Mit tegyek ha megbüntetett a BKV?
Fantörpikus, itt egy srác, aki elismerte, hogy hibázott, igyekszik megkeresni a pénzt a büntetésre, és miket javasoltok neki?
1) "színezze ki" a sztorit
2) csalással szerezzen egy üres bérletszelvényt.
Hát nem tudom, én inkább ismeretlenül is felajánlok némi hozzájárulást a büntihez, de ha lehet, maradjunk az egyenes utaknál.
Szerintem egyáltalán nem szemétség. Ha egyáltalán nem lett volna nála jegy / bérlet, és sosem venne, merthogy "abból a három megállóból nem lesz baj", akkor azt mondtam volna, úgy kell neki.
De vett jegyet, szokott venni bérletet. Ez nem bliccelés, hanem figyelmetlenség, ami bárkivel előfordulhat.
És amíg a BKV/BKK arra kényszerít, hogy égő-füstölő metrón utazzak, minden második buszon a csöveseket kelljen szagolnom, az ellenőreik pedig bunkó módon belekötnek bárkibe, akit gyengébbnek látnak (igen, velem is megesett, mert elég ártatlan képem van), addig azt mondom, hogy a figyelmetlenségért egy büdös fillér nem jár nekik.
A bliccelőket igenis vágják meg a 8/16 ropira, de egy 16 éves gyereknek, aki a nyári munkájával megkeresett pénzét adhatja majd oda a büntetésre, és ráadásul még nem is bliccelt, csak figyelmetlen volt, igenis azért drukkolok, hogy sikerüljön olcsóbban megúszni.
Az ellenőrben annyi emberség nem volt, hogy azt mondja, hogy majd legközelebb lyukassz, és betépje a jegyet, akkor a srácban mért legyen annyi "emberség", hogy a személyes 16.000 Forintjával járuljon hozzá a felsővezetők milliós fizetéseihez?
Itt 14-es, ebben persze igazad van, az ellenőr tényleg elmehet a sunyiba, de hát egyszerűen csak a szabályok szerint járt el (de persze szerintem is elnézőbbnek kellett volna lennie). De én most nem ebből a szemszögből néztem a dolgot, hanem abból, hogy egy kamasz srác mit tanuljon meg az esetből. Szerintem jobb lecke az, hogy ha ismeretlenek felajánlják a segítséget inkább, vagy ha önerőből megoldja, mint ha csalással próbálja csökkenteni az összeget...a csalás az egy csúszós lejtő, ha az ember elkezdi, egyre nehezebb megállni.
Érdekes cikk a témában:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!