Ha BKV - én jegy nélkül utazom és meg akar büntetni a közterületfelügyelő bácsi, akkor ha hamis adatokat adok meg, lehet valami következménye? Hamis cím, név. Rájönnek? Normális válaszokat légyszi. (tom, nem kell bliccelni, de ez egy elméleti kérdés)
Figyelt kérdés
#BKV #ellenőr #jegy #bliccelés #adat #személyi igazolvány #tömegközlekedés #bírság #közterület-felügyelő #jegy nélkül
2012. szept. 16. 22:23
1/10 anonim válasza:
A közterület felügyelők igazoltathatnak, illetve fenntarthatnak a rendőrök kiérkezéséig, mivel intézkedésre jogosult hivatalos személyek. Tehát nincs értelme hamis adatokat megadni, mert hamar kiderülhet az igazság.
2/10 anonim válasza:
Ne adj meg semmit, mondd, hogy leszállsz a következőnél, kész.
3/10 anonim válasza:
Csak a közterületesek nem engedik leszállni, az a bibi.
4/10 anonim válasza:
esélyed nincs leszállni, mivel többen vannak...
Amúgy köteles vagy átadni a személyidet, mivel igazoltathat! Ha ellenállsz, eljárást indítanak ellened.
5/10 anonim válasza:
Közteresek? 20 esetből egyszer, ha vannak a buszon.
6/10 anonim válasza:
Az most mindegy, mivel a kérdező direkt a közteresekre kérdezett rá.
7/10 anonim válasza:
Ja bocs, tényleg, ott a pont. Afölött elsiklottam.
8/10 anonim válasza:
Én mostanában a 950-es éjszakain hetente kétszer összefutok velük hajnal 4 körül, de gyakoriak az 50-es villamoson és a 103-as buszon is napközben.
9/10 anonim válasza:
Elvileg nem tudsz megadni hamis adatot közterületesnek, mert ő hatósági személy és felszólíthat, hogy igazold magadat. Mondhatod, hogy otthon marad a személyid vagy a diákod, de az meg azért ciki, mert az meg szabálysértés, ha nincs nálad valamilyen igazolvány. Ilyenkor hívják a rendőrt, aki bekísér a kapitányságra és igazolnod kell magadat, ami papírok nélkül nehéz. Egyik haverpom járt így hajnalban. Nem volt nála igazolvány, valós adatokat adott meg, mégis bent ült 3 órát a rendőrségen mire elhitték neki, hogy ő az, akinek mondja magát. Tanukkal meg ezzel-azzal kell igazolnod magadat, vagy megvárni még valaki behozza a papírjaidat. Tehát hamis adatokat ne adj meg közterületesnek, mert tuti lebuksz és ha lebuktál csúnya szabálysértési eljárást kapsz a nyakadba, amiből nem olcsó kimászni.
10/10 A kérdező kommentje:
Értem. Sokat segítettetek, nagyon hasznosak voltak a válaszok, amit még kérdeztem volna, azt pedig az utolsó kielégítően megválaszolta. Köszönöm szépen és a többieknek is.
2012. szept. 17. 20:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!