Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Jogosan büntettek meg?

Jogosan büntettek meg?

Figyelt kérdés
Április 6-án, amikor már nem érvényes az előző havi volán bérlet, reggel kocsival mentem be suliba. Hazafelé a busz indulása előtt 4 perccel vettem meg az elővételi jegypénztárban az e havi bérletemet. Felszálltam a buszra, és már indultunk is. Gondoltam, majd ha hazaérek kitöltöm a bérletem, nem akartam a mozgó buszon kitölteni, mert az úgy olvashatatlan lenne. A lényeg az, hogy 2 megállóval később felszálltak az ellenőrök, és megbüntettek mondván, hogy nincs kitöltve a bérletem. 8000.- ot kellett fizetnünk. Még aznap délután bementünk a volánhoz, és bemutattam a kitöltött bérletemet, de nem enyhítették a büntetést, ki kellett fizetni a 8ezret. A bosszantó az, ha nincs nálam a bérletem, de utólag bemutatom 3 napon belül akkor csak 1500.-ot kell fizetnem.
2014. ápr. 12. 21:20
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Szabály, hogy ki kell tölteni a bérletet. Az ellenőrök büntetni akartak, és jogosan meg is tették.
2014. ápr. 12. 21:26
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
Jogos. Ők nem tudják, hogy miért nincs kitöltve. Nem ismernek téged, nem tudják, hogy csalni akartál-e, stb. Ők csak annyit látnak, hogy van egy bérlet, ami nincs kitöltve, tehát akár többen is használhatják.
2014. ápr. 12. 21:35
 3/9 anonim ***** válasza:
74%

1.) Volt 4 perced ráírni az adatokat a bérletedre, ez több mint elég!

2.) Legközelebb (ha nem tanultál a mostaniból) majd azt mondod, hogy otthon hagytad, és megúszod 1500-al.

2014. ápr. 12. 21:59
 4/9 A kérdező kommentje:
De rajta is volt, hogy óra 46-kor lett kinyomtatva és a busz 50-kor indul. És erre fel is hívtam a figyelmüket, de le se tojták. Szerintem azért ez egy kicsit felháborító, hogy az ember minden hónapban ott hagy egy rakás pénzt bérletre, és ilyen miatt megbüntetik. 5 évig visszamenőleg meg tudnám mutatni az összes bérletemet, hogy ki van töltve. Ezek után 5x meggondolom, hogy vegyek-e jegyet akárhová is megyek...
2014. ápr. 12. 22:01
 5/9 anonim válasza:
2 évig voltam ellenőr. Így is azt tudom mondani, hogy egy eléggé pofátlan kollégával volt dolgod. Elméletileg, ha azon a napon vetted meg a bérleted, és nincs kitöltve nem kell büntetni, csak figyelmeztetni szóban, hogy töltsed ki!
2014. ápr. 12. 22:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Csak kérdezem! BKV ellenőrtől hallottam egy feltehető vitában: Azzal tudunk emberségesek lenni, aki velünk is az.

Nem volt konfliktusod esetleg korábban vagy most velük?

Az a leghülyébb helyezett, amikor az ember igyekszik becsületes lenni, de ilyen apróságok miatt mégsem teljes az eredmény. Aki tudatosan csal, az bevállalja a bukta lehetőségét. Ha fizet, hosszú távon akkor is jobban jön ki. Ezt szoktam hallani tőlük.

Az szívás, hogy vettél bérletet, meg meg is büntettek. Nem tudom, mi lehetett, mert ahogy előttem írta egy volt ellenőr, szokatlanul kemény volt. Ez a fajta duma Pesten elszaporodott, itt nem is csoda, ha nem fogadják el. Talán felétek is.

2014. ápr. 13. 00:41
 7/9 anonim ***** válasza:

utanna meg abba kot bele h nem olvashato, pl nalam, hatarozottan kell allni, ez 1 rohadt szemetseg, mivan ha tomegnyomor van allva, kozbe fogockodva ?

velem jo emberre talalt volna :@

2014. ápr. 13. 08:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Régebben sokat helyijáratoztam Veszprémben, ott volt egy olyan díjszabási tétel, hogy bérlet számának utólagos, helyszíni kitöltése, 100 vagy 200 Ft volt, nem emlékszem pontosan. Ez azt jelentette, hogyha jött az ellenőr, és nem volt kitöltve a bérleted, akkor csak ezt a minimális összeget kellett kifizetned, és ráíratta veled a helyszínen a számot. Valószínűleg nem él-e már ez a szabály, mivel a Balaton Volán jelenlegi díjszabásában már nem található ilyen tétel.
2014. ápr. 13. 11:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Igazából még sosem volt konfliktusom ellenőrrel, most büntettek meg először. Nem is BKV volt, hanem Vértes Volán. Ha még helyi járatos bérlet lett volna, amin nincs rajta az idő, hogy mikor vetted még megérteném. De ez így egy picit zavar...
2014. ápr. 13. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!