Hogyan lehetne ráébreszteni a BKV-t, hogy normális szövegeket mondjanak be a kettes metrón?
A külföldiek még mindig át tudnak szállni a 4-es metróra a Deák téren. Ez senkit nem zavar, ha pl. ez után ítélik meg az országunkat?
Azon kívül a szerelvényeknek vége van a Déli pályaudvarnál. Nem a vonalnak - hanem kifejezetten a szerelvénynek van vége: megsemmisül. Így mondják be.
Rendben, elfogadom, hogy az angolok így mondják.
Sajnos nagyon logikátlan nyelv, én meg túl logikus vagyok hozzá.
De attól még a hármas metró az nem négyes.
Ráadásul már hallottam jól is - elvétve, 1-2 szerelvényben.
Mondom, hogy trollkodsz.
Ilyen ostobaságot meg hogyan lehet leírni, hogy az angol nem logikus. Jézus Istenem.
No meg hogy az egyiken így mondják, a másikon meg amúgy. Ja, hát persze.
Kevés volt az egyetemi fizetése a csajnak mi, s azért megdumálta őket, hogy felmondhasson hülyeséget is.
Elmondanám századszor is, hogy a nő brit állampolgár, angol anyanyelv. Nyelvet tanít Budapesten. Ismeri a várost.
Ja, s a magyar nyelv logikájáról:
Felszállok a vonatra. Talán repülni tud a magyar?
Szét robbanok az idegtől? - Hűha! De nem történik ám katasztrófa, nem kell izgulni.
Miért mondana hülyeséget?
Van négyes metró is, jól mondta. Csak összekeverték a szövegét, és a Deák téren is négyest mond.
"Felszállok a vonatra. Talán repülni tud a magyar?"
Én meg felgyújtom a villanyt :D Amúgy kérdező b..zdmeg továbbra sem mond 4-est a Deákon, ne legyél már hülye.
Próbáltam írni, de az oldal kitörölte.
...most már jó a bemondás, a BKV végre lecserélte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!