Van aki ad borravalót a benzinkúton akkor is, ha saját magának tankolt?
Ez egy "borravalós ország".
Sokszor látom a benzinkúton, ahol -hőségben, esőben, fagyban- megtankolják saját maguknak az emberek az autójukat,
majd bemennek a jól klimatizált helyiségbe, és borravalót adnak a kasszásnak.
én ezért nem adok, és sose bíznám rá a kutasra, hogy tankoljon
nem hiányzik nekem, hogy rossz üzemanyagot tankoljon, esetleg amíg nem figyelek, kis kannába tankolna magának, vagy akár az, hogy kérdés nélkül a "jobb" és drágábbat tankolja
akkor adok borravalót, ha guminyomást ellenőriz, és lemossa a szélvédőt is rendesen
Úgy vagyok vele, mint az utolsó. Eleve mikor jön oda mondom neki, hogy "Köszönöm, megoldom egyedül".
Ha viszont valami miatt nagyon vigyázni szeretnék a ruhámra, és pluszban még megkérem, hogy szélvédőt is mosson, akkor azért egy 200-ast szoktam adni.
Én akkor adtam régen, amikor a kutas tankolt, vagy lemosta a szélvédőt. Volt amikor véletlenül 500 forintot, mert az akadt a kezembe és nem volt apróm. De az akkor volt amikor régi rozzant céges autóval jártam. Az újabbhoz nem engedek nyúlni senkit :)
Nyilván ha magad tankolsz, akkor nem kell borravalót adni. Pizzásnál is a futárnak illik csak, mert dolgozik vele, esetleg lépcsőt mászik, de ha helyben a pizzériában rendled, akkor nem.
Én jelenleg benzinkutas vagyok. Én nem adtam még borravalót senkinek. De mindig magamnak tankoltam. Egyszer amikor a kutas tankolt a nagyanyámnak, akkor természetesen adtam neki egy százast.
"jattot adni olyan, mint xarás után kitörölni. nem kötelező de azért illik.... "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!