Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha a büntetés után veszek...

Ha a büntetés után veszek bérletet, azt ellenőrzik?

Figyelt kérdés
A minap megbüntettek, mert nem tudtam érvényes bérletet felmutatni. Mindig van bérletem, de most valahogy kiment a fejemből, húzós időszak ez az egyetemen. Ha a büntetés után veszek egy bérletet, akkor az már érvényes arra a napra. Így el fogják fogadni, vagy pedig megnézik percre pontosan, hogy mikor vettem?

2014. nov. 23. 11:59
 1/9 anonim ***** válasza:
7%
Mindig csak a következő naptól érvényes bérletet tudsz venni, aznapra már nem.
2014. nov. 23. 12:06
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

"Mindig csak a következő naptól érvényes bérletet tudsz venni, aznapra már nem."

Újabb fotelbajnok, gratulálunk a címhez!

Természetesen ez akkora ökörség mint ide Lacháza. Igen nagy baj lenne, ha csak másnaptól lehetne bérletet venni.

Kérdező:

A BKV (vagyis azóta BKK) már pár éve digitális rendszerben rögzíti a bérlet eladását, sőt azóta már helyben nyomtatják dátummal. És a befizetéskor összenézik.

Esetleg annyit tudnál csinálni, hogy keresel olyat akinek régi tipusú előrenyomtatott bérlete van ami akkor érvényes volt de igazolvány száma nincs kitöltve.

De egyre kevesebb ilyen van, mostanra gyakorlatilag kizárólag az éves bérletesek ilyenek. 1 hónappal ezelőttig a Postán adtak még nem regisztrált eladással bérletet de nov 1-én megszünt.

2014. nov. 23. 12:16
 3/9 anonim ***** válasza:
95%

Hülyeség, hogy csak a következő naptól lehetne venni, viszont a vásárlás pontos időpontját rányomtatják a bérletre (vagy ha még valahol rulnak régi cetlis típust, akkor eltárolják a rendszerben).

Szóval max annyit tudsz tenni, hogy körbekérdezel, hogy az ismerseid közül van-e valakinek még érvényes, rég típusú bérlete, amire nem írta rá a diákigazolványszámot. Ha azt bemutatod 3 munkanapon belül, úgy csak 2000 Ft. De mivel már sztem mindenhol nyomtatnak, ennek nem sok az esélye.

2014. nov. 23. 12:17
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
Ez is, már régen lejárt meccs. A büntetés időpontját rögzítik, nem csak, napra megy. A legolcsóbb, a helyszínen befizetett, a 8.000 Ft, utána a bérlet.
2014. nov. 23. 12:22
 5/9 anonim ***** válasza:
10%
Regebben mindig csak a kovetkezo naptol lehetett, pont azert, hogy kivedjek azt, hogy valaki nem vesz berletet, megbuntetik, es akkor elszalad venni, ezzel kivonva magat a buntetes alol.
2014. nov. 23. 13:25
 6/9 anonim ***** válasza:
91%
Mennyire régen? Nekem 10+ évvel ez előtt is sikerült vennem az naptól érvényes havi bérletet.
2014. nov. 23. 13:28
 7/9 anonim ***** válasza:
95%

"Regebben mindig csak a kovetkezo naptol lehetett, "

Régen sem volt ilyen...... Mindig lehetett aznaptól bérletet venni.

Régen olyan volt, hogy bérletbemutatáskor csak olyat fogadtak el, ami a bünetést megelőző napon is érvényes volt. Csak aztán megszexuálták a BKV-t miatta, mondván az aznap vásárolt bérletet is joga van az embernek otthon hagyni és később bemutatni.

Amúgy dugja a seg.gébe és törjön bele annak a keze aki végignyomogatta a negatívokat a válaszokra...

2014. nov. 23. 13:30
 8/9 anonim ***** válasza:
92%

Az utóbbi 25 évben tuti lehetett aznapi kezdődátummal bérletet venni a BKV/BKK-nál.

Manapság minden bérleten ott a vásárlás időpontja. Ha ez későbbi, mint a büntetés időpontja, az pech. Ma már csak a kitöltetlen éves bérletek játszanak. Nekem van, 13000 Ft-ért a tiéd. Te nyersze egy ezrest, én kicsit többet és mindenki boldog.

2014. nov. 23. 15:14
 9/9 anonim ***** válasza:

"Regebben mindig csak a kovetkezo naptol lehetett, pont azert, hogy kivedjek azt, hogy valaki nem vesz berletet, megbuntetik, es akkor elszalad venni, ezzel kivonva magat a buntetes alol."

Ha hülyeséget írsz, legalább ne ismételd :D Most gondold el, nem vettél bérletet és aznap nem vehetsz, mert szerinted van ez a szabály. Ugyanmár, hülyeség. Én bejártam, tehát akkor menni kellett volna 2 km-t gyalog előtte nap, hogy megvegyem a bérletet. 45 éve utazok a BKV-n, sose volt ilyen.

2014. nov. 25. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!