Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen érzés TGV-vel utazni?

Milyen érzés TGV-vel utazni?

Figyelt kérdés
Van valamilyen különös érzése az embernek a hatalmas sebesség miatt? El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet. :)
2014. szept. 20. 20:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az is csak egy vonat. Amíg gyorsul, érzed, utána már nem. Pont úgy mint a repülőn.
2014. szept. 20. 21:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Maga a sebesség nem okoz semmi extrát, menet közben nem nagyon érezni. Azért volt furcsa utazni rajta nekem, mert volt wifi, szép tiszta volt az egész, nem volt vonatszagom utána stb., tehát megkaptam mindent, amit a Mávtól a következő évtizedekben aligha :D
2014. szept. 20. 21:14
 3/10 anonim ***** válasza:
Repülő az gyorsabb és azt jobban meg is érezheted.
2014. szept. 20. 21:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Bár még nem utaztam TGV-n, de van egy olyan sejtésem, hogy a gyorsulást azért ott is ésszerű határok között tartják...

Amikor hasítasz 300-zal, az meg egyenes vonalú egyenletes mozgás... ugyanolyan mint máson.

2014. szept. 20. 21:49
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Valamennyire csak megérzed azért gyorsulásnál, az f..sza lehet. Alapvetően itthon is érezni, mikor 100-120-al csapatják neki és majd szétesik a vonat :D
2014. szept. 21. 08:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de ott 300-nál sincs olyan érzésed, hogy szétesik a vonat.
2014. szept. 21. 11:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Jobban érződik a sebesség, mint a repülőn, mert látod magad mellett a tájat, hogy milyen gyorsan megy :D
2014. szept. 21. 16:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Egyenes vonalú egyenletes mozgásnál semmit nem érzékelsz a sebességből, mert számodra a vonat lesz az inerciarendszer.

Egyedül a táj "suhan el" melletted, ezt látod.

A gyorsulást, negatív gyorsulást érzed, de közel sem lesz olyan, mint egy hullámvasút, vagy egy felszállás repülőgéppel.

2014. szept. 21. 17:26
 9/10 anonim ***** válasza:
ICE-vel utaztam, igazából semmi katartikus érzés nincs benne. Nyilván magas minőségű szolgáltatást kapsz végig az utazás során. De maga a gyorsítás fázisa nem túl intenzív, szép lassan felkúszik a tempó 300 km/h környékére. Csak azt érzékeled, hogy gyorsabban kúszik el a táj - meg hogy rengeteg a zajvédő fal és az alagút.
2014. szept. 21. 20:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Úgy van ez is, mint egy massziv autóval: ha pályán tolod 200-al, akkor észre sem veszel semmit, csend és nyugalom van. De ha egy másodrendá úton teszed ugyanezt, akkor azért más a helyzet.

Gondolom a TGV-n is mikor közel vannak a fák, bokrok a vonathoz, azért félelmetes tud lenni ez a sebesség.

2014. szept. 21. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!