Miért van az, hogy a falusi MÁV pénztárakban sokszor nem tudnak visszaadni?
Nem kötelező visszaadni.
A jegypénztár, nem pénzváltóhelyiség: hiába nézed annak.
Hőböröghetsz, de akkor sincs igazad.
Készülj fel előre, ennyi az egész.
"Szerintem könnyebb a MÁVnak váltót szerezni."
Jah, ész érvek ellen "szerintem"-el vitázni értelmetlen, úgyhogy részemről befejeztem. Erről a kis agresszív kismalac jutott eszembe a viccben:
- Mit csinálsz agresszív kismalac?
- Csersznyét szedek.
- De ez egy almafa.
- Leszarom, hoztam magammal.
:-)
700 forintot is rettentően nehéz "vész esetére" magadnál tartani egy 500-as és egy kerek 200-as formájában...
Teljesen meg tudom érteni ha ezresből sem tud visszaadni, mint említettem nem csak te szinte mindenki pénzváltónak nézi a pénztárakat. 2 ember fizet 20-assal rögtön nem tud már neked sem visszaadni még ezresből sem...
Nem olyan bonyolult a pénztárcában félretenni egy kis pénzt jegyre...
Ki mondta, hogy pénzváltónak nézem?
Tudod a pénzváltás az, hogy nagyobb címleteket kisebb címletere váltja a fel.
A visszajáró visszaadása meg, a visszajárót.
Ja és a sarki fűszeresnek meg azért nehezebb, mert tudod a bankok meg a posta pénzért vált valutát, és neki nehezebb ezt kigazdálkodni.
De tudjátok mit, igazatok van.
Menjek be egy boltba felváltani pénzt, nekik nem kötelessége. És teljesen jogosan mondanák, hogy nem váltanak. Másik megoldás, menjek postára váltani, hogy legyen apróm. És még vonják le belőle a pénzváltás díját. Végül is beleférne. Vagy menjek be a boltba és vegyek meg olyat, ami nem kell, csakhogy tudjak pontos összeget adni a MÁVnak?:D:D:D:D:D
Egyetlen ésszerű megoldás a posta lenne, vagy szereljenek fel az összes MÁV kasszába elérhetővé tennék a bankkártyás fizetést.
El kellene fogadni, hogy a váltópénz nem a csapból folyik.
Lobbizz azért, hogy lehessen kártyával fizetni. Azt meg teljesen megérteném. De azért kár lobbizni, hogy legyen több százezer forint váltó a kasszában. Tényleg csak a nagy hipermarketet engedhetik meg maguknak, hogy sok váltót tartsanak. A postán meg nem fizetős a pénzváltás, legalábbis kis tételben biztosan nem. De még egyszer mondom, a megoldás a bankkártya, remélhetőleg egyre több pénztárban lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!