Meg lehet e büntetni egy kiskorút?
Figyelt kérdés
A volán autóbuszon utazott mikor az ellenőr megbüntette, mert nem volt érvényes bérlete vagy kezelt jegye. És ha ott fizet akkor 10k ra és utólag fizet akkor 15k ra, lehet e ilyet csinálni egy kiskorúval?2014. nov. 9. 11:00
1/8 anonim válasza:
Nem büntetés, hanem pótdíj, és mindenkire ki lehet vetni, aki jegyváltásra kötelezett!
2/8 anonim válasza:
Ha a buszon utazhat mint kiskorú akkor meg is lehet büntetni ha bliccelt. Sőt, remélem a büntetés az ő karácsonyi ajándékára szánt pénzből kerül befizetésre, had tanuljon.
3/8 A kérdező kommentje:
És még valami. Ilyenkor a törvényes képviselője vagy maga a büntetett kapja meg a bírságot?
2014. nov. 9. 11:14
4/8 anonim válasza:
Természetesen szülei vagy gyámja.
5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm. és egy utolsó. ha a csekket az ő nevére (a kiskorúéra gondolok) küldik ki akkor érvényes vagy nem, mi lenne a tehendőm ha ilyennel találkozom, mert nekem is vannak kiskorú gyermekeim.
2014. nov. 9. 11:20
6/8 anonim válasza:
Mivel csak a kiskorú adatait tudja meg az ellenőr, ezért az ő nevére kerül postázásra a csekk is, de azt már nem érdemes megvárni, mert sokkal többe kerül!
Érdemes azt befizetni, amit a helyszínen adnak a kölyök kezébe!
7/8 anonim válasza:
Miért ne lenne érvényes?
Volt jegye? Nem. Megbüntették, kész.
Nincs olyan szabály, hogy 6 év felett kell ugyan jegyet venni, de 18 év alatt ha megbüntetik ne kell befizetni...
És legközelebb gondoskodj róla, hogy legyen a gyereknek érvényes menetjegye. (Ja nem is nem te hanem az ismerősöd lányának a fia, hisz a gyakorikérdéseken soha nem a kérdezővel történnek dolgok, hanem az ismerősével barátjával barátnőjével, meg nem én blicceltem nekem mindig van érvényes bérletem, csak ha netán mégis... :D )
8/8 anonim válasza:
Meg. Szerinted általános-középiskolásként szabad a blicc?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!