Ma kivonták az utolsó ráncajtós Ikarust Bp. -en, Ti ezt hogy bírjátok ki? Nem vagytok kikészülve teljesen?
Természetesen azért hülyülésből tettem fel a kérdést,én sem vagyok kikészülve.
Csupán annyi,hogy a gyermekkorom emlékeiből,és a régi BKV-ból ismét eltűnt egy jelegzetesség.
A 202-es,és a 205-ös troli is elment ez év elején.Azok is szintén ráncajtósok voltak.
Kár,hogy az egyenes műszerfalas,negyedablakos,külön kis betűkből álló Ikarus feliratosból nem lett restaurálva.Legalábbis tudtommal.
Ja,igen valami lesz az egyik trolival...én is hallottam róla...
:)
"Amúgy meg borzasztóan felháborító hogy arra nincs pénz hogy megtartsák a ráncajtós buszt"
Sajnos tévedsz. Nem csak megtartott egy csuklós ráncajtós Ikarust a BKV, hanem fel is újította, hogy a nosztalgiaflotta része legyen.
Előtte: [link]
Utána: [link]
Továbbá, ráncajtós Ikarus 260, 10 évig rohadt egy telep udvarán, aztán szerencsére megmentették, és felújították, most a nosztalgiaflottában van. Új rendszámot kapott, amit "trükközéssel" egy másik, forgalomban lévő Ikarus 260-asról helyeztek át erre.
Előtte: [link]
Utána: [link]
És utoljára van egy ráncajtós Ikarus 260 troli, de ezt addig hagyták szétrohadni, hogy menthetetlen lett, és egy vidéki Ikarus vázára lett építve egy lényegében új, de korhű jármű. Ez is a nosztalgiaflotta részét képezi.
Az eredeti troli: [link]
Az új jármű: [link]
Szerintem nincs okunk panaszra. Ikarus 415-ből is lesz nosztalgiajármű, méghozzá a volt oktatóbusz, ami a forgalomban lévő kocsik közül a létező legközelebb volt az eredeti állapotához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!