Volán buszsofőrök saját zsebre dolgoznak?
Figyelt kérdés
Múltkor vidékre utaztam egy barátomhoz és kértem egy diákjegyet erre a sofőr 300ft-ot kért el.
Másnap ugyanarról a helyről utaztam ugyanarra a helyre és ismét egy diákjegyet kértem,de aznap már más sofőr vezette a buszt.
Ő 170ft-ot kért el.
Megkérdeztem tőle normálisan hogy ez mégis miért lehet,erre ő tahó módon azt mondta "Így jártál" Kösz!
Szerintetek a sofőrök zsebre dolgoznak?
2014. aug. 4. 10:59
1/9 anonim válasza:
Jegyet nem kaptál, amin rajta van az ár?
2/9 anonim válasza:
Valamelyik igen, de olyat még nem láttam, hogy mindig, inkább csak akkor, ha biztos benne, hogy már nem jön ellenőr. De még sosem találkoztam olyannal, hogy a zsebre fizetett jegyet drágábban adná. Ha 300-ba kerül a jegy (amit nem hiszek, mert inkább 310 a reális), akkor nem róhatod fel, ha valakitől kevesebbet kér zsebre. De ha biztosra akarsz menni, kérd el a jegyet mondván, be kell mutatnod munkahelyen/iskolában/otthon stb.
3/9 A kérdező kommentje:
Igen,310ft volt ekkor nem kaptam jegyet
2014. aug. 4. 11:13
4/9 anonim válasza:
pedig kellett volna jegyet kapni, tanulópénz, máskor figyelj.
5/9 anonim válasza:
Ha nem kapsz jegyet ,akkor zsebre dolgozik. Fel lehet jelenteni a busztársaságnál. Az ilyen sofőrök miatt ritkitják a járatokat , mert csak azt nézik ,hogy nincs jegybevétel ,akkor utas sincs--minek a busz?
6/9 anonim válasza:
Ezzel nagyon vigyázz, mert ha felszállnak ellenőrizni, nem csak a buszsofőrt veszik elő, de téged is megbüntetnek, hiszen ha nincs jegyed, nem tudod igazolni, hogy fizettél a sofőrnek...
7/9 anonim válasza:
Azért mer így adni, mert tudja, hogy nem lesz ellenőr. Szerintem örülj neki - az egyszeri 130 forint, amit megspóroltál nem sok, de hosszú távon összejön nagyobb összeg is. Különben elsősorban pont a diákokkal szoktak jófejek lenni, s főleg Kelet-Magyarországon.
8/9 anonim válasza:
Utolsó, ez nem jófejség, hanem tahóság. Ha a jegyárbevételt zsebre vágja a buszsofőr, az kihat a szolgáltatás színvonalára is. Közvetlenül azért, mert a valósnál kisebb utasszám jelenik meg a döntéshozók előtt, így könnyebb kihasználatlanságra hivatkozva járatokat megszüntetni. Közvetve pedig az elmaradó adóbevétel miatt kevesebb jut pl. buszbeszerzések állami támogatására is.
9/9 anonim válasza:
Ha kihasználatlanságra hivatkozva megszüntetik, a többi járat azon a vonalon túlzsúfolt lesz, s újra sűríteni kell a menetrendet. Arról meg vitatkozhatnánk, hogy mi lenne abból az adóból amit nem fizetek így be, maradjunk annyiban, hogy így a korrupt politikusok és haverjaik által lenyúlható pénz is kevesebb lesz. Akkor inkább adom a buszsofőrnek, aki valóban tesz is azért, hogy működjön a rendszer. Egyébként olyan volumenben csinálják már a dolgot, hogy valószínűleg felsőbb szinteken is tudnak róla - ha zavarja őket, majd tesznek ellene, egy fedélzeti kamera például ma már nem egy megfizethetetlen dolog és sokminden másra is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!