy ott, nem oldották meg, az első és a hátsó ajtós felszállási rendet (volt ilyen, Bp.-en, még az IK280 buszokon is): sokkal gyorsabb lenne az utascsere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!