Mit tegyek ha megbüntetett a BKV?
Figyelt kérdés
Jogosan ugyan, mert nem lyukasztottam. Az az egy mentségem volt, iskolába busszal megyek, berletem van, es hozzá vagyok szokva hogy nem foglalkozom ilyenekkel hogy lyukasztás. 16 éves vagyok, es elkértek a diakom. Irt egy csekket, amit be kéne fizetnem. Mit tegyek? Mi van akkor ha nem fizetem be? 2 másik ember is bolt a környezetben akinek nem volt jegye (nekem volt csak elfelejtettem lyukasztani) az a 2 másik ember nem adott oda semmit, hanem a következő megállónál leszálltak. Nem foglalkoztak vele. Én hulye meg Ida adtam. Nem hiszem el:/2014. júl. 25. 16:01
21/26 A kérdező kommentje:
igen. csak arra gondolhatna, hogy ha megbüntet egy 16 évest akkor az miből fizeti ki? a 12ezer forintos családiból, ami a szüleinek megy, mert enni-inni kell? tudom, én sem vagyok kivétel, ugyan olyan vagyok mint bármelyik más utas, de becsületes, és nem bliccelő mert látta a volt bérleteim meg a 2 jegyem. de úgy látszik valamilyen szinten a fiatal más "kezelést" kapnak mint a 2 méter 150 kilós fekete felnőtt.:)
2014. júl. 25. 23:09
22/26 anonim válasza:
Te azt feltételezed, hogy az ellenőr gondolkodik. őt csak az érdekli, hogy elég büntetést kiosszon, mert akkor a főnökei békén hagyják.
23/26 anonim válasza:
Nem rosszindulatból mondom, de szerintem egy ellenőrnek nincs különösebb lehetősége mérlegelni. Aki közelebb áll, azzal foglalkozik előbb, de legalábis nem kezd környezettanulmányt készíteni a megbüntetendő ember életkörülményeiről, anyagi lehetőségeiről, a bliccelés motivációiról. Ezt irreális lenne tőlük elvárni. Ráadásul ha az elfogadható indok lenne, hogy valaki csak elfelejtette kilyukasztani a jegyét, akkor nyilván mindenki erre hivatkozva, rendszeresen felejtene el jegyet lyukasztani. Ez sehová sem vezetne, remélem belátjátok...
24/26 A kérdező kommentje:
Szerintem bliccelőnek az számít akinél se bérlet, se jegy nincs. Ha valakinek sürgős dolga van, és elfelejt lyukasztani mert állandóan azon kattog az agya hogy most ide kell mennem, most ezt kell elintéznem, remelem ezt nem felejtem el, stb., és ha ez első alkalommal fordul elő, nem egyből büntetést kéne adni, hanem valamiféle figyelmeztető levelet, hogy még egy ilyen ne legyen. Szerintem..
2014. júl. 26. 10:06
25/26 anonim válasza:
Azért az is érdekes, hogy a másik két jegy nélküli ember meg szabadon távozhatott. Egy ismerősömnek a gyerekét úgy büntették meg, hogy a kis csaj felszállt, a busz elindult, akart lyukasztani, de nem engedték, mondván, hogy azonnal, a felszállás pillanatában kell lyukasztani. Ez is pofátlanság.
26/26 A kérdező kommentje:
Ez Magyarország. Itt ilyenek az emberek. :)
2014. júl. 26. 23:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!