Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit tegyek ha megbüntetett a BKV?

Mit tegyek ha megbüntetett a BKV?

Figyelt kérdés
Jogosan ugyan, mert nem lyukasztottam. Az az egy mentségem volt, iskolába busszal megyek, berletem van, es hozzá vagyok szokva hogy nem foglalkozom ilyenekkel hogy lyukasztás. 16 éves vagyok, es elkértek a diakom. Irt egy csekket, amit be kéne fizetnem. Mit tegyek? Mi van akkor ha nem fizetem be? 2 másik ember is bolt a környezetben akinek nem volt jegye (nekem volt csak elfelejtettem lyukasztani) az a 2 másik ember nem adott oda semmit, hanem a következő megállónál leszálltak. Nem foglalkoztak vele. Én hulye meg Ida adtam. Nem hiszem el:/
2014. júl. 25. 16:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
50%
Hát kicsit színzed ki. :D pl. ki akartad lyukasztani csak elhagytad. :D
2014. júl. 25. 18:24
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne színezd ki a történetet. Ha jó a kapcsolatod anyukáddal, akkor nyugodtan lehetsz teljesen őszinte.
2014. júl. 25. 19:07
 13/26 anonim ***** válasza:
35%
Nézd meg a BKV bérlet piac nevű fb csoportot, hátha tudnak adni egy korábban vásárolt, kitöltetlen bérletet. Tedd fel a kérdést a csoportban, ajánlkozz, hogy akár kifizeted a teljes összeget (3600 vagy mennyi), még mindig kevesebb, mint a bünti.
2014. júl. 25. 21:13
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Fantörpikus, itt egy srác, aki elismerte, hogy hibázott, igyekszik megkeresni a pénzt a büntetésre, és miket javasoltok neki?

1) "színezze ki" a sztorit

2) csalással szerezzen egy üres bérletszelvényt.

Hát nem tudom, én inkább ismeretlenül is felajánlok némi hozzájárulást a büntihez, de ha lehet, maradjunk az egyenes utaknál.

2014. júl. 25. 21:18
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Nagy hülyeség lenne, ha megpróbálnánk inkább összedobni a büntit? Én egy ezrest komolyan felajánlok a célra. :)
2014. júl. 25. 21:20
 16/26 A kérdező kommentje:
Jézusom. Hat iszonyúan rendesek vagytok. Tényleg megpróbálom megoldani. Kérek kölcsön tesóméktól. Aztán majd vissza fizetem részletekben vagy valami. Jó tudni hogy vannak még ilyen jó szívű emberek. Ez nagyon sokat jelent! Koszi mindenkienk(:
2014. júl. 25. 21:55
 17/26 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem szemétség. Ha egyáltalán nem lett volna nála jegy / bérlet, és sosem venne, merthogy "abból a három megállóból nem lesz baj", akkor azt mondtam volna, úgy kell neki.

De vett jegyet, szokott venni bérletet. Ez nem bliccelés, hanem figyelmetlenség, ami bárkivel előfordulhat.

És amíg a BKV/BKK arra kényszerít, hogy égő-füstölő metrón utazzak, minden második buszon a csöveseket kelljen szagolnom, az ellenőreik pedig bunkó módon belekötnek bárkibe, akit gyengébbnek látnak (igen, velem is megesett, mert elég ártatlan képem van), addig azt mondom, hogy a figyelmetlenségért egy büdös fillér nem jár nekik.

A bliccelőket igenis vágják meg a 8/16 ropira, de egy 16 éves gyereknek, aki a nyári munkájával megkeresett pénzét adhatja majd oda a büntetésre, és ráadásul még nem is bliccelt, csak figyelmetlen volt, igenis azért drukkolok, hogy sikerüljön olcsóbban megúszni.

Az ellenőrben annyi emberség nem volt, hogy azt mondja, hogy majd legközelebb lyukassz, és betépje a jegyet, akkor a srácban mért legyen annyi "emberség", hogy a személyes 16.000 Forintjával járuljon hozzá a felsővezetők milliós fizetéseihez?

2014. júl. 25. 22:01
 18/26 anonim ***** válasza:

Itt 14-es, ebben persze igazad van, az ellenőr tényleg elmehet a sunyiba, de hát egyszerűen csak a szabályok szerint járt el (de persze szerintem is elnézőbbnek kellett volna lennie). De én most nem ebből a szemszögből néztem a dolgot, hanem abból, hogy egy kamasz srác mit tanuljon meg az esetből. Szerintem jobb lecke az, hogy ha ismeretlenek felajánlják a segítséget inkább, vagy ha önerőből megoldja, mint ha csalással próbálja csökkenteni az összeget...a csalás az egy csúszós lejtő, ha az ember elkezdi, egyre nehezebb megállni.

Érdekes cikk a témában:

[link]

2014. júl. 25. 22:07
 19/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm az előttem lévőknek. Ahogy írtam, azzal "nincs olyan nagy" problémám hogy megbüntetett, (bár tényleg inkább szólt volna hogy máskor jobban figyelj, mellesleg mikor oda adtam a diákom, a személy igazolvány tartó ba ott volt kb. 15 havi diák bérlet, meg 2 jegy tehát gondolom látta hogy nem egy sorozat bliccelő vagyok, sőt egyáltalán nem vagyok bliccelő mert minden hónapban amit keresek 15e forintos ösztöndíjból első utam hogy bérletet veszek, mert iskola mellett dolgozok is, és ez kell. A családit amit kapok, azt minden hónapban szüleimnek adom, mert még ők tartanak el. Ezzel tenyleg nem sajnáltatni akarom magam) hanem engem komolyan az bosszant, hogy ott volt mellettem másfél méterre 2 másik ember, akik mar felnottek voltak, es tőlük annyit nem kérdezett hogy személy igazolványt legyen szíves. (Azt hiszem nem kérdezte, nem ezzel voltam elfoglalva hanem az ideggel) itt megint csak belemehetnénk abba a témába hogy ha egy BKV ellenőr meglát egy cigányt, (elnézést a kifejezésért) akkor vele miert nem mer ugy bánni, mint velem, tizenéves gyerekkel. Miert tesznek különbséget? Azert mert fél tőlük? Akkor miert megy ellenőrnek?! Es egyébként teljesen igaza van az egyik hozzászólónak, hogy ha már ilyen bánásmódban részesülnek az utasok, akkor szerintem ugy lenne fer, ha minimum nem olyan metrón utazna az ember, ami minden heten kigyullad, vagy nem olyan vezetővel utazna az utas, aki elüti a biciklist, és még vannak ilyen esetek.. Lényegre visszatérve, köszönöm szépen a felajánlásokat, de valahogy megpróbálom én megoldani ezt a problémát. Ahogy már írtam, kérek kölcsön testvéremtől. Remelem ő ad, es majd vissza fizetem reszletbe. Mert szüleimre egyáltalán nem szeretnék támaszkodni.
2014. júl. 25. 22:46
 20/26 anonim ***** válasza:
Kérdező, csak egyetérteni tudok továbbra is, az ellenőr egy szemétláda volt sajnos...könnyebb egy kamaszt büntetni, mint az esetleg kötözködő felnőtteket...
2014. júl. 25. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!