Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért integetnek a buszsofőrök...

Miért integetnek a buszsofőrök egymásnak menet közben akkor, amikor két különböző cégnél dolgoznak?

Figyelt kérdés
Azt megértem, hogy a BKV-s sofőrök köszönnek egymásnak, de egy Tesco busz vagy Volánbusz sofőrjének miért kell? Semmi közük egymáshoz, sőt, versenytársak, mindegyiknek az a célja, hogy náluk utazzanak a legtöbben
2014. jún. 16. 12:13
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

Szolidaritásból, ezt egy külső szemlélő nem fogja megérteni.

Amúgy a BKV és a Volán egymásnak nem konkurensei, és mindkettő állami cég, így hülyeség amit írtál.

2014. jún. 16. 12:21
 2/10 A kérdező kommentje:
De egyik ismerősöm mondta, hogy van a buszokon egy terhelésmérő műszer, amivel a cégek a vonalakon utasszámlálást is tudnak végezni, és ebből kapnak bónuszt a bérükhöz a sofőrök.
2014. jún. 16. 12:22
 3/10 SzilKa ***** válasza:
100%
csak köszönnek egymásnak, mint buszsofőr a buszsofőr kollegának. Ahogy a motorosok is szoktak, pedig ők sem ismerik egymást.
2014. jún. 16. 12:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Utasszám alapján bónusz?

A sofőrnek semmi ráhatása az utasszámra.

Akkor, aki kevésbé forgalmas vonalon jár, mindig kevesebb pénzt kap?

Nem tudom ezt elképzelni.

Egyébként meg motorosok is üdvözlik egymást, tök ismeretlenek is.

A Tescos busz vezetője meg gondolom, valamelyik buszos társaságnál dolgozott korábban.

2014. jún. 16. 12:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem attól függ az utasszámuk, hogy integetnek-e a sofőrök egymásnak...

Egyébként hasonszőrűnek érzik magukat, egy csoportba valóknak, nem tudom jól megfogalmazni, na. Mint mikor a motorosok intenek egymásnak, vagy a bringások köszönnek egymásnak, vagy épp a túrázók az erdőben... Ettől nem lesz senkinek sem gazdasági haszna vagy vesztesége, inkább egy jó napja...

2014. jún. 16. 12:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Az autós csomagszállítók is szoktak inteni, a kamionosok is, a futók, biciklisták, papnövendékek(más felekezetből valók is), ezeknél mind láttam már, hogy szolidartásból, amolyan "te is azon mész át amin én, tarts ki" jelzést küldenek.
2014. jún. 16. 12:50
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

sőt, versenytársak, mindegyiknek az a célja, hogy náluk utazzanak a legtöbben

aha. ha a söfőröké lenne a busz. max akkor.

2014. jún. 16. 18:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták, egyfajta összetartás, mint a kamionosok, motorosok, hasonló foglalkozású emberek között.

Még csak nem is vetélytársak, maximum a magán buszosok, de azok is intenek egymásnak, az utasokat úgyis a marketing vonzza oda és nem a sofőr. A BKV, Volán buszoknál meg aztán semmi értelme a versenynek, tekintve hogy egy állami szolgáltatást adnak, a sofőrnek aztán édes mindegy hogy 1 vagy 100 ember van a buszon.

Ráadásul adott járatokon mennek, a Tesco-s buszra az száll fel, aki Tescoba akar menni, a helyi járatra meg az aki el akar jutni a-ból b-be.

Terhelésmérő műszer...ilyen hülyeségről se hallottam még. A sofőrnek aztán nem sok köze van ahhoz, mennyien utaznak a járaton. Még egy helyi járaton is nagy a szórás, mert lehet napközben kb senki nincs rajta, reggel, délután meg mindenki buszozik haza/munkába.

2014. jún. 16. 19:00
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért lennének vetélytársak, ilyen hülyeséget se hallottam még. :) Mindkettőnek ugyanaz a hivatása, lehet ismerik is egymást, de lehet nem, ettől függetlenül szinte minden buszos köszön szinte minden buszosnak. Ők nem riválisok, nem fúrják egymást.
2014. jún. 17. 19:49
 10/10 anonim válasza:
Udvariasak. Amúgy munkatársak szóval... értitek. Na. :)🤗👋🇭🇺🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌🚌
jan. 24. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!